Ateşle oynuyoruz! Alman medyasında Rusya korkusu: Nükleer tehdit ikiye katladı

Ateşle oynuyoruz! Alman medyasında Rusya korkusu: Nükleer tehdit ikiye katladı

Rusya-Ukrayna savaşı Avrupa'nın dengesini bozdu. "Ateşle oynuyoruz" başlığını atan Alman medyası, "Putin'in sırdaşı NATO ülkelerine yönelik nükleer tehditleri ikiye katladı" yorumunda bulundu. 

Dünya

17.07.2024, 00:36

Ukrayna-Rusya ve NATO denklemini analiz eden Alman merkezli Frankfurter Rundschau gazetesi, "Ukrayna savaşı Rusya açısından planlandığı gibi gitmiyor. Bu, hem Kremlin patronu Vladimir Putin'e uzun süredir çok az ilerleme bildirilen cephe için hem de Batı'ya yönelik sözlü gerginlik için geçerli. Moskova'dan gelen tehditler Berlin, Paris, Londra, Washington gibi Batılı başkentlerde istenilen etkiyi yaratacak gibi görünmüyor." yorumunda bulundu.

Habere devam eden Alman merkezli Frankfurter Rundschau gazetesi, "Rusya dışişleri bakan yardımcısı Sergei Ryabkov bu nedenle Ukrayna dışında korkuları körüklemek için taktik değişikliği çağrısında bulunuyor." dedi.

Rus devlet haber ajansı Tass'ın haberine atıfta bulunan Alman medyası Ryabkov'un Channel One televizyonuna verdiği demeçi harine ekledi;

Ryabkov; "Özel bir askeri operasyon yürütme deneyimi, diğer şeylerin yanı sıra, temel nükleer doktrinsel belgelerimizde yer alan aşırı genelleştirilmiş formülasyonların yetersiz olduğunu gösterdi."

Poseidon'un ordusu Herkül'e takıldı: Buzullar ısınıyor: Savaş gemileri Arktik'te Poseidon'un ordusu Herkül'e takıldı: Buzullar ısınıyor: Savaş gemileri Arktik'te Haberi Görüntüle

"BATI VE NATO POTANSİYELİMİZİ GÖRMEZDEN GELİYOR"

Analizine devam eden Alman medyası; 

"Ryabkov, Rus liderliğini tehditlerini daha spesifik olarak formüle etmeye çağırıyor. Özellikle bu alanda oldukça aktif olan eski Devlet Başkanı Dimitri Medvedev'in dikkatle dinlemesi gerekiyor. Ryabkov, Rusya'nın nükleer güç olarak dünya için oluşturduğu tehlikenin daha net ortaya konmasını savunuyor.

64 yaşındaki şunları eleştiriyor: “Batı'nın ve özellikle NATO devletlerinin bu alandaki potansiyelimizi göz ardı etmesi ve içlerinde en kötüsünün olmayacağına dair inanç (...) bazı şeyleri daha açık ve net söylememiz gerektiğini gösteriyor. Açıkça “Böyle devam ederlerse ne olur”. Ryabkov, bu davranışın "NATO'nun son derece karakteristik özelliği" olduğunu söyledi.

Habere Ryabkov sözleri ile devam eden Alman basını, Batı'nın nükleer tehditlerden korkmayacağından korkuyor ve hüsrana uğruyor: “Washington, Brüksel ve diğer Batılı başkentlerin bu alandaki konumunu temsil edenlerin siyasi sağırlığı kapsamlıdır. Bazı sözlü sinyalleri hedef alan terapötik önlemler giderek daha az etkili hale geliyor." yorumlarını habere ekledi.

Macron yönünü şaşırdı! Hizbullah'a İsrail'e yönelik saldırıları durdurma çağrısı Macron yönünü şaşırdı! Hizbullah'a İsrail'e yönelik saldırıları durdurma çağrısı Haberi Görüntüle

RUSYA'NIN NÜKLEER TEHDİDİ

Ancak işgalin başlangıcından bu yana Avrupa'da Moskova'nın nükleer saldırısının ne kadar gerçekçi olabileceği tartışılıyor diyen Frankfurter Rundschau gazetesi, "Bazıları, yıkıcı planlarına rağmen Putin'in rasyonel davrandığını ve dünyada hâlâ müttefiklere ihtiyacı olduğunu bildiğini düşünüyor.

Ancak diğerleri, Ukrayna savaşında olası bir yenilgi durumunda Rusya başkanının tüm engellemeleri bırakıp dünyayı ateşe verebileceği konusunda uyarıyor. Bu teori, ne pahasına olursa olsun barışı arayan aktörler tarafından desteklenmektedir. Rusya'nın, uluslararası hukuku ihlal ederek ilhak ettiği bölgeler gibi Ukrayna topraklarına doğru genişlemesinin, nükleer savaş tehdidiyle karşılaştırıldığında daha az kötü olacağını savunuyorlar.

Ryabkov, Putin'in nükleer silah kullanma ihtimalinin Batı'da da ciddiye alınmasını sağlamaya çalışıyor. Nükleer silah kullanımına ne zaman izin verileceğini belirleyen askeri doktrini hatırlatıyor. Geçtiğimiz günlerde Rus dış politika dergisi International Affairs'te Ukrayna'daki çatışma nedeniyle mevcut askeri doktrinin revize edilmesi gerekebileceğini belirtmişti.

Şimdi Sergey Lavrov'un yardımcısı da Moskova'nın sözde kırmızı çizgiler çizmeye devam etmesini , ancak bu çizgiler aşıldığında hiçbir şeyin gerçekleşmemesini eleştiriyor. Batı'nın Ukrayna'ya muharebe tankları tedarik etmesinden, Kiev'in Rusya'daki askeri mevzilere yönelik saldırıları için Batı silahlarının serbest bırakılmasından veya muhtemelen üç haneli sayılarla F-16 savaş uçaklarının yakında teslim edilmesinden bahsediyor olabilir." 

Ryabkov ayrıca Batı'yı korkutmak ve muhtemelen Ukrayna'yı daha fazla desteklemekten caydırmak için Moskova'nın tonunun gelecekte daha da sertleşebileceğini öne sürüyor. Ancak her şeyin kamuoyuna açıklanmaması gerektiğini vurguluyor, “Ancak uyarıların giderek ciddileştiğini kamuoyuna söylüyoruz. Kelimenin tam anlamıyla ateşle büyük bir oyun oynamaya başlıyorlar.” yorumunda bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading