Yandex Metrica

Sitede Ara

Barbarlar 1400 yıllık camiyi vurdu: Moğol ve Haçlıların ardından şimdi İsrail!

İsrail barbarlığı sınır tanımıyor. 13 günde 1500'ü aşkın bebek ve çocuk öldüren siyonist işgalciler, 1400 yıllık Gazze Ulu Camii'ni yerle bir etti. Büyük Ömerî Camii adıyla da bilinen tarihi mabed, daha önce Haçlılar ve Moğollar tarafından da saldırıya uğramıştı.

Dünya

23.01.2024, 21:35

Gazze'de İsrail barbarlığı sınır tanımıyor. 13 günde 1500'ü aşkın bebek ve çocuk öldüren İsrail ordusu, tarihî yapıları da ardı ardına tahrip ediyor.

7 Ekim'de başlattığı hava saldırılarında tahribata ilk olarak camilerden başlayan siyonist Yahudi ordusu, Gazze'de vurulan kutsal mabedlerin arasına 1400 yıllık kültür mirasını da ekledi. Büyük Ömerî Camii adıyla da bilinen Gazze Ulu Camii, İsrail uçaklarından atılan ABD füzeleriyle yerle bir edildi. 

Korkunç bir barbarlığa imza atan İsrail ordusu, 20 Ekim gecesi Gazze Ulu Camii'ni vurmasından önce de 19 Ekim gecesi Ortodoks Saint Porphyrius Kilisesi'ni hedef aldı. Uçakların saldırısından korunmak isteyen Müslüman ve Hıristiyan siviller bu kiliseye sığınmıştı. Gazze, barbar Yahudiler nedeniyle Haçlı Ortaçağından farksız hale geldi. 

Dışişleri Bakanı Fidan'dan tarihi AB toplantısı sonrası açıklama: 'Gümrük Birliği'nin güncellenmesi gerekiyor' Dışişleri Bakanı Fidan'dan tarihi AB toplantısı sonrası açıklama: 'Gümrük Birliği'nin... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN KÜLTÜREL SOYKIRIMI

Siyonist barbarların tahrip ettiği Gazze Ulu Camii, Gazze Şeridi'nin en büyük ve en eski camisi. Eski bir tapınağın bulunduğu alana Bizanslıların inşa ettiği kilisenin 7. yüzyılda Müslümanlar tarafından camiye dönüştürülmesiyle ibadete açılan Ulu Camii, tarih içerisinde çok sayıda saldırının hedefi oldu. 

Minaresi 1033 yılındaki bir depremde yıkılan camiyi 1149'da Haçlılar tahrip etmiş, sonrasında mabed, 1187'de Eyyübiler tarafından onarılmıştı. Yüzyıllar boyunca birçok gezginin hayranlıkla anlattığı Büyük Ömerî/Gazze Ulu Camii, 1260 yılında Moğollar tarafından tahrip edildi. Uzun süre atıl durumda kalan cami, aynı yüzyılın sonlarındaki büyük bir depremde yıkılınca yeniden hizmete girmek için 300 yıl boyunca beklemek zorunda kaldı. 

Osmanlılar 1500'lü yıllarda Gazze Ulu Camii'ni baştan sona onarıp hizmete soktu. Yüzyıllar boyunca Müslümanlara hizmet eden tarihi yapı ne var ki Birinci Dünya Savaşı'nda İngilizlerin saldırısından kurtulamadı. İngiliz bombardımanında zarar gören cami 1925 yılında Yüksek Müslüman Şûrası tarafından restore edildi. 

Gazze Ulu Camii'ne saldıran son istilacı güç İsrail oldu. Hamas'ın İsrail ordusuna karşı mücadelesinin akıbeti, 20 Ekim 2023 gecesi tahrip edilen caminin kaderini de belirleyecek.

İsrailli barbarların tahrip ettiği Saint Porphyrius dünyanın en eski 3. kilisesi olarak biliniyordu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading