Yandex Metrica

Azerbaycan-Ermenistan barışında yeni adım: Ermenistan Anayasa Mahkemesi onayladı

Azerbaycan-Ermenistan barışında yeni adım: Ermenistan Anayasa Mahkemesi onayladı

Ermenistan'da hükümet, Azerbaycan'la varılan sınır belirleme komisyonları yönetmeliğini Anayasa Mahkemesi'ne göndermişti. Söz konusu yönetmeliği inceleyen mahkeme, ortak yönetmeliğin Anayasa'ya aykırı olmadığına karar verdi.

Dünya

27.09.2024, 01:17

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki barış müzakereleri çeşitli alanlarda devam ediyor. Şüphesiz iki ülke sınırının belirlenmesi yönelik yürütülen çalışma son derece önemli. Bu kapsamda geçtiğimiz yılın 30 Kasım'ında Azerbaycanlı ve Ermeni yetkililer Gazah-İcevan bölgesinde düzenlenen toplantıda yönetmelik konusunda anlaşmaya varmıştı. Bu mutabakat Ermenistan hükümeti tarafından da onaylanmış ve 5 Eylül 2024'te Anayasa Mahkemesi'ne gönderilmişti.

İsrail Türkiye'ye doğru ilerliyor! Arz-ı Mevud hayali kuran Siyonistler sınıra 500 km yaklaştı: Sırada kim var? İsrail Türkiye'ye doğru ilerliyor! Arz-ı Mevud hayali kuran Siyonistler sınıra... Haberi Görüntüle

ERMENİ BASINI DUYURDU

Ermeni basını Azerbaycan-Ermenistan sınır belirleme komisyonları yönetmeliğinin Anayasa Mahkemesi tarafından onaylandığını duyurdu. Ülkenin resmi haber ajansı Armenpress'in haberinde Anayasa Mahkemesi'nin konuyla ilgili yaptığı açıklamaya yer verildi. Açıklamada "30 Ağustos 2024'te imzalanan, 'Ermenistan Cumhuriyeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Arasında Devlet Sınırının Çizilmesi ve Sınır Güvenliğine İlişkin Komisyon ile Azerbaycan Cumhuriyeti Arasında Devlet Sınırının Çizilmesine İlişkin Devlet Komisyonunun Ortak Faaliyetleri Hakkında Yönetmelik'te belirtilen yükümlülükler, Anayasa'ya uygundur." denildi.

İsrail'de kritik istifa: 7 Ekim'deki başarısızlığı kabul etti İsrail'de kritik istifa: 7 Ekim'deki başarısızlığı kabul etti Haberi Görüntüle

TARİHÇESİ

2021 yılın kasım ayında Kafkasya'nın eteklerinde Karadeniz'e kıyısı olan Rusya'nın Soçi kentinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan bir araya gelmiş ve iki ülke arasındaki sınırın belirlenmesi için komisyon kurulmasını kararlaştırmıştı.

Komisyonlar, 30 Kasım 2023'te Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Şahin Mustafayev ile Ermenistan Başbakan Yardımcısı Mher Grigoryan'ın başkanlığında Gazah-İcevan bölgesinde düzenlenen toplantıda yönetmelik konusunda anlaşmaya varmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading