Yandex Metrica

Sitede Ara

Bakan Fidan'dan dünyaya mesaj: 'İsrail'i durdurmak için birlikte hareket etmek zorundayız'

Bakan Fidan'dan dünyaya mesaj: 'İsrail'i durdurmak için birlikte hareket etmek zorundayız'

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze'deki İsrail saldırganlığına vurgu yaparak "Uluslararası toplum İsrail'i durdurmak için birlikte hareket etmek zorunda, Müslüman ülkelere, tabii ki daha da büyük bir sorumluluk düşüyor. İslam İşbirliği Teşkilatı, Arap Ligi, D-8 gibi platformların tümünü, Filistinlilerin haklarını savunmak için kullanmalıyız." dedi.

Dünya

10.09.2024, 21:11

Arap Birliği 162. Olağan Dışişleri Bakanları Konseyinin (DBK) toplantısına katılmak üzere gittiği Mısır'ın başkenti Kahire'de Anadolu Ajansı muhabirine açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'nin bu toplantıya 13 yıl sonra davet edilmesinin son derece önemli olduğunu söyledi. Türkiye'nin Arap ülkeleriyle ilişkisinin iyi olduğunu belirten Fidan, Biz sadece komşularımızla değil, Arap dünyasındaki tüm ülkelerle iyi ilişkiler içinde olmak istiyoruz. Arap Ligi, bu bağlamda bizim için son önemli bir organizasyon." dedi.

O ilimizde 694 milyon tonluk nadir toprak elementi bulunmuştu! Asya ülkesi devreye girdi: Dev anlaşma çok yakın O ilimizde 694 milyon tonluk nadir toprak elementi bulunmuştu! Asya... Haberi Görüntüle

"GELİŞTİRDİĞİMİZ İLİŞKİLERİN MEYVELERİNİ TOPLUYORUZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dış politika vizyonu doğrultusunda Arap dünyasıyla ilişkilerin daha da geliştirildiğini kaydeden Fidan, şimdi bunun meyvelerinin toplandığını söyledi. Gelinen noktada ilişkilerin gelişmesinin yatırımlar ve turizm başta olmak üzerine iş dünyasına büyük kazanımlar getirdiğine dikkat çeken Bakan Fidan, "Sadece Arap Ligi'ndeki bu toplantıya katılmamız değil, Mısır Cumhurbaşkanı (Abdulfettah es) Sisi'nin ülkemizi ziyareti de güçlenen ilişkilerimizin önemli bir göstergesidir." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin bölgesinde ve tüm coğrafyalarda istikrar ve barış istediğini belirten Fidan, bu dönemde Arap Ligi ile yeniden başlayan işbirliğinin yararlı olacağına inandığını söyledi. 

Covid-19'un yeni varyantı için alarm verildi! Şimdiden 3 kıtaya yayılmış durumda Covid-19'un yeni varyantı için alarm verildi! Şimdiden 3 kıtaya yayılmış... Haberi Görüntüle

"İSRAİL'İ DURDURMAK İÇİN BERABER HAREKET EDİLMELİ"

Kahire'deki toplantıda Gazze'deki İsrail saldırganlığını da ele aldıklarını kaydeden Hakan Fidan, "Uluslararası toplum İsrail'i durdurmak için birlikte hareket etmek zorunda, Müslüman ülkelere, tabii ki daha da büyük bir sorumluluk düşüyor. İslam İşbirliği Teşkilatı, Arap Ligi, D-8 gibi platformların tümünü, Filistinlilerin haklarını savunmak için kullanmalıyız." dedi.

İsrail askerlerince öldürülen Amerikalı Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'ye Allah'tan rahmet dileyen Fidan, "Bu olay, İsrail'in barıştan yana olanları dahi hedef aldığını açıkça göstermiştir. Bu cinayetin tabii ki hukuki açıdan da takipçisi olacağız. Ayşenur kardeşimizin, kederli ailesinin acılarını da paylaşıyorum." ifadelerini kullandı.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading