Yandex Metrica

Asker bulamıyorlar! Yunanistan Harp Okulları alarm verdi: Bakanlık acil durum ilan etti.

Asker bulamıyorlar! Yunanistan Harp Okulları alarm verdi: Bakanlık acil durum ilan etti.

Türkiye'yi Ege'de tehdit eden Yunanistan, orduya katılacak asker bulamıyor. Gençleri askeri okullara çekmek için panik adımları atmaya hazırlanan Yunan Bakanlıkları harekete geçti.

Dünya

15.09.2024, 15:44

Son dönemlerde askeri okullarda artan boş kontenjanlar nedeniyle harekete geçen Yunanistan Savunma ve Eğitim Bakanlığı, gençleri bu okullara çekmek ve askeri eğitimi daha cazip hale getirmek amacıyla çeşitli stratejiler üzerinde çalışıyor.

Silahlı kuvvetlerde kariyer yapmak isteyen ve üniversiteye giriş sınavlarına başvuran gençler için daha cazip hale getirmenin yollarını arayan Yunanistan Savunma Bakanlığı, Eğitim Bakanlığı harekete geçti.

Yunanistan merkezli Kathimerini gazetesinin yaptığı habere göre kara, hava ve deniz harp okullarına ve astsubay yüksek okullarına giriş için 460 kontenjan boş kaldığından bu yılki tablonun “iç karartıcı” olduğu belirtti.

Çelik Kubbe Atina manşetlerinde! Öve öve bitiremediler: Türkler kuş uçurtmayacak! Çelik Kubbe Atina manşetlerinde! Öve öve bitiremediler: Türkler kuş uçurtmayacak! Haberi Görüntüle

İKİ BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ

Söz konusu eğilimin birdenbire ortaya çıkmadığı belirten Yunan basını, bilakis askeri eğitimle ilgili sorunların Yunanistan’ın önceki on yılda yaşanan mali kriz de dahil olmak üzere, çok yıllı bir bozulmanın sonucu olduğu aktarılmakta. Bu bağlamda son dönemde eğitime katılanların sayısının önemli ölçüde azaldığı aktardı.

Kathimerini, mezun olan subay sayısının azalmasıyla ilgili süregelen sorun, özellikle Yunan Deniz Harp Okulu’nda baş ağrısına neden olmakta ve muvazzaf subayların istifasıyla birleşerek muharip birliklerin kadrolarında ciddi sorunlara yol açtığını belirterek, bu doğrultuda Yunan Savunma Bakanı Nikos Dendias ve Eğitim Bakanı Kyriakos Pierrakakis’in önümüzdeki günlerde askeri okullarda verilen derslerin kapsamını genişleten bir dizi tedbiri duyuracakları belirtti.

Türkiye'yi Ege'de vuracağız demişlerdi: O ülke Ankara'nın BRICS üyeliğine karşı çıktı! Türkiye'yi Ege'de vuracağız demişlerdi: O ülke Ankara'nın BRICS üyeliğine karşı... Haberi Görüntüle

YENİ DÜZENLEMELER GELECEK

Ayrıca Yunan Savunma Bakanlığı, askeri okullardaki öğrencilerin maaşlarının polis okullarının standartlarına göre yeniden düzenleneceğini açıkladı. 

Yani yeni bir subayın ilk maaşının günümüz maaşına göre dörtte bir oranından üçte ikisine çıkarılması da söz konusu tedbirler dahilinde yer almaktadır. Bir diğer tedbir ise askeri okulların ortalama olarak değerlendirilen altyapı durumuyla ilgilidir. Yunan Savunma Bakanlığı, öğrencilerin yaşam kalitesinin büyük ölçüde iyileştirilmesi için askeri okulları modern standartları karşılayacak şekilde yenilemeyi planlamaktadır. 

Askeri sektöre yönelik yerli bilimsel araştırmaların teşvik edilmesi çerçevesinde halihazırda uygulanmakta olan bir diğer eylem ise çalışma programlarının ve askeri yüksek eğitim kurumlarının (ASEI) doktora derecesi verme kabiliyetlerinin geliştirilmesidir. Bu özellik, ASEI’lerin daha sonra silahlı kuvvetlerin yararına kullanılmak üzere endüstriyel araştırma yapmalarını sağladığından dolayı oldukça önemlidir.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading