Yandex Metrica

Sitede Ara

Ateşkes çıkmazı: Netanyahu af diledi Hamas gözdağı verdi

Ateşkes çıkmazı: Netanyahu af diledi Hamas gözdağı verdi

İsrail Devlet Başkanı Binyamin Netanyahu, aylardır abluka altında olan ve yoğun bombardımana maruz kalan Gazze'de ölü bulunan altı rehine için İsraillilerden af talep etti. Hamas ise ateşkes sağlanmazsa daha fazla rehinenin kefenler içinde ailelerine teslim edilebileceği uyarısında bulundu. 

Dünya

03.09.2024, 08:37

ABD başta olmak üzere birçok ülkenin desteğini arkasına alarak dünyada eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları acımasızca devam ediyor.

Hedef gözetmeksizin her yeri bombalayan çocuk, kadın, yaşlı demeden herkesi öldüren İsrail güçleri, şu ana kadar 40 bini aşkın yakın masum Filistinliyi katletti. 11 aydan bu yana Gazze'yi bombalayan İsrail ordusu, 90 binden fazla kişiyi de yaraladı.

Batı Şeria'da geniş kapsamlı operasyon hazırlığı içerisinde olan İsrail, dünya kamuoyunun ateşkes çağırlarına kulağını tıkarken bebek katili Netanyahu'dan dikkat çeken bir çıkış geldi.

Ateşkes görüşmeleri yeniden çıkmaza girmiş durumda. İsrail'in müzakerelerdeki tutumuna yönelik yoğun protestoların ikinci gecesine girerken, Başbakan Binyamin Netanyahu kabinede konuştu.

Fabrika çalışanları 200 arabaya el koydu: Audi Brüksel fabrikasında üretim durdu Fabrika çalışanları 200 arabaya el koydu: Audi Brüksel fabrikasında üretim... Haberi Görüntüle

NETANYAHU: ÇOK YAKINDIK AMA BAŞARAMADIK

Hayatını kaybeden rehinelerin ailelerine seslenen Netanyahu, "Ailelere söyledim ve bu akşam tekrar ediyorum ve söylüyorum: Onları sağ salim geri getiremediğimiz için sizden af ​​diliyorum. Çok yakındık ama başaramadık" ifadelerini kullandı.

Bebek katili Netanyahu, ülkesinin bu katliamı görmezden gelmeyeceğini belirtirken Hamas'ın ölümler için ağır bir bedel ödeyeceğini ifade etti.

Yahudi yönetmenden Venedik’te alkış toplayan hareket: Friedland ödülünü Filistinlilere adadı Yahudi yönetmenden Venedik’te alkış toplayan hareket: Friedland ödülünü Filistinlilere adadı Haberi Görüntüle

"NE 42 GÜN NE DE 42 YIL"

Cumartesi günü Gazze'de ölü bulunan altı rehine için İsraillilerden af talep eden Netanyahu, İsrail askerlerinin Gazze'nin Philadelphi Koridoru'nu kontrol etmesi gerektiğinde ısrarcı bir tavır takındı.

Netanyahu, kabine toplantısında, "Philadelphi Koridoru'ndan ne 42 gün sonra ne de 42 yıl sonra çekileceğiz" ifadelerini kullandı.

Netanyahu'nun "42 gün" ifadesiyle, İsrail ile Hamas arasındaki dolaylı müzakerelerde gündeme gelen "ateşkes anlaşmasının 42 günlük ilk aşamasına" işaret ettiği belirtiliyor.

Fırtına can aldı: 2 kişi sel sularınakapılarak can verdi Fırtına can aldı: 2 kişi sel sularınakapılarak can verdi Haberi Görüntüle

HAMAS'TAN GÖZDAĞI

Öte yandan Hamas ise, pazartesi günü yaptığı açıklamada, İsrail'in askeri baskısının devam etmesi halinde rehinelerin tabutlar içinde geri verilebileceğini açıkladı.

Hamas'ın sözcülerinden biri yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

"Netanyahu'nun bir anlaşma imzalamak yerine askeri baskıyla tutukluları serbest bırakma konusunda ısrar etmesi, kefen içinde ailelerine geri gönderilmeleri anlamına geliyor. Aileleri, onları ölü mü yoksa diri mi istediklerine karar vermeli"

İtalya'da nükleer sesleri! O planları yeniden hayata geçirmek için adım atıyorlar İtalya'da nükleer sesleri! O planları yeniden hayata geçirmek için adım... Haberi Görüntüle

ABD'NİN NİHAİ ATEŞKES TEKLİFİ

Soykırımın başından bu yana İsrail'e desteğini esirgemeyen ABD Başkanı Joe Biden ise Netanyahu'nun Hamas ile rehin anlaşması ve ateşkes sağlamak için yeterli çabayı göstermediğini söyledi.

 

İsrail başbakanına "nihai" olarak yeni bir teklif gönderileceği yönündeki haberler de gündemde.

Öte yandan binlerce İsrailli vatandaş, sokağa döküldü ve Netanyahu'yu proteso etti. İsrail medyası, Netanyahu'nun Kudüs'teki evinin önünde düzenlenen bir protesto gösterisinde polisin yoğun saldırganlık kullandığınıyazdı. Times of Israel gazetesi, protestocuları sert bir şekilde ittiğini, bazılarını yere attığını ve çoğunu sürüklediğini bildirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

2

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading