Yandex Metrica

Aynı aileden üçüncü başbakan: Törene babasıyla geldi! İlk mesajı bakın ne oldu

Aynı aileden üçüncü başbakan: Törene babasıyla geldi! İlk mesajı bakın ne oldu

Tayland'da parlamentoda yapılan oylamada eski Başbakan Taksin Şinavatra'nın kızı 37 yaşındaki Paetongtarn Şinavatra başbakan seçildi. Şinavatra, yemin ederek görevine resmen başladı. Bu arada, Paetongtarn, Şinavatra ailesinden başbakanlık görevini üstlenen 3. isim oldu. Şinavatra, yemin törenine babasıyla el ele geldi.

Dünya

19.08.2024, 17:07

Tayland'da parlamentoda yapılan oylamada eski Başbakan Taksin Şinavatra'nın kızı 37 yaşındaki Paetongtarn Şinavatra, ülkenin 31. başbakanı seçildi. Paetongtarn, aynı zamanda ülkenin en genç başbakanı oldu.

Tayland'ın 37 yaşındaki yeni başbakanı Paetongtarn Şinavatra, yemin ederek görevine resmen başladı.

Çasiv Yar düştü düşecek: Ruslar 50 bini aşkın askerle iki noktadan bastırıyor Çasiv Yar düştü düşecek: Ruslar 50 bini aşkın askerle iki... Haberi Görüntüle

ÇİN İLE İLİŞKİLERİ GÜÇLENDİRECEK

Yemin töreninin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Paetongtarn, ''Görevimi açık fikirli bakış açısıyla yürüteceğime söz veriyorum. Gelecekte başarmam gereken kendi hedeflerim ve işlerim var ama tabii ki babamın tüm yorumları benim için değerli." ifadelerini kullandı.

Çin ile ilişkileri de güçlendireceğinin altını çizen 37 yaşındaki başbakan, "Tayland ve Çin'in çok uzun zamandır iyi ilişkileri var. Çinli liderlerle yaptığım tüm görüşmelerde çok sıcak bir şekilde karşılandım. Çin ile birlikte çok daha fazla şey yapmak istiyoruz" diye konuştu.

Savaş an meselesi! İsrailli vekilden skandal sözler: Orası da Gazze gibi olacak! Savaş an meselesi! İsrailli vekilden skandal sözler: Orası da Gazze... Haberi Görüntüle

AYNI AİLEDEN 3. BAŞBAKAN

Bu arada, 37 yaşında bir ülkenin başbakanı olan ve bu durumdan dolayı dünyanın konuştuğu isim haline gelen Paetongtarn, Şinavatra ailesinden başbakanlık görevini üstlenen 3. isim oldu.

Hamas'tan İsrail'e Netanyahu uyarısı: 'Esirler gün yüzü göremeyecek' Hamas'tan İsrail'e Netanyahu uyarısı: 'Esirler gün yüzü göremeyecek' Haberi Görüntüle

ESKİ BAŞBAKAN GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILMIŞTI

Hatırlanacağı üzere Anayasa Mahkemesi, 14 Ağustos'ta Başbakan Srettha Thavisin'i, kabine üyelerinden Pichit Chuenban'ı "hukuksuz atadığı" gerekçesiyle azletmişti. Pheu Thai Partisi ve koalisyon ortakları da eski Başbakan Taksin Şinavatra'nın kızı Paetongtarn Şinavatra'yı yeni lider olarak aday göstermişti. Eski Başbakan Taksin Şinavatra, 2006'da askeri darbe sonucu görevinden uzaklaştırılmıştı.

Rusya, ay üzerinde nükleer enerji tesisi kuruyor: İki devlet de ortak oluyor Rusya, ay üzerinde nükleer enerji tesisi kuruyor: İki devlet de... Haberi Görüntüle

PAETONGTARN KİMDİR?

Tayland'da "Ung-ing" adıyla bilinen Paetongtarn, babasına seçim kampanyasında eşlik ettiği dönemde kamuoyu tarafından tanınmıştı. Ülkesinde 2016 yılında gerçekleştirilen askeri darbe sonrası dönemin başbakanı olan babası ülkeden ayrılmak zorunda bırakılmıştı. Paetongtarn'ın halası, ülkenin ilk kadın başbakanı Yingluck Şinavatra da 2011-2014 yılları arasında görev yaptı. Protestolardan sonra parlamentoyu dağıtan Şinavatra, Anayasa mahkemesince görevden alınmıştı.

Kadın haklarına ağır darbe! Bir yasak daha geldi: Kamusal alanda yüzlerini göstermek ve konuşmak yasak! Kadın haklarına ağır darbe! Bir yasak daha geldi: Kamusal alanda... Haberi Görüntüle

SİYASET DENEYİMİ YOK

Peatongtarn Şinavatra ise, 2022 yılında iktidar partisi Pheu Thai'nin genel kurulunda parti liderliğine seçildi. 1986 doğumlu olan 37 yaşındaki Şinavatra, siyaset bilimi okuduktan sonra İngiltere'de otelcilik konusunda yüksek lisans eğitimi aldı. Siyaset deneyimi bulunmayan genç başbakan Tayland'ın durgunlaşan ekonomisini canlandırmaya çalışacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading