Yandex Metrica

Sitede Ara

Baden-Württemberg Fırkateyni Berlin'i ateşe attı: Tayvan Boğazı'nda yüksek gerilim

Baden-Württemberg Fırkateyni Berlin'i ateşe attı: Tayvan Boğazı'nda yüksek gerilim

Pekin, iki Alman savaş gemisinin (9/13) Tayvan'ı Çin'den ayıran tartışmalı deniz yolundan geçmesinden bir gün sonra, Berlin'i Tayvan Boğazı'ndaki güvenlik risklerini artırmakla suçladı.

Dünya

15.09.2024, 17:46

Çin askeri sözcüsü Li Xi yaptığı açıklamada, "Alman tarafının davranışı güvenlik risklerini artırıyor ve yanlış mesajlar veriyor." dedi.

Pekin'in bölgedeki birliklerinin "tüm tehdit ve provokasyonlarla kararlılıkla mücadele edeceğini" de sözlerine ekledi.

Cem Gürdeniz'den komşuyu çıldırtan yorum: Stalin Yunanistan'ı İngiltere'ye ikram etti!  Hem de peçete kağıdına yazılan bir anlaşma ile! Cem Gürdeniz'den komşuyu çıldırtan yorum: Stalin Yunanistan'ı İngiltere'ye ikram etti!... Haberi Görüntüle

ÇİN ORDUSU ALARMDA

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius ise dün yaptığı açıklamada, Baden-Württemberg firkateyninin ve ona eşlik eden bir tedarik gemisinin bölgeye doğru ilerlediğini veya Boğazı geçtiğini söyledi.

ABD ve Kanada savaş gemilerinin son aylarda birkaç kez Tayvan Boğazı'ndan geçmesi, Çin ordusunun "yüksek alarma" geçmesine neden oldu.

Çin, demokratik olarak seçilmiş bir hükümeti olan Tayvan'ı kendi topraklarının bir parçası olarak görüyor ve adayı kendi kontrolü altına almak için güç kullanmayı göz ardı etmiyor.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading