Yandex Metrica

Sitede Ara

Bafel Talabani'nin günleri sayılı: Türkiye'nin cevabı bir SİHA füzesi olacak

Bafel Talabani'nin günleri sayılı: Türkiye'nin cevabı bir SİHA füzesi olacak

Amerikalıların talimatıyla PKK/YPG'ye eklemlenen ve terör örgütüyle ittifak kuran Bafel Talabani bugünlerde ölüm korkusunu derinden hissediyor. Fransa ve İngiltere'de özel kuvvetler eğitimi almış KYB liderinin kalemi kırıldı. ABD/PKK işbirlikçisinin görüşme taleplerine Ankara'da hiç kimse cevap vermiyor.

Dünya

24.07.2024, 12:07

PKK/YPG ile ittifak kuran KYB lideri Bafel Talabani bugünlerde öldürülme korkusunu derinden hissediyor.

Her an bir bombanın hedefi olabileceği gerekçesiyle geçtiğimiz günlerde İngiltere'ye kaçtığı ortaya çıkan ancak kendi kamuoyunda zor duruma düşünece Irak'ta yeniden görüntü veren Talabani, Ankara nezdinde artık 'yok hükmünde' görülüyor. 

Suriye'nin 3'te 1'ini işgal eden Amerikan ordusunun talimatı doğrultusunda, Irak'ın Süleymaniye kentinde terör örgütü PKK/YPG için her türlü imkanı sağlayan Talabani, iddiaya göre bir süre önce Türk yetkililerle irtibat kurmak istedi. Ancak PKK ile angajmana bir ceza olarak Talabani, Türkiye'den temas kurmak için hiçbir muhatap bulamadı. 

Bafel Talabani

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın da bir süre önce medya üzerinde net ifadelerle uyardığı Amerikan işbirlikçisi, hayatından endişe ederek soluğu vatandaşı olduğu İngiltere'de aldı. 

Terör devletinde kepenkler indiriliyor! İsrail'in en büyük sendikası 'Gazze' talebiyle greve gidiyor Terör devletinde kepenkler indiriliyor! İsrail'in en büyük sendikası 'Gazze' talebiyle... Haberi Görüntüle

MESAJ AÇIK: BİZİM İÇİN AÇIK HEDEFSİN

Perde arkası gelişmelere ilişkin Londra merkezli haber platformu Middle East Eye sitesine konuşan Türk istihbarat kaynakları, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) adlı partinin lideri Bafel Talabani'nin yapılan tüm uyarılara rağmen 'uslanmadığına' dikkat çekiyor. 

Üst düzey PKK üyelerini Süleymaniye'de barındıran ve teröristlerin burada eğitim almasını sağlayan Talabani, sadece PKK'lılara hizmet veren bir hastanenin işletilmesine de göz yumdu. 

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) geçtimiz mart ayında PKK'nın sözde gençlik kamplarının sorumlusu Sara Hogir Riha kod adlı Gülsün Silgir'i Süleymaniye'de ortadan kaldırdı. 

Bu operasyonun ardından Türk güvenlik kaynakları, PKK ile bağını koparmaması halinde 'operasyonel sonuçlar doğabileceği' konusunda Talabani'yi bir kez daha uyardı. 

2023 yılında çoğunluğu SİHA'larla olmak üzere en az 15 üst düzey PKK'lıyı Süleymaniye'de öldüren Türk güvenlik güçleri, Talabani ve çevresinin de açık hedef haline geldiği mesajını verdi. 

Bafel Talabani, Matthew McFarlane ve Ferhad Abdi Şahin

Son aylarda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak kuzeyinde PKK'lı teröristleri süpürerek ilerlemesi ve operasyonlarda hem Bağdat hem de KDP ile işbirliği yapması, Talabani'nin KYB'sini iyice köşeye sıkıştırdı. 

Erbil'de MEE'ye konuşan bir kaynak, "Bafel, Amerikalılar ve İranlılar aracılığıyla bir çıkış yolu bulamadı. Bu gerçek bir baskı aracı oldu" dedi. 

Bölge kaynakları, PKK ile girilen ittifakın KYB'yi böldüğünü ve Türkiye ile iyi ilişkilerden yana olan Lahur Talabani ile Kubad Talabani'nin Süleymaniye'de Bafel'e karşı güçlendiğini belirtiyor. 

Hatta Bafel Talabani'nin kuzeni Lahur Talabani tarafından yeni kurulan Halk Cephesi adlı parti, seçimlerde KYB'nin askerî kanadının desteğini şimdiden aldı. 

Son dakika... İsrail ve Hamas anlaştı! 3 ayrı noktada çatışmalara geçici olarak ara verildi Son dakika... İsrail ve Hamas anlaştı! 3 ayrı noktada çatışmalara... Haberi Görüntüle

ANKARA'DA HİÇ KİMSE ONA CEVAP VERMİYOR

Oturduğu zeminin kaymakta olduğunu fark eden Bafel Talabani, nedamet dilenmek için Ankara ile temas kurmak istedi. Ancak Amerikalıların emrinde hareket eden ve PKK ile ilişkisini sürdüren Bafel'e Türkiye'den hiç kimse cevap vermedi. 

Matthew McFarlane, Ferhad Abdi Şahin ve Bafel Talabani

ABD'nin 2003 yılındaki Irak işgali öncesinde babası Celal Talabani tarafından Fransa'ya gönderilen büyük oğul Bafel, Fransız Kara Kuvvetlerine bağlı 'Fransız Lejyonu'nda eğitim gördü. 

Daha sonra İngiltere'ye giderek İngiliz Özel Kuvvetleri tarafından eğitilen Bafel, Amerikan işgalinin sürdüğü dönem Irak'a dönerek Süleymaniye'de KYB'nin 'Zenyari' adlı istihbarat örgütlenmesini yönetti. 

Talabani, Aralık 2022'de Suriye kuzeyinde PKK/YPG elebaşı Ferhad Abdi Şahin ve ABD'li Tümgeneral Matthew McFarlane ile boy gösterdi. Irak-Suriye hattında terör koridoru oluşturma hevesine kapılan Bafel, PKK/YPG'li teröristlere helikopter sağladı; PKK'nın pilot yetiştirmesinde öncü rol üstlendi. 

Teröristleri Haseke'den Kandil'e, buradan Gara, Metina kamplarına götüren ve bölgede hava koridoru oluşturan KYB'nin PKK/YPG'ye lojistik desteği, 15 Mart 2023 tarihinde Duhok'ta 2 adet helikopterin düşmesiyle ifşa oldu.

Süleymaniye Havaalanı yönündeki tüm uçuşlara yasak getiren Türkiye, PKK işbirlikçisi KYB'ye karşı bir dizi önlemi hayata geçirdi. 

7 Nisan 2023'te ABD askerlerinin korumasında Süleymaniye Havaalanı'na gelen PKK/YPG elebaşı Ferhad Abdi Şahin ve konvoyuna 'uyarı' ateşi açıldı. Konvoyun hemen yakınına birkaç SİHA füzesi düştü. 

18 Eylül 2023'te Talabani'nin PKK/YPG'ye tahsis ettiği Arbat Havalimanı SİHA'larca bombalandı. Süleymaniye yakınlarındaki dağlık arazide PKK'lıların kullandığı kamplar da Türk Hava Kuvvetleri tarafından periyodik olarak bombalandı. 

Ancak tüm bunlara rağmen Bafel Talabani'nin PKK'nın dron üretmesi için atölyeler kurduğu, onlara eğitim sahası tahsis ettiği ve Suriye işgaline destek verdiği biliniyor. Bu eylemleri İngiliz-Fransız Özel Kuvvetler mensubunu Türk istihbaratı için açık hedef haline getiriyor. 

Habere Tepki Ver

10

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading