Yandex Metrica

Ay tutulması ne zaman olacak? Parçalı Ay tutulması Türkiye'den izlenebilecek mi?

Ay tutulması ne zaman olacak? Parçalı Ay tutulması Türkiye'den izlenebilecek mi?

Yılın ikinci Ay tutulması 18 Eylül'de gerçekleşecek. Parçalı olarak yaşanacak bu gök olayı, Türkiye’den de izlenebilecek. Tutulma sırasında Ay’ın %8’i Dünya'nın gölgesinden geçecek.

Dünya

16.09.2024, 16:09

Gökyüzü meraklıları için heyecanla beklenen yılın ikinci Ay tutulması Eylül ayında gerçekleşecek. 18 Eylül Salı günü, Kuzey Yarımküre'deki pek çok ülkede gözlemlenebilecek olan bu doğa olayı, parçalı bir tutulma şeklinde yaşanacak. Ay tutulması sırasında Ay’ın %8’i Dünya'nın gölgesine girerek kısmen karanlıkta kalacak.

Pablo Escobar'ın su aygırlarına idam kararı verildi! Pablo Escobar'ın su aygırlarına idam kararı verildi! Haberi Görüntüle

AY TUTULMASI NE ZAMAN?

Bu yılın ikinci Ay tutulması, 18 Eylül Salı günü sabah saatlerinde gerçekleşecek. Türkiye saati ile 05.14’te başlayacak olan tutulma, 06.16’da sona erecek. Yaklaşık bir saat sürecek bu gök olayının maksimum tutulma anında, Ay’ın küçük bir kısmı Dünya’nın gölgesinden geçecek.

Dolar tarih olacak! Suudi Arabistan'dan kritik açıklama: Petrol ödemelerinden yuan kullanabiliriz Dolar tarih olacak! Suudi Arabistan'dan kritik açıklama: Petrol ödemelerinden yuan... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'DEN GÖRÜLEBİLECEK Mİ?

Evet, bu yılki parçalı Ay tutulması Türkiye’den de izlenebilecek. Tutulma, Amerika kıtası, Antarktika, Afrika, Avrupa, Batı Asya ve güneybatı Rusya’dan da gözlemlenebilecek. Türkiye’nin tutulma hattında yer alması, gök bilim meraklılarına bu nadir olayı gözlemleme fırsatı sunuyor. Tutulma, özellikle açık hava ve karanlık bir ortamda daha net bir şekilde izlenebilecek.

Hamas'tan Arap Birliği'ne kritik çağrı! 'Baskı kurulmalı' Hamas'tan Arap Birliği'ne kritik çağrı! 'Baskı kurulmalı' Haberi Görüntüle

AY TUTULMASI NEDİR?

Ay tutulması, Ay'ın Dünya'nın gölgesine girmesi sonucu oluşan bir gök olayıdır. Ay, Dünya’nın etrafında dönerken bazen tam dolunay evresinde Dünya’nın gölgesine girer ve bu durumda Ay’ın yüzeyi ya tamamen ya da kısmen karanlıkta kalır. Ay tutulmaları, “tam”, “parçalı” ve “yarı gölge” olmak üzere üç farklı şekilde gerçekleşir. Tam Ay tutulmasında, Ay tamamen Dünya’nın gölge konisine girer ve Güneş’ten aldığı ışığı tamamen kaybeder. Parçalı tutulmada ise sadece bir kısmı gölgede kalır.

İsrail basınından dikkat çeken iddia: Hizbullah’la topyekun savaş yakın! İsrail basınından dikkat çeken iddia: Hizbullah’la topyekun savaş yakın! Haberi Görüntüle

PARÇALI AY TUTULMASININ ÖZELLİKLERİ

18 Eylül’deki tutulma parçalı bir tutulma olacak. Bu tür tutulmalar sırasında, Ay’ın sadece bir kısmı Dünya'nın gölgesine girer ve gökyüzünde kısmen karanlık bir görüntü oluşur. Ancak Ay’ın büyük bir bölümü hala aydınlık kaldığı için tam tutulma kadar belirgin olmaz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading