Amerika havaya uçuyor: Milton Kasırgası evleri yıktı, rüzgâr hızı saatte 200 km'ye ulaştı!

Amerika havaya uçuyor: Milton Kasırgası evleri yıktı, rüzgâr hızı saatte 200 km'ye ulaştı!

Haftalardır Helene Kasırgası'nın tahrip ettiği ABD güneyini bu kez Milton Kasırgası vuruyor. Dev hortumlar, saatte 200 km hıza ulaşan rüzgâr ve sel bölgede hayatı felç etti. 7 milyon kişi için zorunlu tahliye kararının çıkarıldığı Florida'da Amerikalılar canlarının derdine düştü.

Dünya

10.10.2024, 13:04

250'den fazla insanın öldüğü, yüzlercesinin de kaybolduğu Helene Kasırgası'nın ardından Amerika Birleşik Devletleri güneyini bu kez Milton Kasırgası vuruyor. 9 Ekim itibariyle okyanus üzerinden Florida kıyılarına gelen kasırga sırasında rüzgarın hızı yer yer saatte 200 km'ye çıktı. 

Atlantik kıyısındaki Fort Pierce kentinde evler yıkılırken Milton Kasırgası devam ettiği için ölü sayısı henüz netleşmedi.

Bir dizi hortum üreten kasırga, özellikle kıyı bölgelerde hayatı felç etti. ABD basını, Florida'da 2 milyondan fazla ev ve işletmenin elektriksiz kaldığını belirtiyor. 

Ülkede yetkililer yaklaşan felaketin Helene Kasırgası'ndan daha büyük olacağı yönünde uyarılarda bulunmuş ve bölge sakinlerinden kıyıdaki kentleri terk etmelerini istemişti. 

Toplam nüfusu 7,2 milyon olan 15 ilçe için yayınlanan zorunlu tahliye emri bölgede büyük kargaşaya neden oldu.

Florida'yı diğer eyaletlere bağlayan kuzey-güney istikametinde büyük yoğunluk oluşurken insanlar sık sık yakıt bulamamaktan, çevre kentlerde barınabilecekleri otellerde fiyatların uçuşa geçtiğinden şikayet etti. 

Son dakika... İran, İsrail'e balistik füzelerle saldırdı: Tel Aviv'de sirenler çalıyor, halk sığınaklara akın etti Son dakika... İran, İsrail'e balistik füzelerle saldırdı: Tel Aviv'de sirenler... Haberi Görüntüle

DAHA İLK SAATLERDE 125 EV YIKILDI 

Fırtına sırasında Florida'nın bazı ilçelerinde acil durum ve arama-kurtarma hizmetlerinin askıya alındığı açıklanırken Milton'un yoğun nüfuslu Orlando'da da hayatı felç etmesi bekleniyor. 

Florida Valisi Ron DeSantis, 9 bin ulusal muhafız ile Kaliforniya'dan getirtilen 50 binden fazla kamu hizmeti çalışanının kurtarma çalışmaları için seferber edildiğini kaydetti. DeSantis, "Ne yazık ki ölümler olacak. Bunu önlemenin bir yolu yok" dedi. 

Fırtınayla birlikte başgösteren yoğun yağış ve denizde yükselen dalgalar Tampa ile çevresindeki yerleşim birimlerini su altında bıraktı. Bazı ilçelerde derinliği 1,5 metreyi bulan sel oluştu. 

'Kategori 5' olarak kodlanan Milton Kasırgası'nın sadece birkaç saat içerisinde en az 125 evi yıktığı bildiriliyor. Florida eyaletinde felaket tablosunun büyümesi kaçınılmaz görünüyor. 

Felaket bölgesinde insanlar evlerinin havaya uçmasını önlemek için ilginç tedbirlere başvurdu.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading