Yandex Metrica

Belediye çalışanı robot intihar etti! Yoğun çalışma temposuna dayanamadı: Önce daireler çizdi sonra kendini merdivenden attı

Belediye çalışanı robot intihar etti! Yoğun çalışma temposuna dayanamadı: Önce daireler çizdi sonra kendini merdivenden attı

Güney Koreli yetkililer sansasyonel bir vakada bir robotun intihar etme ihtimalini araştırıyor. Fransız Le Parisien gazetesinin yazdığına göre, bu, Güney Kore'de bir belediye çalışanının görevlerini yerine getirirken görünürde hiçbir neden yokken merdivenlerden düşen bir robot.

Dünya

27.06.2024, 11:16

Robotun merdivenin dibinde hareketsiz halde bulunması üzerine konuyla ilgili soruşturma başlatıldı. Raporlar onun merdivenlerin tepesinden düşmüş veya atılmış gibi göründüğünü söylüyor.

Yaklaşık bir yıldır bu robot, Gumi belediyesi sakinlerinin idari görevleri yerine getirmesine yardımcı oluyor.

Görgü tanıklarının, robotun düşmeden kısa bir süre önce "sanki bir şey varmış gibi daireler çizerek dolaştığını" gördüklerini ifade eden yetkili, olayın nedeninin araştırıldığını da sözlerine ekledi. "Parçalar toplandı ve onu tasarlayan şirket tarafından analiz edilecek" diye ekledi.

Pentagon resmen duyurdu: ABD bölgeden çekiliyor Pentagon resmen duyurdu: ABD bölgeden çekiliyor Haberi Görüntüle

İNTİHAR ÜSTÜNDE DURULUYOR

Başka bir yetkili acı içinde, "Resmi olarak belediye binasının bir üyesiydi, bizden biriydi" dedi.

Konu, yerel basında ülkedeki ilk robot "intiharından" bahsedilerek geniş yer buldu. Hatta "bu çalışkan memur neden bu şekilde davrandı" ya da "iş robot için çok mu zordu" diye merak ediyorlar.

Habere Tepki Ver

0

0

2

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading