Yandex Metrica

Batı Afrika'da yeni dönem başlıyor! Ortak pasaport sistemi hayata geçecek

Batı Afrika'da yeni dönem başlıyor! Ortak pasaport sistemi hayata geçecek

Mali, Nijer ve Burkina Faso olan Batı Afrika ülkeleri, kendi aralarında iş birliği ve günvenliği artırmak için ortak bir passaport sistemi uygulamasına geçmeyi planlıyor. İşte detaylar..

Dünya

16.09.2024, 12:41

Sahel Devletleri İttifakı olan Mali, Nijer ve Burkina Faso'dan dikkat çeken bir adım geldi.

Lübnan'da ikinci saldırı alarmı! Yetkililerden uyarı: 'Kablosuz cihazlardan uzak durun' Lübnan'da ikinci saldırı alarmı! Yetkililerden uyarı: 'Kablosuz cihazlardan uzak durun' Haberi Görüntüle

ORTAK PASAPORT

AES Başkanı ve Mali'deki geçiş hükümetinin lideri Assimi Goita, AES'nin birinci kuruluş yıl dönümünde bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, üç ülke arasında temasları geliştirecek olan ortak "biyometrik pasaport uygulaması" başlatacaklarını duyurdu.

Bölgedeki terör gruplarına karşı önemli bir ilerle kaydettiklerini söyleyen Goita, AES'nin uluslararası ortakların yanı sıra bölgesel ortaklarla da görüşmeye açık olduğunu belirtti.

Goita, "Üç ülke arasındaki işbirliği, terör gruplarının önemli ölçüde zayıflatılmasına yardımcı olurken aynı zamanda bölgede güvenliğin artmasına katkıda bulundu." dedi.

Mali, Nijer ve Burkina Faso, geçen yıl Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu'ndan ayrılarak Sahel Devletleri İttifakı'nı kurmuştu.

Zirvede, 3 ülkeden oluşan "Sahel Devletleri Konfederasyonu"nu kurmayı öngören ortak bildiri imzalanmış, Mali Cumhurbaşkanı Assimi Goita da 1 yıllığına AES'nin dönem başkanı seçilmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading