Yandex Metrica

Sitede Ara

Ay'da büyük keşif! Bilim insanları gözlerine inanamadı! İnsanlığın yeni üssü olabilir!

Ay'da büyük keşif! Bilim insanları gözlerine inanamadı! İnsanlığın yeni üssü olabilir!

1969 yılında  Apollo11 ile Ay'a ilk iniş gerçekleşitirlmiş, insaoğlu tarihi bir güne imza atmıştı. Ay yüzeyinde bilimsel çalışmalar devam ederken araştırmacılar Ay'da dev bir mağara keşfettiler. Keşfedilen mağaranın ise insalık için yeni bir üss olabileceği ihtimali araştırılıyor.

Dünya

16.07.2024, 11:49

Dünya'nın önde gelen uzay çalışmaları Ay üzerinde yoğun çalışmalarını arttırı. Dünya'nın uydusu konumunda olan ve yaklaşık 384 bin 400 km uzaklığındaki Ay'da insanlık için büyük bir keşif gerçekleştirildi. 

1969 yılında Amerika tarafından Apollo11 ile uzaya gönderilen Neil Armstrong, Buzz Aldrin ve Michael Collins aya ilk basan kaşifler olarak tarihe geçmişlerdi. 

İsrailli bakanlara yaptırım olacak mı? Hangi ülkeler 'evet diyecek? Masada Türkiye de var İsrailli bakanlara yaptırım olacak mı? Hangi ülkeler 'evet diyecek? Masada... Haberi Görüntüle

AY'DA BÜYÜK KEŞİF

Günümüzde hala gizmini koruyan Ay için ülkeler çalışmalarını sürdürken İngiliz araştırmacılar büyük bir keşife imza attı. 

BBC News'e röportaj vererek keşiflerini duyuran bilim insanları, Ay'ın 100 metre derinliğinde bir mağara keşfettiklerini açıkladı. 

Terör devletinde kepenkler indiriliyor! İsrail'in en büyük sendikası 'Gazze' talebiyle greve gidiyor Terör devletinde kepenkler indiriliyor! İsrail'in en büyük sendikası 'Gazze' talebiyle... Haberi Görüntüle

AY'A YOLCULUK BAŞLIYOR

İlk kez Ay'da bir mağara keşfdilmesinn heyecanını yaşayan kaşifler, 20-30 yıl içinde insanlığın potansiyel olarak Ay çukurlarında yaşayabileceklerini öne sürdü. 

Mağaranın derinliği nedeniyle asansör inşa edilebileceği yada jet paketlerinin kullanılabileceği belirtildi. 

İsrail'den Philadelphia Koridoru kararı: Soykırım ortağı ABD haritayı onayladı İsrail'den Philadelphia Koridoru kararı: Soykırım ortağı ABD haritayı onayladı Haberi Görüntüle

MAĞARALARDA YAŞAM MÜMKÜN

İtalya'daki Trento Üniversitesi'nden Lorenzo Bruzzone ve Leonardo Carrer, Mare Tranquillitatis çukuru incelemek için radar kullandıkları ve bu sayede de mağaraya ulaştıklarını duyurdu.

Prof Dr. Carrer ise yaptığı açıklamada, "Ne de olsa Dünya'da yaşam mağaralarda başladı, dolayısıyla insanların Ay'da mağaraların içinde yaşaması mantıklı"  dedi.

Mağaranın araştırmacılar tarafından haritasının çıkartılması için radar, kamera ce robotlardan faydalanacakları açıklandı. 

Neil Armstrong, Buzz Aldrin ve Michael Collins

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading