Yandex Metrica

Sitede Ara

Ayşenur'un ölümünde sır perdesi kalktı: İsrail'in yalanını ABD medyası ortaya çıkardı

Ayşenur'un ölümünde sır perdesi kalktı: İsrail'in yalanını ABD medyası ortaya çıkardı

İşgal altındaki Filistin toprağı Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından başından vurularak öldürülen Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. ABD medyası İsrail'ın yalanını ortaya çıkardı.

Dünya

12.09.2024, 12:30

Yaklaşık 11 aydır Gazze'de dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan ve şu ana kadar 41 bine yakın masum Filistinli katleden İsrail ordusu, geçtiğimiz günlerde bir vahşet daha gerçekleştirdi.

Bebek katili Netanyahu'nun acımasız ve zorba ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'da barışçıl bir gösteri sırasında katılımcıların üzerine ateş açtı.

300 bebek cesedi! İkiz kardeşlerinin mezarını arıyordu: Toplu mezar buldu 300 bebek cesedi! İkiz kardeşlerinin mezarını arıyordu: Toplu mezar buldu Haberi Görüntüle

TÜK KIZI EYGİ ŞEHİT EDİLDİ

Filistinlilere destek amacıyla gösteriye katılan ve aynı zamanda ABD vatandaşlığı da bulunan Türk kızı Ayşenur Ezgi Eygi, başından vurularak ağır yaralandı. Filistinlilere ait bir hastaneye kaldırılan Eygi, tüm müdahalelere rağmen hayata tutunamadı ve yaşamını yitirdi. Siyonistlerin kahpe kurşunu sonrası şehit olan Eygi, Filistin topraklarının İsrail tarafından işgaline karşı barışçıl ve sivil yöntemlerle Filistinlilere destek veren Uluslararası Dayanışma Hareketi gönüllüsü bir insan hakları aktivistiydi.

Kuzey Kore'de seller can aldı! Kim Jong, aksaklıklardan sorumlu tuttuğu 30 kişiyi idam ettirdi Kuzey Kore'de seller can aldı! Kim Jong, aksaklıklardan sorumlu tuttuğu... Haberi Görüntüle

BAKAN TUNÇ: AYŞENUR'UN HAKKINI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye'de Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yollarının Geliştirilmesi Projesi'nin kapanışında konuşurken İsrail'in kastılı bir şekilde vurup şehit ettiği Ayşenur'un ölümüyle ilgili önemli mesajlar verdi.

Bakan Tunç, "İsrail'in katlettiği Ayşenur'un hakkını savunmaya devam edeceğiz" dedi.

İsrail'in Ayşenur Ezgi Eygi'yi şehit etmesiyle ilgili soruşturma açıldığını belirten Bakan Tunç, "Vatandaşımızın İsrail’in terör saldırısıyla şehit olmasına sessiz kalamazdık" ifadelerini kullandı.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yerapetritis'ten Türkiye açıklaması: 'Sorunların çözümü için tarihi bir fırsat penceresi bulunuyor' Yunanistan Dışişleri Bakanı Yerapetritis'ten Türkiye açıklaması: 'Sorunların çözümü için tarihi... Haberi Görüntüle

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

İşgal altındaki Filistin toprağı Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından başından vurularak öldürülen Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi için Nablus kentinde cenaze merasimi düzenlendi. Eygi'nin naaşı omuzlarda taşınarak son yolculuğuna uğurlanırken kasıtlı olarak vurulan 26 yaşındaki Türk aktivistinin ölümü üzerindeki sır perdesi kalkıyor, ABD medyası görüntüleri yayınladı.

Çalışanlar 300 arabaya el koymuştu: Audi fabrikasındaki kriz sona erdi Çalışanlar 300 arabaya el koymuştu: Audi fabrikasındaki kriz sona erdi Haberi Görüntüle

ABD MEDYASI, İSRAİL'İN YALANINI ORTAYA ÇIKARDI

İsrail, Ayşenur'un istemeden vurulduğunu iddia etse de ABD'nin en büyük gazetelerinden biri olan Washington Post, 26 yaşındaki aktivistin çatışmaların en yoğun olduğu andan yarım saat sonra, protestocuların ana yola doğru hareket etmesinden de yaklaşık 20 dakika sonra öldürüldüğünü ortaya çıkardı. Ayşenur bu sırada İsrail güçlerinden yaklaşık 200 metreden uzaklıktaydı.

Washington Post İsrailli yetkililere ulaştı ancak Netanyahu'nun zorba ordusunun göstericilerin geri çekilmesinden uzun süre sonra ve görünürde bir tehdit oluşturmayacakları bir mesafedeyken neden ateş açtığını açıklamadı.

Kızıl gezegende akıllara durgunluk veren buluş! Mars'ta milyonlarca yıllık gizemli yapılar keşfedildi! Kızıl gezegende akıllara durgunluk veren buluş! Mars'ta milyonlarca yıllık gizemli... Haberi Görüntüle

ZEYTİNLİĞE ÇEKİLDİLER

ABD merkezli gazete, olayın üstündeki sis perdesini kaldırmak için 13 görgü tanığı ve kent sakinleri ile bire bir görüşüp onlardan bilgi aldı. Yapılan incelemelere göre, protestocular bir süre sonra olay bölgesinden uzaklaşıp yakınlıktaki bir zeytinliğe çekildiler. Ayşenur'un arkadaşı Avustralyalı aktivist Helen, arkadaşının protesto sırasındaki hızlı tırmanış karşısında şok olduğunu ve diğer gönüllülerin yanına gitmeye çalıştığını anlattı.

İsrail askerlerinin saldırgan tavrından dolayı aktivistler ve Filistinliler burada ağaçların, kayaların arkasına saklandı. Gazetenin elde ettiği görüntülerde dört İsrail askerinin zeytin bahçesinin yakınındaki tepenin etrafında pozisyon aldığı görüldü. Saat 1:22'de çekilen görüntülerde silah sesleri duyuluyor. Aktivistlerden birinin "Normal silahlarla ateş ediyorlar" diye bağırması dikkat çekiyor. Helen bu esnada arkadaşı Ayşenur ile bir ağacın arkasına saklandıklarını belirtti.

Soykırım ortaklarından çelişkili açıklamalar: Netanyahu, Biden yönetiminin ateşkes iddiasını reddetti Soykırım ortaklarından çelişkili açıklamalar: Netanyahu, Biden yönetiminin ateşkes iddiasını reddetti Haberi Görüntüle

YÜZÜSTÜ YERE DÜŞÜYOR

Video kayıtlarına göre silah sesleri bittikten sonra bölge 20 dakika boyunca sessizliğe bürünüyor. Ancak tepedeki İsrail askerleri sakinliğe rağmen silahlarını indirmeyip ve protestocuları hedef almaya devam ediyor. Görgü tanıklarından bazıları bu sırada iki el, bazıları da 3 el silah sesi duyduklarını belirtiyor. Silah seslerinin duyulduğu an, The Post tarafından incelenen görüntülerde yer almıyor. Saat 13:48'de çekilen bir videonun arka planında çığlık atan bir kadın sesi duyuluyor. Helen Ayşenur'un bu sırada yüzüstü yere düştüğünü ve başından kanlar aktığını söylüyor.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading