Avrupa Kiev'den uzaklaşıyor! Almanya Ukrayna'nın füze talebini görmezden geldi!

Avrupa Kiev'den uzaklaşıyor! Almanya Ukrayna'nın füze talebini görmezden geldi!

Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky Berlin'de Alman Şansölyesi Olaf Scholz ile yaptığı son görüşmede iki önemli talepte bulundu: Rusya topraklarında daha derin saldırılar için  Taurus füzeleri ve NATO üyeliği... Bild'e göre, Ukrayna'nın her iki talebi de Berlin'de "görmezden gelindi". Scholz kesin bir "hayır" demese de olumlu bir yanıt da vermedi.

Dünya

13.10.2024, 11:18

Bild'in kaynakları ayrıca ABD Başkanı Joe Biden'ın Milton Kasırgası nedeniyle Ramstein Hava Üssü'nde Ukrayna hakkında planlanan toplantıyı erteleme kararının yalnızca bir bahane olduğunu iddia etti. Gerçekte gazete, Biden'ın yaklaşan ABD başkanlık seçimleri öncesinde Ukrayna ihtilafını açıkça tartışmak istemediğini öne sürüyor.

Almanya'da önde gelen bir askeri uzman ve Münih'teki Bundeswehr Üniversitesi'nde profesör olan Carlo Masala, Bild'e yaptığı açıklamada, "Zelensky, 'zafer planındaki' iki ana talebin hiçbirinde ilerleme kaydetmedi. Bu anlamda, Ukrayna'nın Avrupa turu bir başarısızlık oldu" dedi.

8 Ekim'de Başkan Biden, süper güçlü Milton Kasırgası'nın yaklaşması nedeniyle 10-15 Ekim tarihlerinde planlanan Almanya ve Angola gezisini erteledi. Sonuç olarak, başlangıçta 12 Ekim'de Almanya'daki Ramstein Hava Üssü'nde planlanan Ukrayna Savunma İrtibat Grubu toplantısı iptal edildi.

Slovakya Başbakanı Fico'dan çarpıcı uyarı: Ukrayna'nın NATO üyeliği 3. dünya şavaşı'nın başlangıcı olur! Slovakya Başbakanı Fico'dan çarpıcı uyarı: Ukrayna'nın NATO üyeliği 3. dünya... Haberi Görüntüle

ALMANYA'DAN TAURUS KEPD 350 RESTİ

Almanya'nın Ukrayna'ya Taurus KEPD 350 füzeleri tedarik etmeyi reddetmesi, Kiev'in Mayıs 2023'teki ilk talebine dayanmaktadır. Ukrayna'nın devam eden baskısına ve Almanya içindeki bazı kişilerin desteğine rağmen, Şansölye Olaf Scholz, bu füzelerin teslim edilmesinin Almanya'yı Rusya ile çatışmaya daha da sürükleyebileceği endişelerini dile getirerek bu talebi defalarca reddetti.

Scholz, füzelerin sağlanmasının Alman askeri personelinin hedeflemeye yardımcı olmasını gerektireceğini ve bunun kabul edilemez olduğunu söyledi. Bundestag'a "Bu geçmek istemediğim bir kırmızı çizgi" dedi. "Dikkatli olmanın bir zayıflık değil, Almanya vatandaşlarına borçlu olunan bir hak" olduğunu vurguladı. Bazı askeri figürler ve muhalif politikacılar bu tutuma karşı çıksa da, tırmanış ve Rusya'nın özellikle Kerç Köprüsü gibi stratejik varlıklar üzerindeki olası tepkisiyle ilgili endişeler Berlin'in kararında merkezi bir rol oynadı.

2024'ün başlarında, Bundestag, 485 üyenin tedbire karşı oy kullanması ve sadece 178 üyenin lehine oy kullanmasıyla Taurus füzelerinin teslim edilmesi teklifini resmen reddetti. Bu konu sadece siyasi partileri değil, aynı zamanda Almanya'daki kamuoyunu da böldü. Nisan 2023 Forsa anketine göre, Almanların %56'sı bu silahların sağlanmasına karşı çıktı ve Scholz, Zelensky ve diğer Ukraynalı müttefiklerin baskısına rağmen pozisyonunda kararlı kaldı.

Fransa ve İngiltere'nin Ukrayna'ya daha önce de benzer füzeler tedarik ettiğini belirten Scholz, Almanya'nın durumunun farklı olduğunu ve bu nedenle Ukrayna'nın ulusal güvenlik endişeleri nedeniyle önemli bir talebinin engellendiğini söyledi.

Avrupa sokaklar kan gölüne dönecek! İstihbarat şefi uyardı: Rusya ve İran'ın planları dehşet verici Avrupa sokaklar kan gölüne dönecek! İstihbarat şefi uyardı: Rusya ve... Haberi Görüntüle

RUSYA'NIN MÜHİMMAT DEPOLARINI VURABİLİRDİ

Ukrayna, Almanya'dan hava-kara Taurus KEPD 350 füzelerini alırsa, Rusya ile devam eden savaşında önemli bir askeri avantaj elde edecektir. Menzili 500 kilometreyi [310 mil] aşan bu füzeler, işgal altındaki Kırım da dahil olmak üzere düşman hatlarının derinliklerindeki komuta merkezleri, köprüler ve mühimmat depoları gibi ağır tahkim edilmiş hedefleri vurabilir.

Bu, Ukrayna'nın stratejik olarak önemli hedefler için erişilemez olan daha kısa menzilli füze sistemlerine güvenmeden kritik Rus altyapısını hedeflemesine olanak tanıyacaktır. Taurus füzesinin, hassas bir şekilde patlamadan önce kalın beton veya zırh katmanlarını delebilen çift savaş başlığı sistemi, Ukrayna ordusuna özellikle ağır şekilde güçlendirilmiş Rus mevzilerine karşı önemli bir ateş gücü sağlayacaktır.

Dahası, Taurus füzelerinin kullanımı, Rusya'nın cephe hatlarındaki birliklerini tedarik etmek ve koordine etmek için elzem olan lojistik ve komuta yapıları üzerindeki baskıyı artıracaktır. Örneğin, Kerch Köprüsü gibi önemli ulaşım bağlantılarına yapılan saldırılar, Rusya'nın kaynakları güney Ukrayna ve Kırım'a taşıma çabalarını engelleyebilir.

Bu füze sistemi, Ukrayna'nın Batılı birliklerin doğrudan katılımı olmadan uzun menzilli, hassas saldırılar gerçekleştirmesini sağlayacaktı. Bu, Almanya'nın füzeleri onaylayıp onaylamamaya karar verirken en büyük endişesiydi. Sonuç olarak, Taurus füzeleri, Kiev'in Ukrayna kuvvetleri için minimum riskle düşman topraklarına derinlemesine saldırarak savaşın stratejik dengesini kendi lehine değiştirmesine olanak tanıyacaktı.

Taurus KEPD 350, yoğun şekilde savunulan hedeflere karşı uzun menzilli hassas vuruşlar için tasarlanmış bir havadan yere seyir füzesidir. MBDA Deutschland ve Saab Bofors Dynamics konsorsiyumu tarafından geliştirilen füzenin menzili 500 kilometrenin üzerindedir ve bu da Tornado ve Eurofighter gibi uçakların düşman hava savunmalarının menziline girmeden düşman hatlarının çok gerisindeki hedefleri vurmasına olanak tanır.

BM'den, İsrail'e Lübnan uyarısı: 'Kuvvetlerinizi derhal geri çekin' BM'den, İsrail'e Lübnan uyarısı: 'Kuvvetlerinizi derhal geri çekin' Haberi Görüntüle

FÜZE ÇİFT HARP BAŞLIĞINA SAHİP

Taurus, Mach 0.9'a kadar hızlarda uçmasını sağlayan gelişmiş bir turbofan motoruyla donatılmıştır. Ayrıca, zorlu arazilerde bile hedefleri hassas bir şekilde vurmak için GPS, atalet navigasyonu ve kızılötesi sensörleri birleştiren sofistike bir navigasyon sistemine sahiptir.

Füzenin en kritik özelliklerinden biri çift harp başlığıdır. İlk parça zırhı veya kalın beton duvarları delmek için tasarlanmıştır, ikincisi ise ihlalden sonra patlayarak hedefin içinde büyük bir patlamaya neden olur. Bu yetenek, füzenin komuta sığınakları veya köprüler gibi yüksek değerli varlıkları olağanüstü bir hassasiyetle yok etmesini sağlar.

Ayrıca Taurus, düşman radar sistemlerinden kaçınmak için düşük irtifalarda uçmasını sağlayan arazi takip teknolojisiyle donatılmıştır. Bu, onu yüksek oranda savunulan ortamlarda stratejik hedefleri ve tesisleri aşmak için güçlü bir silah haline getirir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading