Bakan Fidan'ın ardından bir uyarı da ABD'den: 'Bölgesel savaşa dönebilir'

Bakan Fidan'ın ardından bir uyarı da ABD'den: 'Bölgesel savaşa dönebilir'

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, önceki gün yaptığı açıklamada "3. Dünya Savaşı riski var" uyarısında bulunmuştu. Bakan Fidan'ın uyarılarının ardından benzer bir açıklamada Beyaz Saray'dan geldi.   

Dünya

26.06.2024, 09:16

Soykırımcı İsrail'in Orta Doğu'daki ülkelere saldırılarını destekleyen Beyaz Saray yönetimi, bölge için savaş uyarısı yaptı. 

Gazze Şeridi'ne soykırıma devam eden İsrail ile Hizbullah arasındaki çatışmaların şiddetlenmesi sonrası ABD'den savaşın bölgeye yayılabileceği uyarısı yapıldı. Washington yönetimi, Hizbullah'ın Lübnan üzerinden artırdığı saldırılardan endişeli olduklarını belirterek durumun bölgesel bir savaş çıkarabileceği uyarısında bulundu.

Son dakika: Katil İsrail'den Beyrut'a hava saldırısı: Başkentte dumanlar yükseliyor Son dakika: Katil İsrail'den Beyrut'a hava saldırısı: Başkentte dumanlar yükseliyor Haberi Görüntüle

"BÖLGESELE SAVAŞA DÖNÜŞEBİLİR"

İsrail'in uluslararası toplumun tepkilerine rağmen Orta Doğu'yu istikrarsızlaştırma çabalarına silah yardımı ve siyasi destekle arka çıkan ABD'den pişkin bir açıklama geldi. Hizbullah ile İsrail arasındaki savaşın bölgesel bir savaşa dönüşme riskine işaret eden ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, konuyla ilgili diplomatik çözümü önemsediklerini vurguladı. Hizbullah'ın Lübnan'dan artırdığı saldırılar nedeniyle endişeli olduklarını belirten Austin, yaptığı açıklamada ''Lübnan-İsrail sınırının her iki yakasındaki gerilimi durdurmak için diplomatik çözüme önem veriyoruz. İsrail ile Hizbullah arasındaki bir savaş kolaylıkla bölgesel bir savaşa dönüşebilir.'' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu'na hitap edecek! Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu'na hitap edecek! Haberi Görüntüle

BAKAN FİDAN 3. DÜNYA SAVAŞI RİSKİNE İŞARET ETMİŞTİ

Önceki gün katıldığı canlı yayın programında İsrail'in saldırılarına karşı uyarılarda bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail'in Gazze'deki katliamları ve Rusya-Ukrayna savaşının 3. Dünya Savaşı'na yol açabileceğini belirterek, "Dünya bu senaryoyu ciddiye almalı, böyle bir risk var." ifadelerini kullanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading