Yandex Metrica

Avrupa'da göçmen krizi! Almanlar gemileri yaktı: 100.000 mülteciyi Yunanistan'a gönderecekler

Avrupa'da göçmen krizi! Almanlar gemileri yaktı: 100.000 mülteciyi Yunanistan'a gönderecekler

Almanya'nın Schengen Anlaşması'nı fiilen kaldırma kararı tüm Avrupa Birliği'nde sarsıntılara neden oluyor. Ülkesindeki göç sorununu çözmek isteyen Almanya, son hamlesi ile Yunanistan'ı mülteci yuvasına çevirebilir. 

Dünya

17.09.2024, 11:34

Yunanistan, Almanya'nın karşı karşıya olduğu göç sorununun, binlerce göçmenin ilk ev sahibi ülkeye geri dönmesiyle Yunanistan sorununa dönüşmesini engellemek için her yolu deniyor.  

Köln’de bir Türk’e ait eğlence mekanında şiddetli patlama Köln’de bir Türk’e ait eğlence mekanında şiddetli patlama Haberi Görüntüle

100 BİN GÖÇMEN TEHKİLESİ

Yunan yazar George Papachristou 'Ta Nea' gazetesindeki köşe yazısında, "Berlin, Evros'tan veya adalardan Yunanistan'a geçen ve şu anda Almanya'da bulunan üçüncü ülkelerden on binlerce göçmeni Yunanistan'a 'geri göndermek' istiyor. Berlin'in ülkemize geri göndermek istediği göçmen sayısı 70.000 ila 100.000 arasında değişebilir" ifadelerini kullandı.

"Berlin bu şekilde Almanya'da aşırı sağın yükselişiyle baş etmeye çalışıyor ama sorunu Yunanistan'a kaydırıyor" diyen Yunan yazar, "Ancak geri dönüşün neden göçmenlerin menşe ülkesinde değil de giriş ülkesinde gerçekleştiğini açıklamak zor" dedi.

Alman baskısını üstünde hisseden Yunanistan, Evros'ta Yunanistan - Türkiye kara sınırlarında geniş güvenlik önlemleri almaya hazırlanıyor. 

Kanserle savaşan Galler Prensesi Kate Middleton güzel haberi duyurdu: Sonunda bitti! Kanserle savaşan Galler Prensesi Kate Middleton güzel haberi duyurdu: Sonunda... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE SINIRINA ÖNLEM

"Kathimerini" yayınına göre tel örgünün Evros'a kadar uzatılması düşünülürken, tel örgünün tamamlanmasına sadece 4 km'lik bir mesafe kaldı. Aslında Yunanistan AB'ye dönmeyi göz ardı edemez. Böylece çitin Avrupa düzeyinde genişletilmesi için finansman sağlanacak. Geçmişte benzer bir girişimde bulunulmuş ancak başarısızlıkla sonuçlanmıştı. 

Kara sınırlarında tedbirlerin artırılması kararı, Evros üzerindeki artan göç baskısı nedeniyle, aynı zamanda Almanya'nın kendi dış sınırlarında kontrolleri artırma kararı aldığı bir dönemde Yunanistan'a hazırlık ve teyakkuz mesajı göndermesi amacıyla alındı.

Kathimerini'den gelen bilgiler, Evros'un nehir kenarındaki polis devriyelerinin yaklaşık %20 oranında artacağını bildiriyor. Aynı zamanda 150 sınır muhafızı görevlendirilecek, 100'ü Rodop vilayetinde, 50'si ise Kavala vilayetinde görevlendirilecek. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading