Yandex Metrica

Ayşenur'u unutmayacağız! Filistin Devlet Başkanı Abbas BM'de konuştu: Filistin halkı bu duruşu hep hatırlayacak

Ayşenur'u unutmayacağız! Filistin Devlet Başkanı Abbas BM'de konuştu: Filistin halkı bu duruşu hep hatırlayacak

BM'de açıklamalarda bulunan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas Ayşenur Ezgi Eygi'yi unutmadı. BM kürsüsünden seslenen Abbas, "Filistin halkı, İsrail işgal ordusunun şehit ettiği Ayşenur Hanım’ın duruşunu unutmayacaktır" ifadelerini kullandı.  

Dünya

26.09.2024, 18:44

BM kürsüsünde İsrail soykırımını dünyaya haykıran Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, "Mescid-i Aksa Müslümanlara aittir. Başka hiçbir kararı kabul etmiyoruz." dedi. 

Beyrut'a son saldırıda hedef İbrahim Akil miydi? İsrail'den üst düzey Hizbullah yetkilisini öldürdük iddiası! Beyrut'a son saldırıda hedef İbrahim Akil miydi? İsrail'den üst düzey... Haberi Görüntüle

"İSRAİL SAVAŞ SUÇU İŞLİYOR"

İsrail savaş suçu işliyor diyerek sözlerine devam eden Abbas, "Lübnan halkı da bugün soykırıma uğruyor' ifadelerini kullandı.

Birleşmiş Milletler'de üye olanların duruşu değişti ve hepsi Filistin'in yanında yer alıyor ve özgür Filistin devletini ve tam üyeliğimizi destekliyorlar diyerek sözlerine devam eden Abbas, "Ve diğer halklar nasıl devletlerini kurup üye olduysalar bizim de üyeliğimizi destekliyorlar." dedi.

Sözlerine devam eden Abbas, "Ben Filistin halkı adına teşekkür ediyorum hepinize bu halka ve adalete desteğinizden dolayı. Ve hepinizi davet ediyorum bu kararların, uluslararası kararların uygulanmasını ve herkes kendi sorumluluğunu kabul etsin. Ve daha fazlasını istemiyoruz biz." ifadelerini kullandı.

Türk terminatör Yusuf Dikeç’e Bollywood’dan büyük teklif Türk terminatör Yusuf Dikeç’e Bollywood’dan büyük teklif Haberi Görüntüle

"SOYKIRIM MİTİNGLERİNİ DESTEKLİYORUM"

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, "Bu soykırıma karşı yapılan bütün mitingleri destekliyorum. Bütün dünyada Filistin halkına destek gösterileri yapıldı. Özellikle Amerikan halkı. Evet, Amerikan halkı mitingler düzenlediler ve İsrail'e karşı çıktılar. Avrupa devletlerine, Avrupa halklarına teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Filistin halkı sizin duruşunuzu unutmayacaktır ve hepinizi onurla anacağız ve halkımızın özgürlüğünü destekleyen herkese teşekkür ediyorum diyen Abbas, "Son dönemde bir sonraki günle ilgili çok konuşma yapıldı. Bir sonraki gün ne yapacağız? Bir sonraki günkü politikamız ne olacak? Ve diyorum ki bir sonraki gün Gazze'de savaşın bitmesi gerekiyor. Ve ben kendi görüşümüzü size söyleyeceğim." dedi.

Ve hemen yapılması gereken bunu size söylüyorum diyerek sözlerine devam eden Abbas, "İster kabul edin, ister düzeltin, ister değiştirin. Biz hazırız buna. Öncelikle hemen ve kesintisiz olarak saldırıların durması ve bu terörist İsrail'in bize saldırılarının durması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Son dakika: Pakistan’da Rus Büyükelçi’nin de bulunduğu heyeti taşıyan konvoya mayınlı saldırı: Yaralılar var Son dakika: Pakistan’da Rus Büyükelçi’nin de bulunduğu heyeti taşıyan konvoya... Haberi Görüntüle

"FİLİSTİN'İN ŞU AN HER ŞEYE İHTİYACI VAR"

Sözlerine devam eden Abbas, "İki, insani yardımların bir an önce Filistin'e ulaşması ve yeterli miktarda su ve diğer yiyecekler, hiçbir şey kalmadı Gazze'de, her şeye ihtiyaç var şu anda ve özellikle Gazze'nin her bölgesine ulaşmalı" şeklinde konuştu.

Üç, İsrail'in tamamen Gazze'den çekilmesi ve bölgemizi tamamen terk etmesi, bu yedi kilometre olan bu alanın çıkması, bir santimetresinde dahi bir İsrail Asya'nın kalmaması istiyoruz diyerek sözlerine devam eden Abbas, "Zorla göç ettirilmeler var Gazze'nin içinde veya Gazze'nin dışında, bunun durdurulması ve göçenlerin de geriye gelmesi." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading