Yandex Metrica

Ankara-Şam zirvesi! Rus Dışişleri Bakanı Lavrov'dan dikkat çeken açıklama: Türkiye ile Esad arasında toplantı olacak

Ankara-Şam zirvesi! Rus Dışişleri Bakanı Lavrov'dan dikkat çeken açıklama: Türkiye ile Esad arasında toplantı olacak

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye ile Suriye rejimi arasında yakın zamanda bir toplantı yapılmasının planlandığını açıkladı. Bu toplantının, iki ülke arasındaki ilişkileri normalleştirme çabalarının bir parçası olarak gerçekleşeceği belirtiliyor.

Dünya

01.09.2024, 17:37

Lavrov, Moskova'nın desteklediği bu görüşmelerin başlangıcında tarafları müzakere masasına oturtmanın zor bir süreç olduğunu vurguladı. Ancak, bu görüşmelerin siyasi konulardaki görüş ayrılıkları nedeniyle şu ana kadar somut sonuçlar doğurmadığını ifade etti. Özellikle Suriye rejimi, normalleşme sürecinin devamı için Türk kuvvetlerinin Suriye'den çekilmesini şart koşarken, Türkiye bu çekilme süreciyle ilgili henüz kesin bir tavır belirlemedi.

Rafale yerine Su-30SM! Kardeş ülkeden Fransa'ya tarihi çalım: Savaş uçakları filoya dahil oldu Rafale yerine Su-30SM! Kardeş ülkeden Fransa'ya tarihi çalım: Savaş uçakları... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN YAKLAŞIMI NASIL?

Savunma Bakanı Yaşar Güler, Suriye rejimi liderinin Türkiye ile ilişkileri normalleştirme isteğini olumlu bir adım olarak değerlendirdi. Güler, "İki taraf arasında çözülemeyecek bir sorun olmadığına inanıyoruz. Anlaşmaya varmak, çatışmanın sona ermesi ve komşu ülkeler olarak normal faaliyetlere devam etmek her iki ülkenin de çıkarınadır," dedi.

Ermenistan provokasyon peşinde! Azerbaycan mevzilerine taciz ateşi açıldı Ermenistan provokasyon peşinde! Azerbaycan mevzilerine taciz ateşi açıldı Haberi Görüntüle

SURİYE'DEN İLKELER BELGESİ ÖNERİSİ

Suriye rejimi lideri, 25 Ağustos'ta Halk Meclisi'nde yaptığı konuşmada, iki ülke arasında terörizmle mücadele, mülteciler ve Türk kuvvetlerinin geri çekilmesi gibi konuları içeren bir "ilkeler belgesi" üzerinde mutabakata varılmasını önerdi. Bu öneri, normalleşme sürecinin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Dolar tarih olacak! Suudi Arabistan'dan kritik açıklama: Petrol ödemelerinden yuan kullanabiliriz Dolar tarih olacak! Suudi Arabistan'dan kritik açıklama: Petrol ödemelerinden yuan... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN İSTEKLERİ

Türkiye, PKK ile mücadele ve Suriyeli mültecilerin geri gönderilmesi gibi konularda ortak çözümler bulmayı hedefleyerek, Suriye rejimiyle ilişkilerini normalleştirme niyetini defalarca dile getirdi.

Bu gelişmeler, Türkiye ve Suriye arasındaki ilişkilerin geleceği açısından önemli bir dönüm noktası olabilir. Ancak, iki ülke arasındaki normalleşme sürecinin ilerleyebilmesi için tarafların somut adımlar atması ve karşılıklı güveni tesis etmesi gerektiği açıkça görülüyor.

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading