Amerikan medyasında çarpıcı analiz: ABD'ye İstiklal Mahkemesi mi gelecek?

Amerikan medyasında çarpıcı analiz: ABD'ye İstiklal Mahkemesi mi gelecek?

Trump ve Harris arasındaki başkanlık yarışı hızla devam ederken ABD merkezli The New Republic'den çarpıcı bir analiz geldi. "Trump diktatöre dönüştü" başlığı atan ABD medyası, "Donald Trump artık kendisine karşı çıkanlara karşı askeri güç kullanmak istiyor." ifadeleri yer aldı. Söz konusu gelişme "ABD'ye İstiklal Mahkemesi mi gelecek?" yorumlarını beraberinde getirdi.

Dünya

18.10.2024, 15:06

5 Kasım'da yapılacak olan ABD seçimleri öncesi adaylar son hazırlıklarına devam ederken ABD medyasından çok çarpıcı bir analiz geldi. "Trump, ABD vatandaşlarına karşı askeri müdahale tehdidiyle tam bir diktatöre dönüştü" başlığı ile okuyucularının karşısına çıkan  The New Republic, "Donald Trump artık kendisine karşı çıkanlara karşı askeri güç kullanmak istiyor." yorumunu yaptı.

Seçime bir aydan az bir süre kala Donald Trump'ın tüm dikkati seçim gününe odaklanmış durumda. Ancak vizyonunun ayrıntıları tehlikeli bir alana doğru kayıyor diyen ABD medyası, "Cumhuriyetçi başkan adayı, Pazar günü Fox News'den Maria Bartiromo'ya verdiği demeçte , seçim gününün gerçek sorununun 'içerideki düşman' olduğunu iddia etti." dedi.

Game of Thrones eşyaları rekor fiyatlarla satışa sunuldu: Demir taht kaç milyon dolara satıldı? Game of Thrones eşyaları rekor fiyatlarla satışa sunuldu: Demir taht... Haberi Görüntüle

"ÇOK DAHA KÖTÜ İNSANLAR VAR"

"Bence daha büyük sorun içerideki düşman" diyen Trump, "Bartiromo'nun ülkedeki Çinli göçmenlerin veya tecavüzcülerin- seçim sonucuna müdahale edeceği yönündeki temelsiz iddiasını savuşturarak. Ülkemizi mahveden çok daha kötü insanlarımız var" dedi.

Sözlerine devam eden Trump, "Bazı hasta insanlarımız, radikal sol delilerimiz var. Ve bence onlar ve gerekirse Ulusal Muhafızlar tarafından veya gerçekten gerekirse ordu tarafından kolayca halledilmeli, çünkü buna izin veremezler." ifadelerini kullandı.

Trump'ın ya da müttefiklerinin hedeflerine ulaşmak için askeri müdahale tehdidinde bulunması ilk kez olmuyor diyerek habere devam eden ABD medyası, "Geçtiğimiz hafta, Steve Bannon'ın geçici Savaş Odası sunucusu Natalie Winters, Trump'ın seçim sonrası intikam turunun, eski yönetiminin emekli ABD Ordusu generali ve eski Genelkurmay Başkanı Mark Milley gibi bazı üyeleri de dahil olmak üzere düşmanlarını vatana ihanetten yargılamayı içereceğini söyledi." dedi.

Trump da daha önce otoriter söylemi kullanmıştı diyen ABD medyası "Eylül 2020'de Fox News'den Jeanine Pirro ile konuşan Trump, Seçim Günü'ndeki olası zaferinin ardından sokaklarda protesto yapmayı seçerlerse Demokratlara karşı güç kullanacağı konusunda uyardı." dedi.

Zeytin Dalı harekat bölgesinde çatışmalar yoğunlaştı! Ana yollar tamamen geçişlere kapatıldı Zeytin Dalı harekat bölgesinde çatışmalar yoğunlaştı! Ana yollar tamamen geçişlere... Haberi Görüntüle

ASKERİ MÜDAHALE TEHDİDİ

Politico'ya göre Trump o dönemde "Bunu yaparlarsa onları çok hızlı bir şekilde alt ederiz. Bunu yapma hakkımız var. İstersek bunu yapma gücümüz var" ifadelerini kullanmıştı.

"Bakın, buna ayaklanma denir" diyen Trump "Sadece gönderiyoruz ve bunu çok kolay yapıyoruz. Yani, çok kolay. Bunu yapmak istemiyorum çünkü bunun için hiçbir neden yok, ancak yapmak zorunda kalırsak, bunu yaparız ve dakikalar içinde bastırırız." ifadelerini kullanmıştı.

Habere devam eden ABD medyası "elbette Trump, kaybettikten sonra kendi taraftarları tarafından başlatılan ayaklanmayı dizginlemek için orduyu göndermedi." yorumunu yaptı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading