Av mı avcı mı? Su-34 bombardıman uçağını kim düşürdü? F-16'lar Karadeniz'e hızlı giriş yaptı

Av mı avcı mı? Su-34 bombardıman uçağını kim düşürdü? F-16'lar Karadeniz'e hızlı giriş yaptı

Batı'dan Ukrayna'ya temin edilen F-16 savaş uçakları Karadeniz'deki kariyerine hızlı başladı. Öyle ki iddialara göre F-16'lar Rus Su-34 savaş uçağını güdümlü bomba atarken hedef aldı. 

Dünya

14.10.2024, 13:34

İddialar kesin olarak doğrulanmasa da haberin orijinal kaynağı Rus Telegram blog yazarı Fighterbomber, Rus Su-34 savaş uçağının güdümlü bomba atarken Ukraynalı F-16 tarafından vurulduğu duyurdu. 

Çinli bilim insanları uyardı! Keneden bulaşan yeni virüs keşfedildi... Çinli bilim insanları uyardı! Keneden bulaşan yeni virüs keşfedildi... Haberi Görüntüle

SU-34 NEDEN DÜŞTÜ?

Ancak biraz şifreli olan ilk yazı, daha sonra kendisi tarafından uzun bir metinle reddedildi. Fakat bu, dolaylı olarak Su-34'te "bir şey olduğunu" doğruladı. Blog yazarı, "Savaş uçağımızı hiçbir F-16 düşürmedi ama uçak kazaları oluyor çünkü pilotlarımızın hepsi deneyimli değil, hatalar yapılıyor, gerilim ve kazalar var" ifadelerini kullandı.

Bununla birlikte, Rus Su-34'leri Ukrayna'nın işgali sırasında "zararlı" operasyonlara neden oldu; yaklaşık 20 tanesi teknik sorunlar nedeniyle düşürüldü veya düştü, Ukraynalılar ise bu sayının 30 olduğunu iddia ediyor.

İranlılar füze saldırısını kutluyor: Tahran'da halk meydanlara indi İranlılar füze saldırısını kutluyor: Tahran'da halk meydanlara indi Haberi Görüntüle

RUS FİLOSU KAN KAYBEDİYOR

Hatta Ukrayna'nın havalimanlarına saldırılarından sonra bazı uçaklar hasar gördü, ancak bunların onarıldığı varsayılıyor. Kayıpların çoğu 2022'de, Rus Hava Kuvvetleri'nin ağır avcı uçaklarını basit "demir" bombalar ve roketlerle alçak irtifa bombardımanı için çok yüksek riskli olarak kullandığı ve bu da onları kitlesel ateşe maruz bıraktığında meydana geldi.

Yavaş yavaş ve Rusya'nın KAB güdümlü bomba üretimi arttıkça, Su-34'ler daha güvenli kullanıma, özellikle de bu tür mühimmatların uzaktan serbest bırakılmasına geçti.

Habere Tepki Ver

0

0

2

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading