Yandex Metrica

Araştırma sonuçları endişelendirdi! Telefonlarımız dinleniyor mu?

Cox Media Group (CMG) reklam firması kullanıcıların telefonlarının dinlendiğinden şüphelenmesi üzerine hazırladığı rapor korkutucu sonuçlar verdi. Dijital pazarlama devinin akıllı cihazların dinlendiğini ve reklam hedefleri nedeniyle bu yola başvurdukları iddiasıyla gündeme geldi.

Dünya

04.09.2024, 17:40

Teknolojik alet kullanan kullanıcılar, internet üzerinden herhangi bir arama yapmamalarına rağmen reklam gördüğünde telefonlarının dinlendiklerini hissettiklerini, konuyla ilgili şüphelerinin artmasıyla Cox Media Group (CMG) şirketi ise, 404 Media, Google, Facebook, Microsoft ve Amazon dev şirketlerle işbirliği sonrası rapor hazırladı.

O ülkeden Türk vatandaşlarına vize muafiyeti: 15 yaş altı ve 50 yaş üstü faydalanabilecek O ülkeden Türk vatandaşlarına vize muafiyeti: 15 yaş altı ve... Haberi Görüntüle

SES VERİLERİ REKLAM ŞİRKTLERİNE GÖNDERİLDİ

Şirketin hazırlamış olduğu rapor kapsamında kullanıcıların 'ses verileri'ni kullanarak, şirketlere verileri gönderdikleri, bu şekilde ise reklamları verimli bir şekilde kullanabileceklerini açıkladı.

CMG şirketi raporlarının bir bölümünde ise , "Akıllı telefonlar ve tabletler gibi cihazlarda mikrofon verilerine erişme becerisinin artması, teknoloji ortağımızın satın alma öncesi görüşmeler sırasında ses verilerini toplamasını ve analiz etmesini sağlıyor.

Tüketici davranışlarının daha önce görülmemiş bir şekilde anlaşılması, böylece hedef kitlenizin "vay canına, bunlar bir zihin okuyucu olmalı" bilgiler yer aldı. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading