Asla unutmayacağız! Fransa'dan dikkat çeken Türkiye yorumu: Hiçbir ülke bunu yapmazdı

Asla unutmayacağız! Fransa'dan dikkat çeken Türkiye yorumu: Hiçbir ülke bunu yapmazdı

Fransa Senatosu Dışişleri, Savunma ve Silahlı Kuvvetler Komisyonu üyelerinden oluşan heyet, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar ile bir araya geldi. Zirvede açıklamalarda bulunan Fransız heyetin başkanı Christian Cambon "Türkiye'nin DEAŞ'a karşı mücadele sonucunda milyonlarca sığınmacıyı ağırladığını ve bunu tamamen insani bir bakış açısıyla yürüttüğünü asla unutmuyoruz." dedi.

Dünya

10.10.2024, 17:35

Fransa Senatosu Dışişleri, Savunma ve Silahlı Kuvvetler Komisyonu heyeti ile bir araya gelen TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar Fransa'nın, Filistin konusunda İsrail'e yönelik aldığı tedbirlerden dolayı mutluluk duyduklarını; Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Gazze'de bir an önce siyasi çözüme geri dönülmesi yönündeki açıklamaları ile İsrail'e silah ambargosu çağrısını takdirle karşıladıklarını belirtti.

Sözlerine devam eden Akar, Gazze'de akan kanın durması için bir an önce ateşkes görüşmelerinin başlaması gerektiğini, bu konuda Fransa'nın tarihine yaraşır şekilde öncü olmasını beklediklerini söyledi. 

İnsan hakları, evrensel değerler konusunda Fransa'nın ne kadar hassas olduğunu biliyoruz diyerek sözlerine devam eden Akar, "Bizim için Fransa'nın yeri ayrı ve önemli. Çünkü sizlerle diplomatik, siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkilerimiz 600 yıllık bir geçmişe dayanıyor" şeklinde konuştu.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Johnson'dan Zelenski'ye fırça: 'İç siyasetimize karışma' ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Johnson'dan Zelenski'ye fırça: 'İç siyasetimize karışma' Haberi Görüntüle

"TERÖR ÖRGÜTLERİNİ YOK EDECEĞİZ"

NATO içerisinde de müttefik olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz diyen Akar, "Fransa'da 400 bine yakını çifte vatandaş olan yaklaşık 1 milyon Türk var. Yanlı ve olumsuz kararların engellenmesinde ilk şart diyaloğun artırılmasıdır." ifadelerini kullandı.

Açıklamalarını sürdüren Akar, Türkiye'nin uzun süredir birçok terör örgütüyle aynı anda mücadele ettiğini ifade ederek, bu mücadelede hiçbir şekilde uluslararası hukuka aykırı bir durum olmadığının, Birleşmiş Milletler'in ilgili maddeleri çerçevesinde sınırların güvenliğini sağlamakta azimli ve kararlı olduklarının altını çizdi. 

Akar ayrıca, "Ülkemize karşı kullanılan PKK, YPG, PYD, DEAŞ gibi örgütlerin hepsine karşı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz ve son terörist etkisiz hale getirilene kadar bu mücadele devam edecek." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin Irak ve Suriye sınırının aynı zamanda Avrupa Birliği ve NATO'nun da sınırı olduğuna dikkat çeken Hulusi Akar, "Dolayısıyla bir anlamda AB'nin de NATO'nun da güvenliğini sağlamak için gayret gösteriyoruz. Bu konuda dostlarımızdan, Fransa başta olmak üzere müttefiklerimizden karşılıklı anlayış, işbirliği bekliyoruz. Filistin meselesinde de ateşkesin sağlanması için hep beraber gayret etmeliyiz." dedi.

Helene kasırgası felaketi: ABD'de ölü sayısı 189'a ulaştı Helene kasırgası felaketi: ABD'de ölü sayısı 189'a ulaştı Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE'NİN YAPTIĞINI UNUTAMIYORUZ"

Zirve söz alan Fransa Senatosu Dışişleri, Savunma ve Silahlı Kuvvetler Komisyonu üyelerinden oluşan heyetin başkanı Christian Cambon ise, ki ülke arasında tarihten gelen bir işbirliği bulunduğunu; ortak bakış açısıyla pek çok konuyu paylaştıklarını belirtti.

Cambon, Türkiye ile Fransa arasındaki barış ve güvenlik konularındaki diyaloğun önemli olduğunu dile getirerek, "Türkiye'nin bu bölgede gösterdiği çaba ve üstlendiği rol konusunda hassasız." dedi.

Biz de Türkiye'nin sağladığı katkılara destek oluyoruz diyen Cambon, "Türkiye'nin DEAŞ'a karşı mücadele sonucunda milyonlarca sığınmacıyı ağırladığını ve bunu tamamen insani bir bakış açısıyla yürüttüğünü asla unutmuyoruz. Bu sorunun tüm kıta için bir sorun teşkil ettiğinin farkındayız. Hep birlikte bu sorunu çözmek için harekete geçmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading