Yandex Metrica

Sitede Ara

Ayşenur Ezgi Eygi'nin ailesinden Biden ve Harris'e tepki: "Başsağlığı bile dilemediler, katilleri savundular"

Ayşenur Ezgi Eygi'nin ailesinden Biden ve Harris'e tepki: "Başsağlığı bile dilemediler, katilleri savundular"

İsrail askerleri tarafından 6 Eylül'de katledilen aynı zamanda Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi'nin aile sözcüsü Juliette Majid, ABD Başkanı Biden ve Başkan Yardımcısı Harris'e tepki gösterdi. Biden ve Harris'in aileyi arayıp başsağlığı dilemediklerini aktaran Majid, ABD yönetiminin bunun yerine Ayşenur'un katillerini savunmayı tercih ettiğini belirtti.

Dünya

12.09.2024, 10:57

ABD vatandaşlığı da bulunan 26 yaşındaki Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin İsrail keskin nişancıları tarafından özellikle hedef alınması ve katledilmesi ABD yönetiminden yeterli ilgiyi görmedi. Kendi vatandaşının öldürülmesine dahi İsrail'e zarar vereceği düşüncesiyle ses çıkarmayan ABD yönetimi, defalarca gösterdiği çifte standardını bu olayda da gösterdi. İsrail'e ve onun pompaladığı manevi değerlere zarar gelsin istemeyen ABD, bu cinayeti görmezden gelerek İsrail'i koruduğunu düşünüyor. İsrail'in dahi yaptığı katliamı savunurken kullanamadığı ifadeler Biden ve yönetimi tarafından rahatlıkla kullanılabiliyor. Dün konuyla ilgili zoraki bir açıkalma yapan Joe Biden, Ayşenur Ezgi Eygi'nin yanlışlıkla öldüğünü söyleyebilmişti. Biden, "Öyle gözüküyor ki bu, bir kazaydı. (Kurşun) Yerden sekerek kazara onu vurmuş." demişti.

Bu İsrail yanlısı davranışlar nedeniyle çeşitli çevrelerden tepki alan Biden yönetimine bir tepki de Eygi'nin aile sözcüsü Juliette Majid'den geldi. Majid, Başkan Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e sert sözlerle yüklendi. Majid, kendi vatandaşı Eygi için bir başsağlığı dahi yayımlamayan ve ailesine bir telefon dahi açmayan Biden ve Harris'in cinayeti işleyen İsrail ordusunu savunmayı tercih ettiğini ifade etti. Aile sözcüsü, "Ayşenur ve ailesi adaleti hak ediyor. Ailesi yas tutmaya devam ederken, Başkan Biden ve Başkan Yardımcısı Harris, aileyi arayıp başsağlığı dilemek yerine onu öldüren yabancı orduyu savunmayı seçti." dedi.

Çin'de büyük vurgun: Çin Komünist Partisi yetkilisinin zimmetine geçirdiği paraların taşınması için 10 kamyon çalıştı Çin'de büyük vurgun: Çin Komünist Partisi yetkilisinin zimmetine geçirdiği paraların... Haberi Görüntüle

REKTÖRDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Ayşenur Ezgi Eygi, birkaç ay önce Washington Üniversitesi'nden mezun olmuştu. Üniversite rektörü Ana Mari Cauce, Anadolu Ajansı'na yaptığı yazılı açıklamada üniversitenin Filistin bölgesinde bir yıl içinde ikinci defa bir üyesini kaybettiği bilgisini paylaştı ve "Yeni mezun olan Ayşenur Eygi'nin Batı Şeria'da İsrail birlikleri tarafından öldürüldüğüne dair korkunç haberi aldık. Kalbim Ayşenur'un ailesi, arkadaşları ve sevdikleriyle birlikte." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading