Avrupa'da tehlikeli gerginlik! NATO ülkesi Rusya'ya ait İHA'ları vurdu!

Avrupa'da tehlikeli gerginlik! NATO ülkesi Rusya'ya ait İHA'ları vurdu!

NATO üyesi Romanya, Rusya'nın Ukrayna'yı hedef almak için havalandırdığı kamikaze dronlarından bazılarını havada vurarak düşürdü. Romanya, daha önce kendi topraklarına düşmüş bir Rus İHA'sı bulunduğunu duyurmuştu. 

Dünya

26.07.2024, 08:19

Doğu Avrupa'da Ukrayna ile Rusya savaşı devam ederken zaman zaman tarafların attığı mühimmat ve kamikaze dronlar komşu ülkelerin sınırlarını ihlal edebiliyor. 

NATO müttefiki Romanya, kendi sınırları içerisinde bulduğu Rus dronunun ardından Ukrayna hava sahasında Rusya'ya ait kamikaze İHA'ları vurdu.

Ruslar Golan'dan çekildi, yine İdlib'e saldırıyor: Türk ordusu Esed rejimi ve PKK'lıları vuruyor Ruslar Golan'dan çekildi, yine İdlib'e saldırıyor: Türk ordusu Esed rejimi... Haberi Görüntüle

RUS DRONLARI DÜŞÜRÜLDÜ

Visegrad isimli bir yerel haber ajansı, Romanya’nın bu son hamlesi hakkında şu bilgileri paylaştı:

Bir NATO devleti, Ukrayna hava sahası üzerinde Rus insansız hava araçlarını düşürmeye başladı.

Ortaya çıkan bir videoda, Rumen Gepard’ın motorlu uçaksavar silahlarının, İzmail yakınlarında Romanya’yı Ukrayna’dan ayıran nehir boyunca Rus insansız hava araçlarını vurduğu görülüyor.

Romanya, en az 1 intihar drone’unun kendi topraklarının 11 km derinliğine çarpması ve diğer drone’ların da onlara doğru uçması üzerine harekete geçmek zorunda kaldı.”

Habere Tepki Ver

2

1

1

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading