Yandex Metrica

Apple'dan tüm iPhone sahiplerine duyuru: Hangi modellerde yapay zeka olmayacak

Apple'dan tüm iPhone sahiplerine duyuru: Hangi modellerde yapay zeka olmayacak

Hangi iPhone sahiplerinin telefonunda yapay zeka olmayacak? iPhone sahiplerinin %90'ı yeni değişikliklerin dışında kaldı. İşte tüm dünyanı isyan ettirecek uygulama...

Dünya

25.06.2024, 18:29

Apple, neredeyse iki yıllık bir beklemenin ardından iPhone'lara yapay zeka (AI) getiriyor ancak modellerinin büyük çoğunluğunu dışarıda bırakıyor. Daha spesifik olarak, AI tabanlı özellikler yalnızca 15 Pro ve 15 Pro Max sahibine sunulacak ve ABD'de kullanılan İngilizceyi konuşan ve yazanlarla sınırlı olacak.

İspanyol El País'in haberine göre, yeni Apple Intelligence sistemi ve beklenen Siri yenilemesi, yeni işletim sistemi iOS 18 ile sonbaharda test aşamasında gelecek. Ancak mevcut iPhone kullanıcılarının en az %90'ı bunları test edemeyecek. 

Ateşle oynuyoruz! İnsanlık bir sonraki salgını doğuruyor: Tehlike ne kadar büyük? Ateşle oynuyoruz! İnsanlık bir sonraki salgını doğuruyor: Tehlike ne kadar... Haberi Görüntüle

HANGİ IPHONE'LARA YAPAY ZEKA GELİYOR?

Apple'dan resmi bir rakam gelmese de tahminler dünya çapındaki aktif iPhone kullanıcılarının sayısının 1,5 milyar civarında olduğunu ortaya koyarken, analistler iPhone 15 Pro ve Pro Max'in 100 milyona ulaşabileceğini tahmin ediyor. Bu, Apple Intelligence'ın toplam iPhone sahiplerinin %7'sine bile ulaşamayacağı anlamına gelirken, ABD dışında yaşayan tüm kullanıcılar şu anda bu yüzdeden hariç tutuluyor.

iPhone 15 Pro ve Pro Max sahipleri için (her ne kadar toplam 24 iPhone modeli yeni iOS 18 ile uyumlu olsa da) Apple Intelligence, belgeleri, notları, sesli ve telefon görüşmelerini özetleme, mesajlara önerilen yanıtlar, metinleri gözden geçirme ve düzeltme gibi özellikler sunacak. Stil ve tonu düzeltme, ayrıca birkaç basit talimatla sıfırdan yeni emojiler ve görüntüler oluşturmayı da içerecek.

Yaklaşık iki yıllık bir bekleyişin ardından Apple nihayet yapay zeka (AI) yarışına girdi.

Şirketin CEO'su Tim Cook, Dünya Çapında Geliştirici Konferansı'na (WWDC) yaptığı açıklamada, "Geliştiricilere ilham vereceğini, kullanıcıları memnun edeceğini ve platformlarımızı her zamankinden daha akıllı ve daha kullanışlı hale getireceğini umduğumuz önemli yeni istihbarat yeteneklerini tanıtmaktan heyecan duyuyorum" dedi. 

Lityum pil fabrikasında patlama: Çok sayıda insan hayatını kaybetti Lityum pil fabrikasında patlama: Çok sayıda insan hayatını kaybetti Haberi Görüntüle

CHATGPT ENTEGRE EDİLECEK

Yenilenen dijital asistan Siri, istekleri çok daha iyi anlayabilecek, kullanıcıyla yapılan bir konuşmanın geçmişini "hatırlayabilecek" ve ChatGPT'den cevaplayamadığı her türlü soruya çözüm sunmasını isteyebilecek.

iPhone'ların ötesinde, Apple Intelligence ve yeni Siri, M1 veya daha yeni Apple işlemcili tablet ve bilgisayarlarda da mevcut olacak. Uygulamada bu, iPadOS 18 işletim sistemiyle uyumlu 15 iPad modelinden beşini ve macOS 15 Sequoia ile uyumlu 18 bilgisayar modelinden 13'ünü ilgilendirecek.

Apple, 2020'de Apple işlemcili Mac'leri, 2021'de iPad Pro'yu ve 2022'de iPad Air'i satmaya başladı. Bu işlemcilere sahip olmayan tüm iPad mini ve iPad modelleri yeni akıllı özelliklere sahip olmayacak. Aynı zamanda, M2 işlemciyle donatılmış ve fazlasıyla kapasiteye sahip, şirketin en modern ve gelişmiş cihazlarından biri olmasına rağmen yapay zeka, Vision Pro karma gerçeklik gözlüklerine ulaşamayacak.

Apple, geride kaldığı yapay zeka yarışında kaybettiği zemini kapatmak için sesli asistanı Siri'yi ve işletim sistemlerini OpenAI'nin ChatGPT'si ile güçlendirmeye çalışıyor. iPhone şirketi, yıllık geliştirici etkinliğinde Siri'deki değişikliklerin yanı sıra bir dizi başka yeni özelliği de duyurdu.

Bunlar, kullanıcılara Apple cihazlarında daha kolay gezinme olanağı sunmayı amaçlayan 'Apple Intelligence' adı verilen yeni kişiselleştirilmiş yapay zeka sisteminin parçalarıdır.

Suriye'de Türkiye zirvesi: Esed, Putin'in Özel Temsilcisi Lavrentiev ile görüştü Suriye'de Türkiye zirvesi: Esed, Putin'in Özel Temsilcisi Lavrentiev ile görüştü Haberi Görüntüle

RAKİPLERİNİN GERİSİNDE KALDI

iPhone ve Mac işletim sistemlerindeki güncellemeler, OpenAI ile ortaklık yoluyla ChatGPT'ye erişime olanak tanıyacak. ChatGPT ayrıca metin ve içerik oluşturma gibi diğer araçları desteklemek için de kullanılabilir. Deneme sürümü sonbaharda satışa sunulacak.

Apple'ın duyuruları herkes tarafından olumlu karşılanmadı. Tesla ve X'in CEO'su Elon Musk, veri güvenliği endişeleri nedeniyle şirketlerinde iPhone'ları yasaklamakla tehdit etti.

X'e şöyle yazmıştı: "Apple, verilerinizi OpenAI'ye devrettiğinde gerçekte ne olduğu hakkında hiçbir fikri yok. Seni bir sonrakine satıyorlar."

Rakipleri yükselen teknolojiyi benimserken Apple, ürünlerine yeni yapay zeka yetenekleri ekleme konusunda baskı altında. Ocak ayında Microsoft onu geçerek dünyanın en değerli şirketi olurken, Haziran başında Nvidia onu geride bıraktı.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading