Amerika'dan temin edilen Switchblade de ALPAGUT korkusunu dindirmedi: "Atina güvende değil!"

Amerika'dan temin edilen Switchblade de ALPAGUT korkusunu dindirmedi: "Atina güvende değil!"

ROKETSAN-STM ortak yapımı akıllı mühimmat ALPAGUT uçuş testlerine başladığı ilk gün ABD'nin kapısını çalan ve ALPAGUT'un muadili Switchblade mühimmatı için söz alan Yunanistan'ın korkuları dinmedi. Atina güvende değil diyen Yunan basını, "ALPAGUT: Ciddi bir Türk tehdidi" ifadelerini kullanarak çarpıcı bir analiz yayımladı.

Dünya

14.10.2024, 15:31

Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde savunma sanayinde atılan dev adımlar dosta güven düşmana korku veriyor. Nitekim Ege'de diken üstünde olan Yunanistan, Türkiye'nin savunma sanayi alanındaki şahlanışından oldukça rahatsız. 

El altından Su-57 parçası satın aldılar! Avrupa'yı kendi silahları ile vuracaklar El altından Su-57 parçası satın aldılar! Avrupa'yı kendi silahları ile... Haberi Görüntüle

"ALPAGUT CİDDİ BİR TEHDİT"

Hemen hemen her gün bir Türk savunma sanayi ürününü manşetine taşıyan Yunan basını bugün de ALPAGUT'u mercek altına aldı. 

"ALPAGUT: Ciddi bir Türk tehdidi" başlığı ile okuyucularının karşısına çıkan Defence Point Gazetesi, "ALPAGUT, Türklere göre hareketli veya sabit kara ve deniz hedeflerine, radar ve haberleşme sistemlerine, kritik tesislere, personele ve fırsat hedeflerine karşı etkili, gece veya gündüz görev yapabilen yeni bir Türk gezinme sistemidir." ifadelerini kullandı.

Habere devam eden Yunan basını, "ALPAGUT tek başına ya da sürüler halinde kullanılabiliyor; 60 km harekât yarıçapına, 60 dakikanın üzerinde harekât süresine ve farklı tipte savaş başlıklarına sahip. Sistem başlatıldığında hedef tespit, takip ve değerlendirme moduna girecek ve entegre TV/IIR dedektörü operatöre gerçek zamanlı bir video görüntüsü besleyecektir." dedi.

Suriye'de ABD üssüne saldırı! Roketler peş peşe ateşlendi Suriye'de ABD üssüne saldırı! Roketler peş peşe ateşlendi Haberi Görüntüle

KARA HAVA DENİZ ARAÇLARINA ENTEGRE EDİLİYOR

ALPAGUT daha sonra yerden kullanıcı onayı aldıktan sonra belirlenen hedefe otonom olarak saldırır diyen Yunan basını, "ALPAGUT, çift modlu arayıcısı ile hedefleri, sinyal bozucu sistemlerden etkilenmeden ve tespit edilmeden tespit edip tanımlayabilmektedir." yorumunu yaptı.

Hedefin yeri entegre bir yönlendirme-kontrol sistemi ile belirlenebilir diyen Yunan basını, "Sistem, tüm bu özelliklerinin yanı sıra, at-unut özelliği ve insanlı ve insansız kara/hava/deniz araçlarına hızlı entegrasyonu sayesinde kullanıcılarına önemli avantajlar da sunuyor." dedi.

İsrail basını suikast listesini paylaştı! İşte o isimler İsrail basını suikast listesini paylaştı! İşte o isimler Haberi Görüntüle

ALPAGUT MUADİLİ İÇİN ABD'NİN KAPISINI ÇALDILAR

Öte yandan Yunanistan ROKETSAN-STM ortak yapımı akıllı mühimmat ALPAGUT'un uçuş testlerine başladığı ilk gün ABD'nin kapısına koşup ALPAGUT'a muadil bir mühimmat için yalvarmıştı.

Geçtiğimiz günlerde ABD'den karşılık bulan bu talep doğrultusunda Washington, Atina'ya Switchblade mühimmatı vereceğini ve maliyetinin buyük bir kısmını da ABD'nin karşıyalacağını ifade etmişti.

Yunan Kathimerini gazetesi, özel kuvvet unsurları tarafından kullanılacak Switchblade serisi dolanan mühimmatların Atina'ya teslim edileceğini duyurmuştu.

Gazeteye göre Switchblade 300 ve 600'ler için toplam maliyet 75 milyon doları buldu. Amerikan Aerovironment şirketi tarafından üretilen bu mühimmat için ödenecek 75 milyon doların 50 milyon dolarını ABD karşılayacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading