Yandex Metrica

Bermuda Şeytan Üçgeni'nin gizemli sırrı çözüldü! Uzmanlar, kayıpların nedenini açıkladı

Bermuda Şeytan Üçgeni'nin gizemli sırrı çözüldü! Uzmanlar, kayıpların nedenini açıkladı

Uzun yıllardır gizem dolu kayıpların yaşandığı Bermuda Şeytan Üçgeni'nin sırrı çözüldü. Bilim insanlarına göre, o bölgedeki kayıpların nedeni insan hatası ve olumsuz hava koşulları olarak belirtildi. İşte detaylar...

Dünya

12.09.2024, 17:25

Gizemlerle dolu Bermuda Şeytan Üçgeni'nin sırrı, uzmanlar tarafından sonunda aydınlığa kavuştu. Avusturyalı bir grup bilim insanı Karl Kruszelnicki, bölgedeki kayıpların perde arkasındaki asıl nedenin doğaüstü teorilerden ziyada insan hataları ve zorlu hava koşulları olduğunu aktardı.

Bermuda, Florida ve Porto Riko arasındaki kalan bu bölge, sayısız kaybolma olaylarının yaşandığı ve yıllar boyunca pek çok spekülasyona neden olmuştu. Fakat Kruszelnicki, bilimsel verilere dayanan açıklamalarıyla bu sırrı aydınlığa kavuşturdu. 

Kruszelnicki’nin açıklamasına göre, ''Bermuda Şeytan Üçgeni’ndeki kazaların büyük bir kısmı insan hatalarından kaynaklanıyor ve bölgedeki yoğun deniz trafiği ile Ekvator’a yakın konumu, hava koşullarının etkisini daha da artırıyor. Ayrıca, burada yaşanan kayıpların sayısı, dünyanın diğer bölgelerindeki deniz kazalarından çok da farklı değil.''

Bilime dayalı bu açıklamanın ardından Bermuda'ya atfedilen doğaüstü olaylar ve uzaylı teorileri de önemini kaybetti. Uzmanlar, geçmişte yaşanan olayları yeniden değerlendirerek, bölgede yaşanan kayıpların büyük oranda kötü hava koşullarına bağlı olduğu belirtildi.

Rafale yerine Su-30SM! Kardeş ülkeden Fransa'ya tarihi çalım: Savaş uçakları filoya dahil oldu Rafale yerine Su-30SM! Kardeş ülkeden Fransa'ya tarihi çalım: Savaş uçakları... Haberi Görüntüle

TARİHE DAMGA VURAN OLAY

1945 yılında Bermuda Şeyran Üçgeni'nde kayıplara geçen Flight 19, bölgede en bilinen vakalardan biri olarak tarihe geçti.

Tarihçi  Larry Kusche'nin 1975’te yaptığı araştırmalar, bu kayboluşun ardında da kötü hava koşullarının yattığını gösterdi. Kusche, resmi raporları incelediğinde, Flight 19’un kayboluşunun doğrudan fırtınalar ve kötü hava koşullarıyla bağlantılı olduğunu ortaya çıkardı.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading