Yandex Metrica

Avrupa sular altında! Kırmızı alarm verildi: 5 ülkede can kaybı katlanarak artıyor

Avrupa sular altında! Kırmızı alarm verildi: 5 ülkede can kaybı katlanarak artıyor

Avrupa'nın birçok ülkesinde etkili olan şiddetli sağanak yağış hayatı durma noktasına getirdi. Macaristan, Çekya, Romanya Avusturya ve Polonya'da sel suları can kaybına neden olurken, Ülke yetkilileri kırmızı alarm verdi. 

Dünya

16.09.2024, 15:46

Doğu Avrupa'da bulunan Macaristan, Çekya, Romanya Avusturya ve Polonya'da sel meydana geldi. Çekya polisi, selde bir kişinin hayatını kaybettiğini, 7 kişinin kayıp olduğunu duyurdu. Romanya’da 6 kişi yaşamını yitirirken, 3 kişi Avusturya’da, bir kişi de Polonya’da sel nedeniyle hayatını kaybetti.

Ordunun selden etkilenenlere destek vermek için hazır olduğunu belirten Avusturya Başbakanı Karl Nehammer, "Avusturya Silahlı Kuvvetleri fırtına bölgelerinde yardıma ihtiyaç duyulan her yerde konuşlandırılmıştır. 2 bin 400 asker kum torbalarını doldurmak, insanları tahliye etmek ve temizlik operasyonlarını yürütmek için hazır bekliyor" ifadelerini kullandı.

Dünya 2,5 yılın en büyük patlamasını şok içinde izledi: 30 bin ton bombayı havaya uçurdular Dünya 2,5 yılın en büyük patlamasını şok içinde izledi: 30... Haberi Görüntüle

"DİREKTİFLERE UYUN"

Sel nedeniyle kurulan kriz masasının toplantısının tamamlandığını belirten Çekya Başbakanı Petr Fiala ise, halktan belediye başkanları ve acil servis ekiplerinin direktiflerine uymalarını istedi.

Sözlerine devam eden Fiala, "Herkesten belediye başkanlarının, itfaiyecilerin ve diğer birimlerin talimatlarına uymalarını bir kez daha rica ediyorum. Lütfen can ve mal kurtarmak için çalışanların işlerini zorlaştırmayalım" dedi.

Acil servis ekiplerinin toplamda 7 bin 884 olaya müdahale ettiğini belirten Fiala, Opava, Krnov, Ostrava, Jeseník ve Frýdlant’dan 12 binden fazla sivilin tahliye edildiğini, Frýdlant’ta tehlike durumu ilan edildiğini açıkladı.

Türk donanması korku saçıyor! ABD basınında dikkat çeken analiz: Ankara'nın gücü komşularını endişelendiriyor Türk donanması korku saçıyor! ABD basınında dikkat çeken analiz: Ankara'nın... Haberi Görüntüle

ORDU YARDIM GÖREVİNE BAŞLADI

Ordunun selden etkilenenlere yardım için göreve başladığını ifade eden Macaristan Savunma Bakanı Szalay-Bobrovniczky Kristóf, “Hiçbir şey Macar halkının güvenliğinden daha önemli olamaz” dedi.

Ülkedeki sel nedeniyle uluslararası yükümlülüklerinin tamamını ertelediğini belirten Macaristan Başbakanı Viktor Orban ise, “Macaristan'daki aşırı hava koşulları ve devam eden sel nedeniyle tüm uluslararası yükümlülüklerimi erteledim” ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading