Yandex Metrica

Sitede Ara

Bebek katili Netanyahu'ya rehine baskısı: İsrail'de sendikalar kazan kaldırdı

Bebek katili Netanyahu'ya rehine baskısı: İsrail'de sendikalar kazan kaldırdı

Dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan ve Gazze'de 40 bini aşkın insanı katleden İsrail'de en büyük işçi sendikası Hisdatrut, hükümetin ateşkes ve esir takası anlaşması konusundaki isteksizliğini eleştirerek genel grev ilan etti.

Dünya

02.09.2024, 09:27

ABD başta olmak üzere birçok ülkenin desteğini arkasına alarak dünyada eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları acımasızca devam ediyor.

Hedef gözetmeksizin her yeri bombalayan çocuk, kadın, yaşlı demeden herkesi öldüren İsrail güçleri, şu ana kadar 40 bini aşkın masum Filistinliyi katletti. 8 aydan bu yana Gazze'yi bombalayan İsrail ordusu, 90 binden fazla kişiyi de yaraladı.

Rus ordusundan Ukrayna açıklaması! '7 bölgeyi ele geçirdik' Rus ordusundan Ukrayna açıklaması! '7 bölgeyi ele geçirdik' Haberi Görüntüle

NETANYAHU KARŞI GÖSTERİ

Öte yandan İsrail'de düzenlenen gösterilerde 500 binin üzerinde İsrailli, Netanyahu'yu protesto etti. 500 binin üzerinde kişi rehinelerin geri dönmesi için Gazze'de ateşkes talep etti. . Gazze'de aylardır soykırım yapan İsrail, ordunun 6 esirin cesedini bulduğunu açıklamasıyla kaosa sürüklendi. Tel Aviv isyan bayrağı açan halk sokağa döküldü ve "Netanyahu'ya ölüm" sloganları atmaya başladı.

İsrail, dünya kamuoyunun ateşkes çağırlarına kulağını tıkarken bebek katili en büyük işçi sendikası Hisdatrut, Netanyahu hükümetine karşı kazan kaldırdı.

10 20 30 değil tam 50 adet Leopard envantere giriyor! 13 yıl sonra bir ilk: Savaşa hazırlık 10 20 30 değil tam 50 adet Leopard envantere giriyor!... Haberi Görüntüle

NETANYAHU'YA REHİNE BASKISI

İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, ülkenin en büyük işçi sendikasının "Gazze'de anlaşma" talebiyle genel grev çağrısına katılanların maaşlarının kesileceği tehdidinde bulunarak işçileri işe gitmeye çağırdı.

Smotrich, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, İsrail'in en büyük işçi sendikası Hisdatrut'un aylardır abluka altında olan ve yoğun bombardımana maruz kalan Gazze Şeridi'nde 6 esirin cesedine ulaşılmasının ardından "Gazze'de anlaşma talebiyle" aldığı grev kararını eleştirdi.

Sendika yönetimini "İsrail'in iş gücünü temsil etmektense Hamas'ın çıkarını gözetmekle" suçlayan Smotrich, "hazineye pazartesi greve katılanların maaşlarının kesilmesi yönünde talimat verdiğini" duyurdu.

Amerikan SİHA'sını bir kez daha vurdular: Zarar milyar dolara ulaştı Amerikan SİHA'sını bir kez daha vurdular: Zarar milyar dolara ulaştı Haberi Görüntüle

ÜLKE ÇAPINDA GREV

Aşırı sağcı Bakan, işçilere yarın işe gitmeleri için çağrı yaptı.

Bilindiği üzere İsrail'in en büyük işçi sendikası Hisdatrut, Gazze Şeridi'nde İsrailli 6 esirin cesedine ulaşılmasının ardından hükümetin ateşkes ve esir takası anlaşması konusundaki isteksizliğini eleştirerek "2 Eylül Pazartesi günü ülke çapında genel greve gideceğini" duyurmuştu.

9 ülkeyle kara sınırını paylaşıyordu! Almanya’dan tüm dünyayı şaşırtan karar! 9 ülkeyle kara sınırını paylaşıyordu! Almanya’dan tüm dünyayı şaşırtan karar! Haberi Görüntüle

UÇUŞLAR DURDURULACAK

Grev kapsamında İsrail'in dünyaya açılan kapısı niteliğindeki Tel Aviv'in Ben-Gurion Havalimanı'nda yerel saatle 08.00'den itibaren uçuşların durdurulacağı bilgisi paylaşılmıştı.

İsrail genelinde yeme içmeye yönelik işletmeler, sinema salonları ve eğlence mekanları ise esir ailelerine destek için pazar akşamından itibaren kepenk kapatacaklarını duyurarak müşterilerine "gösterilere katılmaları" çağrısında bulunmuştu.

Bazı belediye ve yerel yönetimler de aynı şekilde ülke genelinde greve katılacağını duyururken hukuk firmaları eylemlere katılanlara destek olacağını açıklamıştı.

Ülke genelinde anaokulu ve kreşler, gün boyunca tatil olurken okullarda yarım gün eğitim yapılacağı belirtilmişti.

Karabağ, sözde yöneticilerden temizlendi: Karabağ, sözde yöneticilerden temizlendi: "Dağlık Karabağ Cumhurbaşkanı" ifadesi de tarihe... Haberi Görüntüle

İSRAİLLİ ESİRLERE AİT 6 CESET BULUNMUŞTU

İsrail ordusu, Gazze'deki çatışmalar sırasında İsrailli esirlere ait 6 ceset bulduğunu açıklamıştı.

Gazze’de tutulan İsrailli esirlerin ailelerinin oluşturduğu platform,  Gazze-Mısır sınır hattındaki Philadelphi Koridoru'nda işgali sürdürmekte ısrarı eden ve esir takası anlaşmalarını baltalayan Başbakan Binyamin Netanyahu'yu 6 İsrailli esirin ölümünden sorumlu tutmuştu.

Netanyahu ise hükümetin kalan esirlerin serbest bırakılması için bir anlaşmaya varmada kararlı olduğunu iddia ederek anlaşmaya varılmamasında suçu Hamas'a atmıştı.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading