Yandex Metrica

Sitede Ara

Amerika'da çağ dışı olay! Evlat edindikleri siyahi çocukları köle olarak kullandılar! Ahırda uyutup...

Amerika'da çağ dışı olay! Evlat edindikleri siyahi çocukları köle olarak kullandılar! Ahırda uyutup...

ABD'nin Virginia eyaletinde zengin bir çit evlat edindikleri beş siyahi çocuğu ahıra hapis ederek köle olarak çalıştırdıkları ortaya çıktı. Suçlamayı kabul etmeyen çift Amerika'yı ayağa kaldırdı.

Dünya

29.06.2024, 12:05

Köleliğin kaldırılmasının üstünden yüzlerce yıl geçmesine rağmen Amerika Birleşik Devletleri'nde siyahilere yönelik ırkçılık hala devam ediyor. Ancak son olarak ırkçılığın akıl almaz boyuta ulaştığı Virginia eyaletinde zengin bir çift 5 siyahi çocuğu evlatlık alıp köle olarak çalıştırdığı ortaya çıktı. 

Savaşın bölgeye yayılması an meselesi! Lübnan'dan bölgedeki ülkelere çağrı: İsrail'e baskıyı artırın Savaşın bölgeye yayılması an meselesi! Lübnan'dan bölgedeki ülkelere çağrı: İsrail'e... Haberi Görüntüle

SİYAHİ ÇOCUKLARI KÖLE OLARAK KULLANDILAR

Olayın ortaya çıkmasının ardından savcılar, yaşları 6 ila 16 yaşları arasında değişen evsiz ve savunmasız halde ahırda kilitli tutulan çocukların 62 yaşındaki Jeanne Whitefeather ve 63 yaşındaki Donald Lantz tarafından 'Köle olarak kullanıldıklarına ilişkin iddianame hazırladı. 

Konuya ilişkin hazırlanan iddianamede zengin çifte 'çocuk ihmali, kölelik, zorla çalıştırma, insan kaçakçılığı gibi çok sayıda suçtan yargılanacaklar. 

Dâhiyane plan: Askeri üssü vurmanız önemli değil, 20 tane daha var! Dâhiyane plan: Askeri üssü vurmanız önemli değil, 20 tane daha... Haberi Görüntüle

ÇOCUKLAR AHIRDA BULUNDU

Çiftin komsuları ise çocukların ahırda kaldıklarını ve herhangi bir şekilde konuta girilmelerine izin verilmediklerini iddia etti. 

West Virginia Metro News'te yer alan habere göre, Kanawaha County Bölge Yardımıcısının basına yaptığı açıklamada,  "İnsan hakları ihlalleri, bu çocukların ırkları nedeniyle hedef alındıkları ve iddianamede belirtildiği gibi temelde köle olarak kullanıldıkları gerçeğine özgüdür" yer aldı.

Yetkililer sosyal yardım kontrolü sırasında ahırda küçük çocukları bir odada kilitli halde bulduklarını belirterek, "Çocukların ahırdan kendi başlarına çıkmak için hiçbir yolu, akan suları, banyo olanakları ve yiyecekleri yoktu" dedi.

Ancak çift iddiaları reddederken iddia sonrasında haklarında gözaltı kararı verildiği öğrenildi. 

 

Habere Tepki Ver

0

2

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading