Yandex Metrica

Amerikan dergisi soğuk savaş alanını yazdı: Türkiye joker gibi hamleler yapıyor

Amerikan dergisi soğuk savaş alanını yazdı: Türkiye joker gibi hamleler yapıyor

ABD'de yayımlanan The National Interest dergisi, 'İsrail'in Avrasya'nın kalbi için savaşı' başlıklı haberinde Kafkaslar ve Orta Asya'nın yeni Soğuk Savaş'ın muharebe sahası olarak ortaya çıktığını yazdı. Haberde Türkiye'nin pozisyonuna dikkat çekildi, bölge ülkelerinin Rusya'dan uzaklaştığı belirtildi.

Dünya

29.08.2024, 12:10

İsrail'in Gazze'ye yönelik soykırımı 11 aydır devam ederken Ortadoğu'da bebek katili Netanyahu aynı zamanda İran, Lübnan ve Yemen'e savaş açmış durumda. Netanyahu, sayesinde Ortadoğu kan gölüne dönerken ABD'de yayımlanan The National Interest dergisinden dikkat çeken bir analiz haberi geldi. The National Interest dergisi, 'İsrail'in Avrasya'nın kalbi için savaşı' başlıklı haberinde Kafkaslar ve Orta Asya'nın yeni Soğuk Savaş'ın muharebe sahası olarak ortaya çıktığını yazdı.

Ortadoğu'da yaşanan gelişmeleri derinlemesine analiz eden The National Interest, suikast dalgasının ardından mevcut tabloda çatışmanın daha da tırmanmasının mümkün olduğunu belirtti. Dergide İsrail-İran çatışmasının ABD'nin başını çektiği Batı Bloku ile Çin, Rusya ve İran liderliğindeki Avrasya Bloku arasında süren Soğuk Savaş'a derinlemesine dahil olduğu yorumu yapıldı.

Rus ordusundan Ukrayna açıklaması! '7 bölgeyi ele geçirdik' Rus ordusundan Ukrayna açıklaması! '7 bölgeyi ele geçirdik' Haberi Görüntüle

ORTA ASYA'DA SAOĞUK SAVAŞ

The National Interest dergisi, İran ve İsrail'in merkezi sahnelerin ötesinde Kafkaslar ve Orta Asya'da da bir soğuk savaş yürüttüğünü dile getirdi. Analizde ayrıca Rusya'nın dikkatinin Ukrayna'daki işgalle birlikte geleneksel nüfuz alanı olan iki bölgeden uzaklaştığına dikkat çekildi. Yapılan analize göre; bölgede büyüyen boşluktan yararlanan İsrail ve İran'ın mücadeleye giriştiği aqncak jeopolitik esnekliğe sahip Türkiye'nin ise Batı ve Avrasya kampları arasında değişiklik yaptığı kaydedildi.

Taylor Swift ABD seçimlerinde rengini belli etti! Hangi adayı destekleyeceğini açıkladı! Taylor Swift ABD seçimlerinde rengini belli etti! Hangi adayı destekleyeceğini... Haberi Görüntüle

TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATLARINA YAKINLAŞILDI

ABD merkezli dergi, Rusya'nın Orta Asya ve Kafkasya'daki ülkelerde ağırlığının devam ettiği yorumunu yaparken Ermenistan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Tacikistan'da askeri üslerinin bulunduğunu hatırlattı. The National Interest, bu güçlü bağlara rağmen Rusya'nın bölgedeki üstünlüğünün yıpranmaya başladığına dair işaretlerin olduğunu yazıldı. Gürcistan, Avrupa ve Çin'le ilişkilerini güçlendirirken Ermenistan'ın İran'a yakınlaştığı ve Azerbaycan'ın da Türkiye'ye doğru yaklaştığı belirtildi. Dergi, Orta Asya devletlerinin ise Rusya'dan uzaklaşıp özellikle Türk Devletleri Teşkilatı gibi projelere odaklandığını vurguladı.

Çiçeği burnunda bakandan Türkiye sözleri: Çiçeği burnunda bakandan Türkiye sözleri: "İşbirliğini geliştirmek için sabırsızlanıyorum" Haberi Görüntüle

''TÜRKİYE JOKER GİBİ HAMLELER YAPIYOR''

Orta Asya ve Kafkaslar yeniden dizayn edilirken The National Interest, İran ve İsrail'in Orta Asya'da nüfuz elde etmek için savaşırken Türkiye'nin ise Batı ve Avrasya blokları arasında bir joker gibi hamleler yaptığını yazdı. Dergiye göre, Türkiye'nin İsrail'e karşı Avrasya'nın kendi köşesinde bir düşman gibi hareket ettiği yorumu yapıldı. The National Interest, Ortadoğu'daki savaş köpürürken gözlemcilerin Orta Asya ve Kafkasya'dan gözlerini ayırmamasını istedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading