Beyaz Saray önünde kendini yaktı: 'Ben gazeteciyim yalan bilgi yayıyoruz'

Tüm dünyanın gözleri önünde Gazze'de bir yıldır soykırım yapan katil İsrail'e tepkiler çığ gibi büyüyor! Washington'da, Beyaz Saray yakınlarında kendini ateşe veren bir gazeteci, "Ben gazeteciyim yalan bilgi yayıyoruz" ifadelerini kullandı.

Dünya

06.10.2024, 20:42

"Ben gazeteciyim yalan haber yayıyoruz! Bunu artık son verin" ifadeleri ile kendini ateşe veren gazeteci, polisin ve çevredeki vatandaşların müdahalesi ile söndürüldü. 

Gazze'deki soykırıma dikkat çeken ve algı operasyonlarına dikkat çeken gazetecinin kolunda yanıklar olduğu görüldü.

Olaya şahit olan görgü tanıkları, kendini ateşe veren kişinin "CBS'te gazeteci olduğunu" söylediğini ve "CBS'in Gazze'de yalan haber yaptığını" dile getirdiğini belirtti.

ABD topraklarını nükleer silahlarla vurabilir! 44 yıl sonra kıtalararası balistik füze denemesi ABD topraklarını nükleer silahlarla vurabilir! 44 yıl sonra kıtalararası balistik... Haberi Görüntüle

ABD GAZZE İÇİN YANIYOR

Öte yandan İsrail'e verdiği destek nedeniyle şu ana kadar ABD'de, bugünküyle birlikte 4 eylemci kendini yakma protestosu gerçekleştirdi. İlk olarak Georgia eyaletinin Atlanta şehrinde, kimliği açıklanmayan bir kişi, 1 Aralık 2023’te ABD’nin İsrail'e destek politikalarını protesto etmek için İsrail’in Atlanta Başkonsolosluğu önünde kendini yakmıştı.

Ağır yaralanan şahıs hastaneye kaldırılırken yetkililer protesto sırasında şahsın yanında Filistin bayrağının bulunduğunu açıklamıştı. Söz konusu kişinin ismi, yaşı veya cinsiyeti gizli tutuldu.

Kuzey Kore'den Güney Kore’ye tehdit: O ülkeye güvenmeyin yoksa nükleer silah kullanırız Kuzey Kore'den Güney Kore’ye tehdit: O ülkeye güvenmeyin yoksa nükleer... Haberi Görüntüle

ABD'Lİ ASKER DE KENDİNİ YAKMIŞTI

ABD Hava Kuvvetlerinde aktif görevde olan 25 yaşındaki Aaron Bushnell’in, 24 Şubat 2024’te İsrail'in Washington Büyükelçiliği önünde gerçekleştirdiği kendini yakma eylemi ise en çok ses getiren protesto oldu.

Bushnell, telefonunu kurarak sosyal medyadan canlı verdiği eyleminde, üzerinde askeri üniforması olduğu halde, "Artık soykırım suçuna iştirak etmeyeceğim" demiş ve başından aşağı benzin dökerek kendisini ateşe vermişti. Dakikalarca nefesi kesilene kadar "Filistin'e özgürlük" diye bağıran Bushnell hayatını kaybetmişti.

ABD'nin Boston kentinde ise 11 Eylül'de, sosyal medyada kendini Matt Nelson olarak tanıtan kişi "Gazze'deki soykırımı" protesto eden bir video paylaştıktan sonra kendini ateşe vermişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading