Yandex Metrica

Sitede Ara

Amerikan SİHA'sını bir kez daha vurdular: Zarar milyar dolara ulaştı

Amerikan SİHA'sını bir kez daha vurdular: Zarar milyar dolara ulaştı

Yemen merkezli Husiler, İsrail'in baş destekçisi Amerikan ordusuna darbe indirmeye devam ediyor. Husiler ABD'ye ait MQ-9 Reaper tipi bir SİHA'yı daha düşürmeyi başardı. Husilerin son 11 ayda vurduğu Amerikan SİHA'larının sayısı böylece 9'a yükseldi. 

Dünya

10.09.2024, 18:00

İtalya'ya 6 tanesi 718 milyon dolara satılan MQ-9 Reaper tipi SİHA'lar Kızıldeniz çevresinde bir bir düşüyor. İsrail'in Gazze soykırımına başladığı 7 Ekim 2023 tarihinden buyana Yemen'de Husiler tarafından düşürülen Amerikan SİHA'larının sayısı 9'a ulaştı. 

Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, Sadaa kenti semalarında bir SİHA'yı daha düşürdüklerini açıkladı.

Husiler, son olarak 8 Eylül'de yeni bir MQ-9 Reaper düşürdüklerini duyurmuştu. Sözkonusu operasyondan sadece 2 gün sonra bir adet ABD SİHA'sı daha başarılı biçimde imha edildi. 

Amerikan MQ-9 Reaper

General Atomics yapımı MQ-9 Reaper'ı hava savunma sistemleriyle düşürdüklerini söyleyen Yahya Seri, Hamas'ın başlattığı Aksa Tufanı'na destek için icra ettikleri operasyonlar süresince düşürülen SİHA sayısının 9'a ulaştığını kaydetti. 

Yemen'de yaşayan Husiler, Kızıldeniz'i kullanan ticarî gemileri de kamikaze İHA ve seyir füzeleriyle hedef alıyor. İsrail ve ona destek veren ülkelerle bağlantılı çok sayıda tankeri yakmayı başaran grup, İsrail'e karşı yürüttükleri operasyonu 'Vaat Edilen Fetih ve Kutsal Cihat Savaşı' olarak adlandırıyor. 

Düşürülen ABD SİHA'larının 7.'si geçtiğimiz ay bu görüntülerle duyurulmuştu.

Amerikan General Atomics şirketi geçtiğimiz günlerde yaptığı anlaşmayla, 6 adet MQ-9 Reaper SİHA'nın yer istasyonlarıyla birlikte İtalya'ya 718 milyon dolara satıldığını açıklamıştı. Savunma çevrelerinde tartışmalara yol açan bu astronomik rakam, Husilerin ABD SİHA'sını vurmasıyla yeniden gündeme geldi. 

Kızıldeniz'de tanker ve ticarî gemi yakarak soykırımcıları panikleten Yemenliler, 9 tane de SİHA'yı düşürerek ABD'nin insansız hava gücüne darbe vurdu. 

Gözünüz bu gece gökyüzünde olsun! Güneş geceyi aydınlatabilir Gözünüz bu gece gökyüzünde olsun! Güneş geceyi aydınlatabilir Haberi Görüntüle

ÜRDÜNLÜ ŞOFÖRÜN EYLEMİ TAKDİRE ŞAYAN

Husilerin sözcüsü Seri, İsrail ile Ürdün arasındaki Kral Hüseyin Sınır Kapısı'nda 3 İsrailliyi öldüren Ürdünlü şoför Mahir Ziyab el-Cazi’nin eylemini de takdir ettiğini söyledi.

Gazze Şeridi’ndeki Filistin halkının yaklaşık bir yıldır İsrail’in ABD ve İngiltere destekli soykırımına maruz kaldığına dikkati çekerek, Arap ve İslam dünyasına Filistin halkına karşı ahlaki, insani ve İslami sorumluluğunu yerine getirme çağrısında bulundu.

Seri, Yemen’in Filistin halkına destek cephesi olarak İsrail, ABD ve İngiltere ile savaşmaya devam edeceğini vurguladı.

Habere Tepki Ver

10

0

0

0

0

0

2

1

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading