DOLAR

34.29

%0 expand_less

EURO

37.09

%0 expand_less

ALTIN

3029.30

%0 expand_less

BIST

8908.47

%0 expand_less

BTC ($)

66996.67

%0.38 expand_less

Bela yolda! Türkiye'de 1 Ekim tarihinde etkili olacak: Etki oranı yüzde 80! Önlem alınmazda durum facia

Bela yolda! Türkiye'de 1 Ekim tarihinde etkili olacak: Etki oranı yüzde 80! Önlem alınmazda durum facia

Tüm dünya alarma geçti. El Nino olarak adlandırılan hava olayları hakkında önemli bir gelişme yaşandı. Meteorolojik kaynaklar tarafından yapılan değerlendirme doğrultusunda, El Nino hava olayları, Avrupa ülkelerinde Ekim ayının başından itibaren yüzde 80 etkili olacağı kayıtlara geçti.

Dünya

23.01.2024, 20:52

El Nino havaları tam 4 yıl sonra tekrardan dünyaya geliyor. Dünya için korkunç etkilere sahip olacak olan El Nino'nun ne zaman olacağı merak ediliyor. Meteorolojik kaynaklar'ın paylaştığı analizlere göre, Türkiye'nin de içerisinde bulunduğu Avrupa ülkeleri hakkında ortaya atılan bilgilerde, El Nino konusu hakkında merak edilenler son bulmuş oldu.

Hava durumu uzmanları, art arda üç La Niño'nun nihayet küresel hava durumunu etkilemeyi bırakması gibi, Pasifik Okyanusu'nun girdaplı sularındaki koşulların, bir El Niño'nun önümüzdeki aylarda gelebileceğini güçlü bir şekilde gösterdiğini söylüyor.

Türk silahları Afrika'da Sudan ordusu SAR 308 saldırı tüfeklerini sahaya sürdü Türk silahları Afrika'da Sudan ordusu SAR 308 saldırı tüfeklerini sahaya... Haberi Görüntüle

İsrail tankları Türkiye'ye doğru geliyor! Lübnan'dan sonra o ülkeye de girdiler İsrail tankları Türkiye'ye doğru geliyor! Lübnan'dan sonra o ülkeye de... Haberi Görüntüle

ETKİ ORANI YÜZDE 80

Birleşmiş Milletler'in bir kolu olan Dünya Meteoroloji Örgütü, bir El Niño'nun Mayıs veya Haziran'da gelişme olasılığını %60 olarak tahmin ediyor ve olasılık Ekim'e kadar %80'e çıkacak.

Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi, Ağustos'tan Ekim'e kadar bir El Niño'nun yerinde olma ihtimalinin %61 olduğunu tahmin etti.

El Niños ve karşıtları olan La Niñas, Pasifik Okyanusu'nun üzerindeki hava ile nasıl etkileşime girdiğinin bir fonksiyonu olarak genellikle iki ila yedi yılda bir ortaya çıkan, doğal olarak meydana gelen hava olaylarıdır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading