Yandex Metrica

Aşırı sağ korkusu: Fransa'da erken genel seçimin ilk turu başladı: Macron'dan tehlikeli kumar

Aşırı sağ korkusu: Fransa'da erken genel seçimin ilk turu başladı: Macron'dan tehlikeli kumar

Fransa'da yönetimini Le Pen ve aşırı sağcılar hükümeti devralacak mı? Fransa, erken genel seçimin ilk turu için bugün sandık başına gidiyor. Anketlerde birinci olan Aşırı sağcı Ulusal Birlik partisi Fransa halkında endişelere yol açtı. İlk turu bugün başlayan seçimin ikinci turu 7 Temmuz'da yapılacak.

Dünya

30.06.2024, 17:14

Fransa'da erken seçim heyecanı başladı. Milyonlarca Fransız bugün sandık başına gidiyor. Ancak daha önceki yıllarda da olduğu gibi seçimlere katılım düşük kalabilir. Anketler ülkede, aşırı sağ bloğun birinci çıkacağını gösteriyor. Fakat yine anketlere göre ikinci sırayı 5 partiden oluşan sol bloğun alması bekleniyor.

Bakan Fidan'dan Bosna Hersek'teki ayrılıkçılara mesaj: 'Tutumumuz tüm taraflarca iyi bilinmektedir' Bakan Fidan'dan Bosna Hersek'teki ayrılıkçılara mesaj: 'Tutumumuz tüm taraflarca iyi... Haberi Görüntüle

AŞIRI SAĞ KORKUSU

Fransa mevcut Cumhurbaşkanı olan Emmanuel Macron'u destekleyen merkez blok ise son yapılan anketlerde üçüncü sırada yer alıyor. Seçimin ikinci turu ise 7 Temmuz Pazar günü gerçekleşecek. Parlamentoda 289 sandalyeyi aşan ittifak mutlak çoğunluğu kazanmış olacak

Aşırı sağ bloğun kazanması halinde 28 yaşındaki Jordan Bardella Fransa'nın yeni başbakanı olabilir.

Macron, muhalefet partilerinin programlarını eleştirdi: 'İç savaşa yol açar' Macron, muhalefet partilerinin programlarını eleştirdi: 'İç savaşa yol açar' Haberi Görüntüle

MACRON'UN KUMARI BAŞINA DERT AÇABİLİR

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde uğradığı yenilgi sonrası aldığı Meclis'i feshetme kararı almış ve erken seçim ilan etmişti.

Erken genel seçim Fransa için "kumar" olarak görülürken oylamanın sonucu ise üç büyük siyasi bloğun rekabet etmesi nedeniyle oldukça belirsizliğini koruyor.

İlk seçimde aşırı sağın zaferinin ardından Macron'un parlamentoyu feshetmesi kumar olarak görülüyor. İngiliz Financial Times Macron'un seçimi feshini "Fransız liderin olağanüstü bir kumarı" olarak tanımlamış ve ittifakının bozulabileceğine dikkat çekmişti. Financial Times'ın senaryosuna göre Macron'un görevinin son üç yılında içişleri üzerinde çok az yetkisi kalabilir.

Asya'yı ateşe verdi! İki Kore savaşın eşiğinde: Tüm kırmızı çizgiler geçildi Asya'yı ateşe verdi! İki Kore savaşın eşiğinde: Tüm kırmızı çizgiler... Haberi Görüntüle

FREXIT GETİREBİLİR

Macron'un kumarına tepki yağarken sürecin Fransa'nın Avrupa Birliği'nden ayrılması ile dahi sonlanabileceği iddia ediliyor.

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkış döneminde AB adına "Brexit" müzakerelerini yürüten ve Fransa'nın Avrupa yanlısı muhafazakarlarından biri olarak bilinen Michel Barnier, The Telegraph gazetesine konuştu ve Brexit'ten ders alınmaması durumunda Fransa'nın da Avrupa Birliği'nden ayrılabileceğini söyledi.

Barnier Macron'un kendisini dinlemediğini söyledi ve "Göç, güvenlik, devlet otoritesi ve kalkınma konularındaki uyarılarımın dinlenmemiş olmasından üzüntü duyuyorum" şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

1

2

0

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading