Athena Gökhan'ın kuzeni, Almanya'da Meclis Başkanı olabilir

Athena Gökhan'ın kuzeni, Almanya'da Meclis Başkanı olabilir

Almanya'da Meclis Başkanlığı için SPD'li Aydan Özoğuz'un adı geçiyor. Özoğuz, CHP'nin sosyal medya trolü Gökhan Özoğuz'un kuzeni.

Dünya

03.04.2024, 00:05

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) sosyal medya trollerinden besteci Gökhan Özoğuz'a piyango vurdu. 'Athena Gökhan'ın Almanya'daki siyasetçi kuzeni Aydan Özoğuz, Almanya Meclis Başkanlığı için ismi geçenlerin başında geliyor. 

Son seçimlerde yüzde 25,7 oranında oy toplayarak siyasi dengeleri altüst eden SPD, Meclis'teki en güçlü parti konumunda geldi. Alman medyası şimdi Federal Meclis Başkanlığı için en uygun adayın Türkiye kökenli SPD milletvekillerinden Aydan Özoğuz olduğunu iddia ediyor. 

Ülkede bir dönem bakanlık da yapmış Aydan Özoğuz'un Meclis Başkanlığı koltuğunda 'kadınları ve göçmenleri' temsil edecek sembolik bir isim olabileceği konuşuluyor. Hamburg bölgesinden seçilen Özoğuz, kendi şehrinde oyların yüzde 38,7'sini toplamayı başardı. 

2004 yılından beri SPD saflarında siyaset yapan Özoğuz, başbakanlığın en güçlü adayı Olaf Scholz'a da yakın bir isim. Özoğuz, 2013-2018 yılları arasında Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yapmıştı. Özoğuz Meclis Başkanı seçildiği takdirde Almanya'da bu göreve getirilen ilk Türk kökenli isim olacak. 

Aydan Özoğuz, geçmiş dönemde Türkiye'yi karalayan çok sayıda açıklamasıyla tepkilerin odağına oturmuştu. Türk gurbetçilerin ve Almanların tatil için Türkiye'ye gitmesini eleştiren Özoğuz, "Türkiye'de insanlar keyfî şekilde tutuklanırken nasıl bundan rahatsız olmadan orada tatil yapabiliyorlar" şeklinde ifadeler kullanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading