Bağımsızlık ateşi Fransa'yı rahatsız etti: Terör örgütlerine saldırın talimatı

Bağımsızlık ateşi Fransa'yı rahatsız etti: Terör örgütlerine saldırın talimatı

Sömürgecileri ülkeden çıkaran Mali, Nijer, Burkina Faso, konfederasyon adı altında birleşti. Afrika'dan kovulan Fransa ise  intikam için FPL terör örgütüne "Bu ülkelere saldır" talimatı verdi.

Dünya

08.07.2024, 23:00

Batı ülkelerini Afrika topraklarından kovan Nijer, Mali ve Burkina Faso Fransa’nın etkisinde olan ECOWAS’a karşı Sahil Devletleri İttifakı kurdu. Üç ülkenin adımları Fransa'yı rahatsız etti. Paris intikam için FPL terör örgütüne "Bu ülkelere saldır" talimatı verdi. 

FPL silahlı örgütü, bölgede faaliyetlerini hızlandıracaklarını ve Fransız yanlısı eski Nijer başkanı tekrar göreve gelene kadar silahlı faaliyetlerin devam edeceğini açıkladı.

ATACMS bilmecesi! Gizli servis açıkladı: Ukrayna baskı yapıyor ABD frene basıyor! ATACMS bilmecesi! Gizli servis açıkladı: Ukrayna baskı yapıyor ABD frene... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'YE YÖNELİM

Batı'nın sömürgeci zihniyetine karşı Afrika uyanışı devam ediyor. Nijer, Mali ve Burkina Faso, Fransa'nın etkisinde olan ECOWAS'a (Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu) karşı Sahil Devletleri İttifakı kurduğunu duyurmuştu. 

Öte yandan Fransa ve Batı etkisi altında olan ECOWAS'ı reddeden Nijer, Mali ve Burkina Faso'nun İngiliz haber sitesi First Post, üç ülkenin "samimi ortakları olarak adlandırdıkları Rusya, Türkiye ve İran'a yönelmeye çalıştığını" aktarmıştı.

Cumartesi günü açıklamalarda bulunan Nijer Askeri Lideri, komşuları Mali ve Burkina Faso ile birlikte ECOWAS'a "geri dönülmez bir şekilde sırtını döndüklerini" ifade etti. Yorumlar, bu yılın başlarında Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu'ndan (ECOWAS) çekilen Nijer, Mali ve Burkina Faso'nun kurduğu Sahel Devletleri İttifakı'nın (AES) ilk zirvesinde geldi.

Siyonistler 'İstenmeyen adam' ilan etmişti: Guterres'ten çarpıcı açıklama: Ateş cehenneme dönüşüyor Siyonistler 'İstenmeyen adam' ilan etmişti: Guterres'ten çarpıcı açıklama: Ateş cehenneme... Haberi Görüntüle

"BATI DESTEKÇİLERİNE SIRTIMIZI DÖNDÜK"

Nijer'in iktidardaki generali Abdourahamane Tiani, 2020-2023 yılları arasında darbelerle iktidara gelen Sahil'in liderlerine, Nijer'in başkenti Niamey'de düzenlenen toplantının açılışında yaptığı konuşmada, "Halkımız ECOWAS'a geri dönülmez bir şekilde sırtını döndü" ifadelerini kullanmıştı.

Ayrıca Tiani yeni bloğun "dış güçlerin baskısından uzak bir topluluk" olması için çağrı yaptı. First Post; Nijer, Mali ve Burkina Faso'nun askeri liderleri Paris'in nüfuzunu reddetmeye, Fransız birliklerini sınır dışı etmeye ve bunun yerine "samimi ortakları" olarak adlandırdıkları Rusya, Türkiye ve İran'a yönelmeye çalıştıklarını belirtiyor ifadelerini kullanmıştı.

İsrail'in Al Jazeera oyunu: Katar televizyonu kirli planı açıkladı! İşte Ramallah’taki ofisin kapatılma sebebi İsrail'in Al Jazeera oyunu: Katar televizyonu kirli planı açıkladı! İşte... Haberi Görüntüle

FRANSA'DAN İNTİKAM ADIMI

Mali, Nijer, Burkina Faso'nın bağımsızlık ateşi sömürge zihniyetini tedirgin etti. Paris yönetiminin desteğini arkasına alan FPL silahlı örgütü, bölgede faaliyetlerini hızlandıracaklarını ve Fransız yanlısı eski Nijer başkanı tekrar göreve gelene kadar silahlı faaliyetlerin devam edeceğini açıkladı.

Afrika'da yaşanan gelişmeleri kaleme alan TRhaber Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı;

"Fransa açıktan terör örgütleri yönetiyor.

Şu işe bakın;

Mali, Nijer, Burkina Faso, Fransa'yı ülkelerinden çıkardı. Konfederasyon adı altında birleşti. 

Fransa intikam için FPL terör örgütüne "Bu ülkelere saldır" talimatı verdi. 

Batılı bütün ülkeler böyledir işte...

Türkiye'ye 40 yıldır aynısını yapıyorlar."

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

2

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading