Sitede Ara

Amerikan üslerine kamikaze İHA yağmuru: İşgalci askerler bir kez daha travmaya girdi

Amerikan üslerine kamikaze İHA yağmuru: İşgalci askerler bir kez daha travmaya girdi

Suriye'nin 3'te 1'ini terör örgütü PKK/YPG ile birlikte işgali altında bulunduran Amerikan ordusu gece saatlerinde kamikaze İHA saldırılarıyla şok yaşadı. ABD ordusunun Suriye'deki üslerine çok sayıda saldırı düzenlendi.

Dünya

28.10.2024, 02:10

Suriye'deki Amerikan askerlerini bir kez daha travmaya sokan gelişme 27 Ekim'i 28 Ekim'e bağlayan geceyarısı yaşandı. Ülkenin 3'te 1'ini terör örgütü PKK/YPG ile ortaklaşa işgal eden ABD ordusunun üsleri, aidiyeti bilinmeyen kamikaze İHA'larla saldırıya uğradı. 

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre saat 22.30 sularında Deyrizor’da Fırat Nehri doğusunda Ömer petrol sahasındaki üs, kime ait olduğu bilinmeyen kamikaze İHA ile hedef alındı.

Saldırının ardından üs bölgesinde siren sesleri duyulurken, ABD’ye ait savaş uçakları bölge semalarında uçuş yaptı.

Daha sonra ABD güçleri, Ömer petrol sahasındaki üssünden Fırat Nehri'nin batısında İran destekli grupların varlık gösterdiği Haşşam, Cafra, Havice ile Mreyiyye köyülerini toplarla hedef aldı.

ABD'de anket sonuçları gerçeği mi yansıtıyor? Kesin gözüyle bakılıyor... ABD'de anket sonuçları gerçeği mi yansıtıyor? Kesin gözüyle bakılıyor... Haberi Görüntüle

TENEF ÜSSÜ'NE İHA YAĞMURU 

Diğer yandan Humus ilinde çöl bölgesindeki ABD’nin Tenef üssüne birden fazla kamikaze İHA ile saldırı düzenlendi.

Tenef Üssü ve yakınlarındaki Kule-22

İHA’ların bir kısmını üste mevcut hava savunma sistemleri hedefine ulaşmadan düşürürken, sayısı bilinmeyen İHA'lar da üsse isabet etti.

Her iki üste zaiyat olup olmadığı bilinmiyor.

Suriye'de son dönemde Tenef bölgesi, Irak sınırına yakın Malikiyye ilçesi, Haseke iline bağlı Şeddadi ilçesi ve Deyrizor ilindeki ABD ordusunun konuşlandığı üslere aidiyeti bilinmeyen İHA'lar, SİHA'lar ve karadan karaya atış yapılan silahlarla saldırılar düzenleniyor.

İran destekli gruplar, Fırat Nehri'nin doğu yakasındaki ABD üslerine zaman zaman roket ve SİHA'larla saldırılarda bulunuyor.

Lübnan Türkmenleri Türkiye'yi bekliyor! Golan ve Beka'da saldırı altındalar Lübnan Türkmenleri Türkiye'yi bekliyor! Golan ve Beka'da saldırı altındalar Haberi Görüntüle

OCAK AYINDA 3 ASKER ÖLMÜŞTÜ

Ocak ayında Suriye-Irak-Ürdün üçgeninin ortasında bulunan Tenef Üssü'nün tam karşısında, sınırın Ürdün tarafında bulunan Kule-22 (Tower-22) adlı Amerikan üssü kamikaze İHA'larla saldırıya uğramış, 3 ABD askerinin öldüğü saldırıda onlarca asker de psikolojik travma yaşamıştı. 

ABD üslerine yönelik son saldırıda işgalcilerin bir kez daha psikolojik sorunlar yaşamasına kesin gözüyle bakılıyor. 

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Millî İstihbarat Teşkilâtı, Suriye'deki terör hedeflerine yönelik kapsamlı hava operasyonları gerçekleştirdi. TUSAŞ'a yönelik terör saldırısının ardından başlayan operasyon kapsamında Halep'in kuzey kapısı Tel Rıfat böyle bombalandı.  

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading