Yandex Metrica

Sitede Ara

Bağımsızlık kongresi! Fransız sömürgeleri özgürlük ateşini Azerbaycan'da yaktı!

Bağımsızlık kongresi! Fransız sömürgeleri özgürlük ateşini Azerbaycan'da yaktı!

Korsika, Melanezya, Polinezya, Karayipler ve uzun süredir olayların yaşandığı Yeni Kaledonya'nın da içinde bulunduğu Fransız sömürgeleri bağımsızlık ateşini Azerbaycan'da yaktı. Bakü'deki bağımsızlık kongresi Fransa ile Ermenistan arasındaki silah anlaşmasının ardından geldi.

Dünya

26.07.2024, 12:51

Daha önce 17-18 Temmuz arasında yine Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleştirilen bağımsızlık kongresine Korsika, Melanezya, Polinezya, Karayipler ve Antiller'den temsilciler katılmıştı. 

Bakü Guadeloupe Kurtuluş Halk Birliği tarafından ve  Bakü Girişim Grubu'nun desteğiyle, Fransız sömürgeciliğinin etkilediği Karayip ve Antiller adalarından oluşan Korsika, Melanezya, Polinezya'nın bağımsızlığı için 15'ten fazla siyasi parti ve hareketin liderlerinin katılımıyla ilk Kongre'ye ev sahipliği yapmıştı.

Hava savunma füzelerinin üretildiği fabrika havaya uçtu! 3 ay içinde ikinci patlama! Kaza mı sabotaj mı? Hava savunma füzelerinin üretildiği fabrika havaya uçtu! 3 ay içinde... Haberi Görüntüle

ÖZGÜRLÜK ATEŞİ BAKÜ'DE YANDI

10 gün sonra tekrar Bakü'de toplanan Fransız sömürgelerine Yeni Kaledonya yetkilileri de dahil oldu. Aktarılan bilgiye göre kongreyi düzenleme fikri Fransa'nın denizaşırı topraklarının bağımsızlığı için mücadele eden siyasi parti ve hareketlere ait. 

Türkler yapıyor dünya izliyor! İtalyan medyasından TB2, Kızılelma, Çelik Kubbe ve KAAN övgüsü Türkler yapıyor dünya izliyor! İtalyan medyasından TB2, Kızılelma, Çelik Kubbe... Haberi Görüntüle

FRANSIZ SÖMÜRGESİNE BAŞKALDIRI

Kongre, katılımcı partilerin, daha organize bir bağımsızlık mücadelesi için ortak bir platform oluşturarak Fransız sömürgeciliğinin üstesinden gelmek için sonuç odaklı eylemleri koordine etmenin yollarını tartışmaları için bir fırsat olacak. Kolonilerin temsilcileri ayrıca, kendi kaderini tayin mücadelesi için en etkili uygulamaları ve stratejileri tartışacaklar.

Sınırdaki gerilim diplomatik krize dönüştü! Bangladeş'ten Hindistan'a nota! Sınırdaki gerilim diplomatik krize dönüştü! Bangladeş'ten Hindistan'a nota! Haberi Görüntüle

DİKKAT ÇEKEN ERMENİSTAN AYRINTISI

Öte yandan Fransız sömürgelerinin bağımsızlık kongresi Fransa ile Ermenistan arasındaki silah anlaşması hemen ardından geldi. Uzun süredir Karabağ savaşını kaşıyan Paris hükümeti bölgedeki ateşkesi tekrar bozmayı hedefliyor. 

Konuya ilişkin dün açıklam yapan Azerbaycan Savunma Bakanlığı, "ABD'nin askeri tatbikatları, Fransa'nın silah tedariği ve AB'nin askeri yardımı, işgalci Ermenistan'ı provokasyona teşvik ediyor. Ülkemize yönelik bu tür provokasyon eylemlerine son verilmediği takdirde Azerbaycan Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri'nin cephaneliğindeki tüm imkanlar kullanılarak meşru müdafaa amacıyla gerekli karşı tedbirler alınacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

Açıklamada, "Bölgedeki durumun tırmanmasının tüm sorumluluğunun Ermenistan'ın askeri ve siyasi liderliğine ve onun patronlarına ait olacağını ilan ediyoruz" denilmişti.

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading