Yandex Metrica

Asırlık insan sayısında dikkat çeken rekor! O ülkede 95 binden fazla kişi 100 yaş ve üzerinde!

Asırlık insan sayısında dikkat çeken rekor! O ülkede 95 binden fazla kişi 100 yaş ve üzerinde!

Japonya'da son yayımlanan verilere göre; 100 yaş ve üzeri kişilerin sayısı 95 bini aşarak dünya ülkeleri arasında rekor kırdı.  Bu kişilerin yüzde 90'a yakını ise kadın. Artan yaşlı nüfusu, daha fazla sağlık ve sosyal yardım masraflarına yol açarken, ülkede bunu karşılayacak işgücünün azalması devletin en çok konuştuğu konuların başında geliyor. 

Dünya

17.09.2024, 12:17

Japonya'da 100 yaş ve üzeri kişilerin sayısı 95 bini aşarak rekor seviyeye yükseldi. Bu kişilerin neredeyse yüzde 90'ı ise kadınlardan oluşuyor. Japonya'da yaşlanan ve küçülen nüfus dünyanın dördüncü büyük ekonomisini yavaş yavaş saran demografik krizin altını çiziyor.

Gizemli pistte tarihi görüntü! Çin malı F-22 o sorunu halletti: Gökyüzüne yeni güç Gizemli pistte tarihi görüntü! Çin malı F-22 o sorunu halletti:... Haberi Görüntüle

95 BİNDEN FAZLA  KİŞİ ASIRLIK YAŞTA

Sağlık bakanlığı tarafından son yapılan açıklamaya göre; 1 Eylül itibariyle Japonya'da 83 bin 958'i kadın ve 11 bin 161'i erkek olmak üzere, 95 bin 119 "asırlık" kişi bulunduğu belirtildi. Verilere göre bir önceki yıla kıyasla bu sayıda 2 bin 980 artış yaşandı.

Akılalmaz hata! Dalak yerine karaciğeri aldılar! Tüm dünya bu skandalı konuşuyor Akılalmaz hata! Dalak yerine karaciğeri aldılar! Tüm dünya bu skandalı... Haberi Görüntüle

NÜFUSUN YÜZDE 39'U ASIRLIK İNSANLARDAN OLUŞUYOR 

Pazar günü ayrı bir hükümet verisi, 65 yaş üstü nüfusun 36 milyon 25 bin kişi ile rekor seviyeye ulaştığını ve bunun Japonya nüfusunun yüzde 29,3'ünü oluşturduğunu gösterdi. İçişleri ve İletişim Bakanlığı, bu oranın Japonya'yı 100 binden fazla nüfusa sahip 200 ülke ve bölge listesinin en başına yerleştirdiğini açıkladı. 

Microsoft'un kurucusu Bill Gates'ten 2 büyük felaket senaryosu! 25 yıl içinde... Microsoft'un kurucusu Bill Gates'ten 2 büyük felaket senaryosu! 25 yıl... Haberi Görüntüle

REKOR 116 YAŞ 

ABD merkezli Gerontoloji Araştırma Grubu'na göre Japonya şu anda 23 Mayıs 1908'de doğan, 116 yaşındaki dünyanın en yaşlı insanı Tomiko Itooka'ya ev sahipliği yapıyor. Bir önceki rekorun sahibi Maria Branyas Morera, geçen ay İspanya'da 117 yaşında ölmüştü.

Boykotun gücü! İsrail destekçisi fast food zinciri Burger King, adını değiştirdi! Boykotun gücü! İsrail destekçisi fast food zinciri Burger King, adını ... Haberi Görüntüle

ÜLKE İŞGÜCÜ KRİZİYLE KARŞI KARŞIYA 

Japonya yaşlı nüfusundan dolayı giderek kötüleşen bir krizle karşı karşıya kalmış durumda. Çünkü artan yaşlı nüfusu daha fazla sağlık ve sosyal yardım masraflarına yol açarken, bunu karşılayacak işgücü de azalmaya başladı. 

Önceki hükümet verilerine göre ülkenin toplam nüfusu bir önceki yıla göre 595 bin azalarak 124 milyona geriledi. Hükümet, nüfusun azalmasını ve yaşlanmasını yavaşlatmaya çalışırken, emeklilik yaşını kademeli olarak uzattı. 2025 mali yılından itibaren 65 yaş, tüm işverenler için kural haline gelecek.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading