Yandex Metrica

Amerikan savaş gemisi batıyor: Geminin içinden görüntü yayınladılar

Amerikan savaş gemisi batıyor: Geminin içinden görüntü yayınladılar

İsrail'i korumak üzere İran Körfezi'ne gönderilen uçak gemisi USS Abraham Lincoln'e eşlik eden fırkateynler yakıtsız kalabilir. Görev grubunun ikmal ihtiyaçlarını karşılayan destek gemisi USNS Big Horn, Umman açıklarında su almaya başladı. 

Dünya

25.09.2024, 16:27

ABD donanmasının Ortadoğu'da konuşlandırılmış tek ikmal gemisi USNS Big Horn, Umman kıyılarında karaya oturdu.

Hasarlı durumda olduğu belirtilen gemi yoğun biçimde su alıyor. İkmal gemisinin Umman yakınında batmaması için hızla Dubai'ye çekildiği kaydediliyor. 

Geminin içinden çekilen görüntüler ise durumun ciddiyetini ortaya koydu. Hızla su almaya devam eden geminin durumuna ilişkin resmi bir bilgi henüz yayınlanmadı.  

Henry J. Kaiser sınıfı filo ikmal gemisi USNS Big Horn, son olarak 11 Eylül 2024 tarihinde Nimitz sınıfı uçak gemisi USS Abraham Lincoln'ün yanında seyir halinde görüntülenmişti. 

Kassam Tugayları'ndan soykırımcı İsrail'e operasyon! Çok sayıda işgal askeri öldürüldü Kassam Tugayları'ndan soykırımcı İsrail'e operasyon! Çok sayıda işgal askeri öldürüldü Haberi Görüntüle

GEMİLER SİVİL TANKER ARIYOR 

Yakıt ikmal gemisinin hasar almasıyla birlikte uçak gemisi Abraham Lincoln'e bağlı fırkateynlerin destek bulmak için sivil tanker arayışında olduğu belirtiliyor. 

USNS Big Horn yakıt ikmal destek gemisi su alıyor.

Big Horn'ün Umman kıyılarında bir petrol tankeriyle kıç tarafından çarpıştığı, sonrasında su almaya başladığı ve devreye giren römorkörlerin gemiyi Dubai'ye çekmekte olduğu dile getiriliyor. 

USNI News'e bilgi veren bir Amerikan donanma yetkilisi, "Big Horn ikmal gemisi 23 Eylül gecesi ABD 5. Filo operasyon alanında denizde çalışırken hasar gördü. Tüm mürettebat şu anda güvende ve ABD 5. Filosu durumu değerlendiriyor" şeklinde açıklamada bulundu. 

Denizcilik haber sitesi gCaptain ise gemide su baskınına uğrayan bölüm haricinde dümen direğinin de koptuğunu bildirdi. 

Habere Tepki Ver

4

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading