Yandex Metrica

Bakü'de bağımsızlık kongresi! Fransız sömürgesinden kurtulmak isteyen ülkeler Azerbaycan'da buluşuyor

Bakü'de bağımsızlık kongresi! Fransız sömürgesinden kurtulmak isteyen ülkeler Azerbaycan'da buluşuyor

Fransız sömürgeciliğine karşı yapılan kongre, 17-18 Temmuz'da Korsika, Melanezya, Polinezya, Karayipler ve Antiller'den bağımsızlık hareketlerinin liderlerinin katılımıyla Bakü'de yapılacak.  

Dünya

17.07.2024, 11:39

Bakü, Guadeloupe Kurtuluş Halk Birliği tarafından ve Bakü Girişim Grubu'nun desteğiyle, Fransız sömürgeciliğinin etkilediği Karayip ve Antiller adalarından oluşan Korsika, Melanezya, Polinezya'nın bağımsızlığı için 15'ten fazla siyasi parti ve hareketin liderlerinin katılımıyla ilk Kongre'ye ev sahipliği yapıyor.

Çasiv Yar düştü düşecek: Ruslar 50 bini aşkın askerle iki noktadan bastırıyor Çasiv Yar düştü düşecek: Ruslar 50 bini aşkın askerle iki... Haberi Görüntüle

FRANSA'YA BAŞKALDIRI

Edinilen bilgiye göre, Kongre'yi düzenleme fikri, Fransa'nın denizaşırı topraklarının bağımsızlığı için mücadele eden siyasi parti ve hareketlere ait.

Kongreye, Hollanda'nın kolonileri olan Bonaire ve Saint-Martin adalarından üç kuruluş onur konuğu olarak katılacak.

Azerbaycan'dan toprak talep ediliyordu! Ermenistan anayasası değişiyor: Süreç başladı Azerbaycan'dan toprak talep ediliyordu! Ermenistan anayasası değişiyor: Süreç başladı Haberi Görüntüle

SÖMÜRGECİLİK TAMAMEN ORTADAN KALDIRILACAK

İki gün sürecek kongre, katılımcı partilerin, daha organize bir bağımsızlık mücadelesi için ortak bir platform oluşturarak Fransız sömürgeciliğinin üstesinden gelmek için sonuç odaklı eylemleri koordine etmenin yollarını tartışmaları için bir fırsat olacak. Kolonilerin temsilcileri ayrıca, kendi kaderini tayin mücadelesi için en etkili uygulamaları ve stratejileri tartışacaklar.

Bakü Girişim Grubu'nun, Azerbaycan Cumhuriyeti başkanlığındaki Bağlantısızlar Hareketi Koordinasyon Bürosu Bakanlar Toplantısı çerçevesinde, 6 Temmuz 2023'te Bakü'de düzenlenen "Sömürgeciliğin Tamamen Ortadan Kaldırılmasına Doğru" konferansına katılanlar tarafından kurulduğunu belirtmek gerekir. Bakü Girişim Grubu, bir yıldır sömürgecilikten muzdarip insanların özgürlük mücadelesini desteklemektedir. Bu bağlamda, BIG halihazırda 15'e kadar uluslararası konferans düzenlemiştir. Bunlardan dördü New York, Cenevre ve Viyana'daki BM merkezlerinde, biri İstanbul'da ve geri kalanı Bakü'de düzenlenmiştir.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading