Yandex Metrica

Balkanlarda hayat durdu: 4 ülkede elektrik kesildi, insanlar sokaklara akın etti!

Balkanlarda hayat durdu: 4 ülkede elektrik kesildi, insanlar sokaklara akın etti!

Balkanlarda öğle saatlerinde birçok ülkede başlayan elektrik kesintisi, hayatı durma noktasına getirdi. Tarihte örneğine rastlanmayan bu elektrik kesintisi Bosna Hersek, Karadağ, Hırvatistan ve Arnavutluk'ta hayatı olumsuz etkiledi. Tramvay, troleybüs seferleri dururken trafik kilit noktasına geldi.

Dünya

21.06.2024, 22:25

Balkanlarda yaşanan elektrik kesintisi hayatı olumsuz etkiledi. Bölge ülkelerinden yetkililer tarafından yapılan açıklamalara göre Bosna Hersek ve Karadağ'da arıza nedeniyle elektrik dağıtım sistemi neredeyse tamamen hizmet dışı kaldı. Elektrik kesintisi, Hırvatistan ve Arnavutluk'un bazı bölgelerinde de etkisini hissettirdi.

Karadağ Enerji ve Madencilik Bakanı Sasa Mujovic, basına yaptığı açıklamada elektrik sistemindeki arızanın sebebinin yüksek hava sıcaklığı nedeniyle artan elektrik kullanımı olduğunu ifade etti. Karadağ Elektrik Dağıtım Sistemi (CEDIS) tarafından yayınlanan açıklamada, "Karadağ'ın neredeyse tamamı şebekedeki arzılar nedeniyle elektriksiz kaldı." ifadeleri kullanıldı.

Donald Trump'tan Biden'a tepki: Bizi üçüncü dünya savaşına sürükleyecek Donald Trump'tan Biden'a tepki: Bizi üçüncü dünya savaşına sürükleyecek Haberi Görüntüle

SARAYBOSNA'DA SEFERLER DURDU

Bosna Hersek'te meydana gelen ülke genelinde yaşanan kesinti nedeniyle trafik lambaları hizmet dışı kaldı. Bu sebepten başkent Saraybosna'da  tramvay ve troleybüs seferleri durdu. Bosna Hersekli yetkililer, bölgeyi etkisine alan elektrik kesintisinin Karadağ'daki güç şebekesinde yaşanan bir problemden kaynaklandığını dile getirdi.

İspanya'dan İsrail kararı! Soykırım davasına resmen dahil oldular İspanya'dan İsrail kararı! Soykırım davasına resmen dahil oldular Haberi Görüntüle

POLİSLER ALARMA GEÇTİ

Elektrik kesintisi, Hırvatistan'ın başta Dalmaçya kıyıları olmak üzere belirli bölgelerinde de etkisini gösterdi.  Hırvatistan da elektrik sistemindeki arızanın Karadağ'da başladığını ve kesintinin Karadağ'ın ardından Bosna Hersek ve Hırvatistan'ı etkilediği belirtti. Hırvatistan'ın Split kentinde trafik lambalarının hizmet dışı kalması nedeniyle çok sayıda polis sahaya gönderildi. 

Elektrik kesintisine alışveriş merkezlerinde yakalananlar, kesintiyle birlikte toplu şekilde araçlarına dönünce AVM'lerin garajlarında trafik sıkışıklığı yaşandı.

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading