Beyrut işgal altında! İsrail 100 bin asker ile kara harekatına başladı: Ortadoğu alev alev

Beyrut işgal altında! İsrail 100 bin asker ile kara harekatına başladı: Ortadoğu alev alev

Gazze işgalini Beyrut'a taşıyan katil İsrail 20 Eylül'den bu yana hava harekatı düzenlediği Lübnan'a kara saldırısı başlattığını duyurdu. Terör devletinin bu kararından bir kaç dakika sonra ise Irak ve Şam'da şiddetli patlamalar meydana geldi.

Dünya

01.10.2024, 19:34

Tüm dünyanın gözleri önünde kadın, çocuk, genç, yaşlı ayırt etmeden soykırım yapan katil İsrail, Gazze'de başlattığı soykırımını Beyrut'a taşıdı. Günlerdir hava saldırısı ile Lübnan'a kabus gibi çöken terör devleti gece yarısı 02.08'de Lübnan'a kara harekatı başlattığını duyurdu. Aynı dakikalarda Suriye ve Irak'da arka arkaya patlamalar oldu.

CANLI SON DAKİKA GELİŞMELER

17:40

ABD'den çarpıcı F-35 teklifi: S-400'leri İncirlik'e... ABD'den çarpıcı F-35 teklifi: S-400'leri İncirlik'e... Haberi Görüntüle

"TAHLİYE PLANI HAZIR"

Dışişleri Bakanlığı'dan yapılan açıklamada, "Lübnan’daki vatandaşlarımızla alakalı planlamalar ilgili kurumlarımızla eş güdüm halinde yapılmış ve vatandaşlarımızın deniz veya hava yoluyla tahliye edilmesi için alternatif planlar hazırlanmıştır." denildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Lübnan’daki güvenlik durumunun daha da kötüye gitmesi ihtimali bulunmaktadır.

Bu çerçevede, Lübnan’daki vatandaşlarımızla alakalı planlamalar ilgili kurumlarımızla eş güdüm halinde yapılmış ve vatandaşlarımızın deniz veya hava yoluyla tahliye edilmesi için alternatif planlar hazırlanmıştır.

Süreci yürütmek üzere “Dışişleri Bakanlığı Koordinasyon ve Destek Merkezi” tesis edilmiştir. Bakanlığımız, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Göç İdaresi Başkanlığı görevlilerinden müteşekkil bir heyet halen sahadaki çalışmalarını sürdürmektedir.

Olası tahliyeye dahil edilmek amacıyla kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlarımızın başvuruları, 24 saat görev yapan Konsolosluk Çağrı Merkezimiz (+90 312 292 29 29) aracılığıyla toplanmaktadır.

Lübnan’da bulunan vatandaşlarımızın, muhtemel tahliye kararına ilişkin olarak Bakanlığımızın ve Beyrut Büyükelçiliğimizin duyurularını yakından takip etmeleri önem arz etmektedir.

Diğer ülke vatandaşlarının ülkemiz üzerinden tahliyesine ilişkin esaslar da belirlenmiş olup, şu ana kadar destek talep etmiş olan 20’ye yakın ülkeyle beraber gerekli hazırlıklar sürdürülmektedir."

 

16:30

Sudan resmi ajansı duyurdu: Türkiye'den kalkan gemi limana ulaştı Sudan resmi ajansı duyurdu: Türkiye'den kalkan gemi limana ulaştı Haberi Görüntüle

İSRAİL'E EN NET UYARI: SONUÇLARI GEÇMİŞTEKİ İŞGALLERİNE BENZEMEZ

Meclis'in yeni yasama yılında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze ve Lübnan'da katliamlar yapan terör devleti İsrail'i sert bir dille uyardı. Erdoğan, açıklamasında ''İsrail’i çok net bir şekilde uyarıyorum, Lübnan’a kara harekatının sonuçları, geçmişteki işgallerine benzemeyecektir. Lübnanlı kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız.'' dedi.

15:58

DÜNYADAN İSRAİL'E LÜBNAN TEPKİSİ

Dünya ülkelerinden İsrail'in Lübnan'a başlattığı saldırılara karşı peş peşe tepkiler gelmeey devam ediyor. Türkiye, Fransa, İngiletere, Kuzey Kore ve Suudi Arabistan, BAE, Ürdün ve Mısır'dan İsrail'in önü kesilemeyen saldırılarına karşı çıktı.   

15:18

İsrail'den alçak plan! Borrell uyardı: 'Gazze de ikinci bir Batı Şeria olabilir' İsrail'den alçak plan! Borrell uyardı: 'Gazze de ikinci bir Batı... Haberi Görüntüle

HİZBULLAH: DOĞRUDAN ÇATIŞMAYA HAZIRIZ

Hizbullah, İsrail güçlerinin Güney Lübnan'a girdiği iddialarını reddederek bunları “yalan” olarak niteledi.Hizbullah sözcüsü Muhammed Afif saldırı sonrası yaptığı açıklamada “Siyonistlerin işgal güçlerinin Lübnan'a girdiği yönündeki tüm iddiaları yalandır” dedi.

Grubun savaşçılarının henüz İsrail kara kuvvetleriyle doğrudan çatışmaya girmediğini belirten Afif, “düşman Lübnan topraklarına girmeye cüret ederse doğrudan çatışmaya hazırız" dedi.

13:30

İşareti yanlış anlayıp katlettiler! Aile fotoğrafında verdikleri poz sonları oldu! İşareti yanlış anlayıp katlettiler! Aile fotoğrafında verdikleri poz sonları oldu! Haberi Görüntüle

25 KÖYE 'ACİL TAHLİYE' EMRİ

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki 25 köyde yaşayanlardan derhal evlerini terk edip köylerini tahliye etmelerini istedi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan işgal ordusu, Hizbullah tarafından kullanılan evlerin hedef alınacağını söyledi. İsrail ordusu, Lübnanlılara Avali Nehri'nin kuzeyine gitmeleri talimatını verdi.

13:20

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Miçotakis ile görüştü: 'Atina Bildirgesi' vurgusu Cumhurbaşkanı Erdoğan, Miçotakis ile görüştü: 'Atina Bildirgesi' vurgusu Haberi Görüntüle

HUSİLER'DEN TEL AVIV'E SALDIRI

Yemen'in batısını kontrol eden Husiler, bir kez daha İsrail'in başkenti Tel Aviv ve Kızıldeniz kıyısındaki Eilat'ı kamikaze silahlı insansız hava araçlarıyla hedef aldıklarını duyurdu.İran destekli grubun sözcüsü Yahya Seri, televizyonda yaptığı konuşmada Tel Aviv'deki askeri üsse kamikaze drone gönderdiklerini söyledi.İsrail basını, Husilerin açıklamasının Akdeniz semalarında düşürülen drone'dan sonra geldiğini vurguluyor. Drone, başkent Tel Aviv'in onlarca kilometre açığında tespit edildi.

 

İsrail savaş uçakları, Husilerin Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'nı füzeyle hedef almasının ardından Pazar günü Kızıldeniz kıyısındaki Hudeyde'yi vurdu. Yemen'in en büyük limanının yanı sıra elektrik santralinin de bombardımana tutulduğu görüldü.Diğer yandan, İngiliz donanmasına bağlı Birleşik Krallık Deniz Ticareti Operasyonları (UKMTO), Hudeyde'nin 120 kilometre kuzeybatısında bir geminin saldırıya uğradığını bildirdi. UKMTO'nun verdiği bilgiye göre, gemi bir silahlı insansız deniz aracı tarafından vuruldu.

12:54

SÜRGÜN YOLU

Katil İsrail ordusunun özellikle güney bölgelerine yoğun hava saldırılarını sürdürdüğü Lübnan, binlerce ailenin kuzeye veya ülke dışına ulaşmaya çalışmasıyla ülkede büyük bir göç hareketi başladı. BM, İsrail'in saldırıları altındaki Lübnan'dan Suriye'ye geçenlerin sayısının 100 bine ulaştığını bildirdi.  

12:38

BM raportöründen katil Netanyahu'ya tepki: 'Yalancı olduğunuzu biliyorlar' BM raportöründen katil Netanyahu'ya tepki: 'Yalancı olduğunuzu biliyorlar' Haberi Görüntüle

İŞGALCİLER PUSUYA DÜŞÜRÜLDÜ

Üç yaralı tahliye helikopteri kuzeyden Kudüs'e ve merkezdeki hastanelere hareket ederek Hizbullah'ın düzenlediği saldırılarda yaralanan İsrailli askerleri taşıdı.

Metulla yerleşimine yönelik tekrarlanan havan topu saldırılarında dört İsrail askeri de yaralandı.

12:34

Beyrut işgal altında! İsrail 100 bin asker ile kara harekatına başladı: Ortadoğu alev alev Beyrut işgal altında! İsrail 100 bin asker ile kara harekatına... Haberi Görüntüle

"HUKUKSUZ İŞGAL GİRİŞİMİ"

İsrail'in Lübnan'a yönelik kara harekatına Türkiye'den tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Lübnan'a yönelik kara saldırısını hukuksuz bir işgal girişimi olarak nitelendirdi.  

11:30

TEL AVIV'E ROKETLİ SALDIRI

Dün gece kara harekatına başlayan İsrail'e Hizbullah'tan misilleme geldi. Lübnan'dan atılan bir roket, Tel Aviv kırsalındaki Kfar Qasim yerleşim birimine düştü.

Hizbullah’ın Tel Aviv’e düzenlediği roketli saldırıda 1 kişi yaralandı.

09:58

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu'na hitap edecek! Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu'na hitap edecek! Haberi Görüntüle

İSRAİL'DEN SİVİLLERE TAHLİYE EMRİ

İsrail ordusu, Güney Lübnan'daki sivillere, ikinci bir duyuruya kadar Litani Nehri'nin güneyindeki bölgelerde araç kullanmamaları çağrısında bulundu. İsrail medyası ise 'nokta atışı' operasyonların başladığını duyurdu.

İsrail ordusu ayrıca 98. Tümen kuvvetlerine bağlı komando ve paraşüt birliklerinin yanı sıra 7. Tugay zırhlı birliğinin "Lübnan'ı hedef alan faaliyetlere başladığını" açıkladı.Açıklamada, Lübnan'a yönelik "kara operasyonu öncesinde yapılan hazırlıklar kapsamında tatbikat düzenlendiği" bilgisine yer verildi.

09:55

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri örnek oldu! Macron'dan 'daha adil bir dünya düzeni' çağrısı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri örnek oldu! Macron'dan 'daha adil bir dünya... Haberi Görüntüle

HİZBULLAH İSRAİL'İN KUZEYİNİ VURDU

Hizbullah Hareketi, İsrail'in kuzeyinde bulunan Ştula, Metula (Matalla) ve Avivim bölgelerine saldırılar düzenlediğini duyurdu.Hizbullah tarafından yapılan yazılı açıklamalarda, İsrail'in kuzeyindeki bölgelere yapılan top ve füze saldırılarına ilişkin bilgi verildi.

Saldırıların, "Gazze Şeridi'ndeki kararlı Filistin direnişini desteklemek ve Lübnan halkını savunmak" amacıyla yapıldığını belirten Hizbullah, İsrail'in kuzeyindeki bölgelerin vurulduğunu bildirdi.

Hizbullah, Ştula yasa dışı yerleşim biriminin kapısında bekleyen İsrail askerlerinin top atışıyla "doğrudan isabetle" vurulduğunu, Metula'da hareket halindeki İsrail askerlerinin füzeyle hedef alındığını kaydetti.Yukarı Celile bölgesindeki Avivim bölgesinin de topçu atışlarıyla vurulduğu da aktarıldı.

08:56

Almanya'da hükümete büyük şok! Toplu istifa kararı aldılar Almanya'da hükümete büyük şok! Toplu istifa kararı aldılar Haberi Görüntüle

LÜBNAN'IN GÜNEYİNE SALDIRI: 10 KİŞİ ÖLDÜ

İsrail'in Lübnan'ın güneyinde bir eve düzenlediği saldırıda aynı aileden 10 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.Lübnan resmi haber ajansı NNA'da yer alan habere göre, İsrail'e ait savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Ed-Davudiye beldesinde bir evi bombaladı.Saldırıda aynı aileden aralarında çocukların da olduğu 10 kişinin öldüğü, 5 kişinin yaralandığı kaydedildi.

08:18

Siyonist için çember daralıyor! İngiltere'den sonra o ülkeden de İsrail'e silah ambargosu kararı! Siyonist için çember daralıyor! İngiltere'den sonra o ülkeden de İsrail'e... Haberi Görüntüle

ABD ORTADOĞU'YA YIĞINAK YAPIYOR

Washington Post gazetesinde yer alan habere göre, Biden yönetimi Ortadoğu'ya birkaç bin ek asker ve daha fazla savaş uçağı konuşlandıracak. Pentagon sözcüsü Sabrina Singh, hava savunma birimlerini de içeren (F-16, F-15E ve F-22 savaş uçakları ve A-10 saldırı jetleri uçuran filolar) güçlerin halihazırda yüksek alarmda olan on binlerce Amerikan personeline ekleneceğini söyledi. Washington Post talimatın Savunma Bakanı Lloyd Austin tarafından verildiğini yazdı.

Singh, ek konuşlandırmaları Hamaney de dahil olmak üzere üst düzey İranlı yetkililerin söylemlerine bağladı.

07:15

Ölüm kapsülüne tutuklama! Tek tıkla intihar vadeden şirkete polis baskını Ölüm kapsülüne tutuklama! Tek tıkla intihar vadeden şirkete polis baskını Haberi Görüntüle

BEYAZ SARAY'DAN SOYKIRIMA TAM DESTEK

Beyaz Saray, İsrail'in Güney Lübnan'a yönelik kara harekatının, ülkenin kendini savunma hakkıyla uyumlu olduğunu düşünüyor. Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü yaptığı açıklamada "İsrail'in vatandaşlarını tehdit etmek için kullanılabilecek Hizbullah altyapısını yok etmek için sınırlı operasyonlar yürüteceğini anlıyoruz. Bu, İsrail'in vatandaşlarını savunma ve sivilleri güvenli bir şekilde evlerine geri döndürme hakkıyla uyumludur" ifadelerini kullandı ve İsrail'in kendini savunma hakkını desteklediklerini vurguladı.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant ile yaptığı telefon görüşmesinde, Washington'un İsrail'in Lübnan sınırındaki operasyonunda desteklediğini belirtti. Austin ayrıca İran'ı, Washington'un önemli müttefikiyle savaşmayı seçmesi halinde karşılaşacağı sonuçlar konusunda uyardı ve "İran'ın İsrail'e doğrudan askeri saldırı başlatmayı seçmesi halinde bunun İran için ciddi sonuçlar doğuracağını yineledim" dedi.

04:25

Binlerce yıllık hazine görenleri şoke etti: İçinde çil çil altın var! Binlerce yıllık hazine görenleri şoke etti: İçinde çil çil altın... Haberi Görüntüle

ŞAM'DA ŞİDDETLİ PATLAMALAR

Dünya, İsrail işgal birliklerinin Lübnan'a karadan saldırdığını duyduktan dakikalar sonra Suriye'nin başkenti Şam patlamalarla sarsıldı. Patlamaların adresi, Şam'ın en zengin mahalleleri arasında yer alan batıdaki Mezze'ydi. Mezze'de, İsrail'in 1 Nisan Pazartesi günü füzelerle vurduğu İran'ın Şam Büyükelçiliği de yer alıyor. Resmi haber ajansı SANA, İsrail ordusunun savaş uçakları ve silahlı insansız hava araçlarıyla Şam'a saldırdığını duyurdu. İsrail'in işgal altında tuttuğu Golan Tepeleri semalarından gerçekleşen saldırı sırasında, Şam'daki hava savunma sistemleri aktif hale geldi.

Hava saldırısında birden fazla askeri nokta hedef alındı, yerel medya Mezze'de yangın çıktığını bildirdi. Devlet medyası, İsrail ordusunun üç kez Şam'ı hedef aldığını bildirdi.Saldırıda üç kişi hayatını kaybetti, dokuz sivil yaralandı. Ölenlerden biri devlet televizyonunda sunucu olan Safa Ahmed.Suriye'nin başkenti Şam ile günlerdir yoğun bombardıman altında olan Lübnan'ın başkenti Beyrut arasında kuş uçuşu yalnızca 80 kilometre mesafe bulunuyor.İsrail beklendiği gibi saldırıya dair herhangi bir açıklama yapmış değil.Lübnan'a hava saldırılarının başladığı 23 Eylül tarihinden bu yana İsrail jetleri Suriye'de birçok şehri hedef aldı ve saldırılarını artırdı.Son saldırıda Pazartesi günü öğle saatlerinde Şam'ın güneyindeki köyler vuruldu. Anadolu Ajansı, Şam kırsalında İran destekli milisler ve Hizbullah güçlerinin olduğunu hatırlatıyor.

03:50

Beyrut'un kalbine bomba! Katil İsrail sınır tanımıyor: Eski Hamas yöneticisi şehit edildi Beyrut'un kalbine bomba! Katil İsrail sınır tanımıyor: Eski Hamas yöneticisi... Haberi Görüntüle

BAĞDAT HAVALİMANI'NA FÜZE SALDIRISI

Irak haber ajansı INA'nın güvenlik kaynağına dayandırdığı haberine göre, Uluslararası Bağdat Havalimanı'nda boş alana 1 Katyuşa füzesi düşerken, bir diğer Katyuşa füzesi de orada bulunan Terörle Mücadele Servisi'ne ait araç park alanına düştü.Söz konusu saldırıda yaralanan olmadığı kaydedildi. Güvenlik güçlerinin, Bağdat'ın Amiriye bölgesindeki bir araçta füze fırlatma rampası bulduğu da belirtildi.

03:00 

Son dakika... İsrail'den Lübnan'da yeni katliamlar! Çok sayıda nokta havadan vuruluyor Son dakika... İsrail'den Lübnan'da yeni katliamlar! Çok sayıda nokta havadan... Haberi Görüntüle

KARA SALDIRISI BAŞLADI

İsrail ordusu, Lübnan topraklarında bazı noktalara yönelik karadan işgal saldırıları gerçekleştirdiklerini duyurdu.İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail ordusunun, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'ın altyapısına yönelik sınırlı ve yoğun kara saldırılarına başladığını belirtti.

Kara saldırılarına hava kuvvetleri ile topçu birliklerinin de eşlik ettiği aktarılan açıklamada, "Kuzeyin Okları Operasyonu"nun, Gazze'deki çatışmalara paralel olarak ve yapılan durum değerlendirmesine göre sürdürüleceği ifade edildi

İsrail savaş uçakları, kısa süre önce yaptığı Beyrut'un Dahiye bölgesindeki bazı yerleri boşaltın çağrısının hemen ardından bölgeyi bombalamaya başladı.

İsrail ordusu, Lübnan sınırında yer alan Metula, Misgav Am ve Kfar Giladi bölgelerini askeri bölge ilan etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading