Yandex Metrica

Avrupa'yı kasıp kavuruyor! Her yıl binlerce ölüme yol açıyor! Ölümcül Dang humması giderek yayılıyor!

Avrupa'yı kasıp kavuruyor! Her yıl binlerce ölüme yol açıyor! Ölümcül Dang humması giderek yayılıyor!

Avrupa'yı kasıp kavuran ve sivrisinekler aracılığıyla insanlara bulaşan ölümcül Dang humması birçok ülkeyi tehdit etmeye başladı. İnsan sağlığını tehdit eden ve ölüme kadar giden Dang humması hakkında uzmanlardan açıklama geldi.

Dünya

23.06.2024, 11:02

İngiltere'de Dang hummasının artması sonrasında Avrupa alarma geçti. Avrupa Birliği ve Avrupa Ekonomik Alan ülkelerinin 2023 yılında 130 vaka kaydettiğini belirterek vakaların artış göstereceğini belirtti. 

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yerapetritis GKRY'yi savundu: 'Hakan Fidan'ın uyarıları yapıcı değil!' Yunanistan Dışişleri Bakanı Yerapetritis GKRY'yi savundu: 'Hakan Fidan'ın uyarıları yapıcı... Haberi Görüntüle

SİVRİSİNEK ISIRIKLARINA DİKKAT

Enfekte olan sivrisineklerden bulaşan Dang Hummasının insanlara geçtiği, sivrisinek ısırmasından sonra 4 ila 10 gün sonra belirti veriyor.  Enfekte olan hastaların eklem ağrısı, spazmlar,yüzde kızarıklık, karın ağrısı, iştah kaybı, mide bulantısı ve kusma yaşadığı öğrenildi.

Aşırı sağ korkusu: Fransa'da erken genel seçimin ilk turu başladı: Macron'dan tehlikeli kumar Aşırı sağ korkusu: Fransa'da erken genel seçimin ilk turu başladı:... Haberi Görüntüle

ÜLKEMİZ RİSK ALTINDA

Güney Amerika, Karayipler Asya ve Pasifik Adaları'nda yaygın olan dang hummasının ülkemizde henüz görülmediğini belirten Enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji uzmanı Profesör Dr. Süda Tekin, “Ancak seyahat etmenin çok kolaylaştığı günümüzde DENV enfeksiyonları gibi hastalıkların (Dang ateşi, dört DENV'den herhangi biriyle oluşur) ülkemizde de görülebileceği unutulmamalı. Yapılan çalışmalarda ülkemizin farklı illerinde DENV seropozitifliği (daha önce geçirdiği kan testiyle belirlenmiş) gösterilmiştir.” dedi.

Şiddetli Dang hummasının ise ölümle sonuçlandığı belirtilirken, hızlı nefes alma, diş eti kanaması, halsizlik, aşırı yorgunluk gibi semptomlar göstermektedir. 

Habere Tepki Ver

1

1

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading