Yandex Metrica

Bakan Fidan'dan Bosna Hersek'teki ayrılıkçılara mesaj: 'Tutumumuz tüm taraflarca iyi bilinmektedir'

Bakan Fidan'dan Bosna Hersek'teki ayrılıkçılara mesaj: 'Tutumumuz tüm taraflarca iyi bilinmektedir'

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Bizim tutumumuz, Bosna'daki ve bölgedeki tüm taraflarca iyi bilinmektedir. Bosna Hersek'in toprak bütünlüğü, egemenliği ve siyasi birliğine yönelik sarsılmaz desteğimizi bir kez daha teyit ettim." dedi.

Dünya

29.06.2024, 20:42

Türkiye-Bosna Hersek-Hırvatistan Üçlü Danışma Mekanizması Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ardından Hırvatistan Dış ve Avrupa İşleri Bakanı Gordan Grlic Radman ve Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Elmedin Konakovic ile Hırvatistan'ın Dubrovnik şehrindeki otelde düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bölgeye dair önemli mesajlar verdi. 

İngiliz mezarlığı olunca saygı Müslümam mezarlığı olunca talan et anlayışı! İsrail'in vurmadığı tek yer İngiliz mezarlığı! İngiliz mezarlığı olunca saygı Müslümam mezarlığı olunca talan et anlayışı!... Haberi Görüntüle

"ÜÇ ÜLKE ARASINDAKİ BAĞLAR DAHA DA GÜÇLENMELİ"

Konuşmasına Hırvat ve Bosnalı mevkidaşlarına teşekkür ederek başlayan Fidan, üç ülke arasındaki bağların daha da geliştirilmesi ve işbirliklerinin artmasına yönelik verimli görüşmeler yaptıklarını dile getirdi. Bakan Fidan, Bosna Hersek ile Hırvatistan arasındaki yakın ilişkilerin Bosna Hersek ile bölgenin geri kalanında uzun süreli barış ve istikrar için hayati önem taşıdığının altını çizdi.

İkiye ayrıldılar: F-22 Raptor emekli mi olacak, modernize mi edilecek? İkiye ayrıldılar: F-22 Raptor emekli mi olacak, modernize mi edilecek? Haberi Görüntüle

BOSNA HERSEK'TEKİ AYRILIKÇILARA MESAJ

Bosna Hersek'teki siyasi gelişmeleri de değerlendiren Hakan Fidan, ülkede devam eden bölücü söylem ve eylemlerden duyduğu endişeyi dile getirerek uzlaşı ortamının oluşturulmasına vurgu yaptı. Bakan Fidan, "Bizim tutumumuz, Bosna'daki ve bölgedeki tüm taraflarca iyi bilinmektedir. Bosna Hersek'in toprak bütünlüğü, egemenliği ve siyasi birliğine yönelik sarsılmaz desteğimizi bir kez daha teyit ettim." ifadelerini kullandı.

Emrediyorum öldür beni! Esir düşmemek için kendini vurdurdu: İşte savaşın acımasız yüzü Emrediyorum öldür beni! Esir düşmemek için kendini vurdurdu: İşte savaşın... Haberi Görüntüle

BOSNA HERSEK'TEKİ AYRILIKÇI SÖYLEMLER

BM Genel Kurulu'nda 23 Mayıs'ta yapılan oylamada 11 Temmuz tarihi "Uluslararası Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü" olmarak kabul edilmişti. Oylama öncesi açıklamalarda bulunan Bosna Hersek'teki iki entiteden Sırp Cumhuriyeti Başkanı Milorad Dodik, Birleşmiş Milletler'in Srebrenitsa kararı sonrası Bosna'ya iki taraflı ayrılık önereceklerini açıklamıştı. BM'deki Srebrenitsa kararı sonrası Bosna Hersek'in sonunun imzalandığını belirten Dodik, "Biz barışçıl ayrılığı seçiyoruz ve bunu yarın Srebrenitsa'daki hükümet oturumunda önereceğiz." ifadesini kullanmıştı.

Bosna Hersek'te Dodik ve benzer Sırp kökenli siyasetçiler zaman zaman ayrılıkçı açıklamalarda bulunuyor. Bosna Hersek'in kuruluş ilke ve anlaşmalarına aykırı bu açıklamalar uluslararası kamuoyunda taraftar bulabilmiş değil.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading