Sitede Ara

Batı Şeria'da canlı yayında infaz! İsrail askeri sivilleri hedef aldı: Sokaklar kan gölüne döndü

Batı Şeria'da canlı yayında infaz! İsrail askeri sivilleri hedef aldı: Sokaklar kan gölüne döndü

Gazze'deki soykırımın 1. yılında katil İsrail katliamlarını Batı Şeria'ya taşıdı. Sabah saatlerinde Filistinlilerin bulunduğu evlere baskın düzenleyen terör devleti onlarca sivili katletti.  Evlerden sokaklara taşan İsrail zulmü TRT canlı yayınına sıçradı. Bölgedeki son durumu aktaran TRT muhabiri bir Filistinli'nin şehit edilişini anbean aktardı.

Dünya

07.10.2024, 13:29

Tüm dünyanın gözleri önünde Gazze'de soykırım yapan katil İsrail katliamlarının 1. yıl dönümünde silahlarını bu sefer de Batı Şeria'daki sivillerin üzerine doğrulttu. Sabah saatlerinde Filistinli sivillerin evlerine baskın düzenleyen terör devleti binlerce masumu şehit etti. 

Cenazesinin nereye gömüleceği merak ediliyordu!  Nasrallah'ın cenazesi gizli bir yere defnedildi! Cenazesinin nereye gömüleceği merak ediliyordu! Nasrallah'ın cenazesi gizli bir yere... Haberi Görüntüle

CANLI YAYINDA İNFAZ

Batı Şeria'da tansiyon yükselirken o anları aktaran TRT muhabiri, İsrail'in kanlı infazına bizzat şahit oldu. Bölgede bulunan gazetecilere aldırmadan sivillerin üzerine kurşun yağdıran İsrail askerleri bir Filistinliyi şehit etti. Gazze'deki soykırımını Beyrut ve Batı Şeria'a taşıyan katil İsrail, Ortadoğu'yu topyekün bir savaşa sürüklüyor.

Üç ülkeden ortak açıklama! İsrail ve Hizbullah'a ateşkes çağrısı Üç ülkeden ortak açıklama! İsrail ve Hizbullah'a ateşkes çağrısı Haberi Görüntüle

1 YILLIK ÖLÜM ABLUKASI

Tam bir senedir ölüm ablukasına aldığı Gazze'de soykırım yapan terör devleti Batı'dan aldığı güç ile birlikte Gazze'ye toplamda 85 bin ton bomba attı. 

Dünyanın sessizliğinden cesaret bulan İsrail, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaklaşık 17 bini çocuk, 11 bin 378’i kadın olmak üzere 41 bin 870 Filistinli öldü, 97 bin 166 kişi yaralandı. 

Soykırım ile geçen bir yılda İsrail, 885 sağlık personeli ve 83 sivil savunma görevlisini katletti. Soykırımcı İsrail, 162 sağlık kuruluşunu vurdu, 131 ambulansı hedef aldı, 80 sağlık merkezi ile 34 hastaneyi hizmet dışı bıraktı.

F-16 savaş uçağı neden düştü? 63 milyon dolarlık fiyaskonun arkasındaki gizem! F-16 savaş uçağı neden düştü? 63 milyon dolarlık fiyaskonun arkasındaki... Haberi Görüntüle

163 BİNDEN FAZLA BİNA YIKILDI

Birleşmiş Milletler, uydu verilerine göre Gazze'de savaş öncesinde bulunan yapılarının üçte ikisi yani 163 binden fazla bina hasar gördü veya yerle yeksan oldu. 190 okul ve üniversite binası İsrail saldırılarında yerle bir oldu. 814 cami ile 3 kilise İsrail saldırılarında yıkıldı. Arkeolojik alanlar ve tarihi mekanlar zarar gördü. Bunların yaklaşık üçte biri çok katlı binalardı. Konunun uzmanları, 10 milyon ton enkaz temizlemenin 280 milyon dolara mal olacağını öngörüyor. Bu da soykırım şu an durursa tüm enkazın yaklaşık 1,2 milyar dolarlık bir harcamayla temizlenebileceği anlamına geliyor. Gazze'deki enkazın temizlenmesi 14 yıl sürecek.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

2

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading