Yandex Metrica

Sitede Ara

Beyrut'a son saldırıda hedef İbrahim Akil miydi? İsrail'den üst düzey Hizbullah yetkilisini öldürdük iddiası!

Beyrut'a son saldırıda hedef İbrahim Akil miydi? İsrail'den üst düzey Hizbullah yetkilisini öldürdük iddiası!

İsrail'in Lübnan'da çağrı cihazı ve telsizleri patlatarak düzenlediği saldırılar sonrası Mavi Hat'ta tansiyon oldukça yüksek.  İsrail, başkent Beyrut'un güneyine hava saldırısı düzenledi. İsrail gazetesi Times of Israel Hizbullah Cihat Konseyi üyesi İbrahim Akil'in Beyrut saldırısının hedefi olduğunu iddia etti.  

Dünya

20.09.2024, 23:30

Beyrut'taki Camus Caddesi’nde bir yere hava saldırısı düzenlendi. İsrail güvenlik kaynakları, kısa bir süre önce Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta İsrail hava saldırısının hedefinin İbrahim Akil olduğunu söyledi.

Eli kanlı katiller! Siyonist lobisi ABD'de Netanyahu'yu alkışlayan senatörlere milyonlarca dolar bağışladı! Eli kanlı katiller! Siyonist lobisi ABD'de Netanyahu'yu alkışlayan senatörlere milyonlarca... Haberi Görüntüle

HİZBULLAH'IN OPERASYONLAR KOMUTANI 

İsrail Ordu Radyosu, Beyrut'a yönelik saldırının hedefinin Hizbullah'ın operasyonlar komutanı İbrahim Akil olduğunu açıkladı. Akil, Hizbullah'ın en üst düzey askeri organı olan Cihat Konseyi'nde görev yapıyor. Ayrıca 1983 yılında Beyrut'taki ABD Deniz Piyadeleri kışlasının bombalanmasındaki rolü ve 1980'lerde Lübnan'da Amerikalı ve Almanların rehin alınmasına yön vermesi nedeniyle ABD tarafından aranıyordu.

Almanlar Türkiye ile dalaşmaya kararlı: Eurofighter, Akkuyu, Doğu Akdeniz, FETÖ, PKK... Almanlar Türkiye ile dalaşmaya kararlı: Eurofighter, Akkuyu, Doğu Akdeniz, FETÖ,... Haberi Görüntüle

ABD, HİZBULLAH LİDERİNİ BULANA ÖDÜLENDİRECEĞİNİ DUYURMUŞTU  

ABD Dışişleri Bakanlığı, geçen yıl ABD'nin Beyrut Büyükelçiliğine düzenlenen saldırının 40'ıncı yılında o saldırıda kritik rol oynayan Hizbullah lideri İbrahim Akil'in başına 7 milyon dolar ödül koymuştu. 

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "ABD Dışişleri Bakanlığının Adalet İçin Ödül Programı, bugün Lübnan'ın Beyrut kentindeki ABD Büyükelçiliği'ne düzenlenen saldırının 40'ıncı yıl dönümünde, Hizbullah'ın kilit lideri İbrahim Akil'in tespiti, yerinin belirlenmesi, yakalanması ve/veya mahkum edilmesine yol açacak bilgi sağlayanlara 7 milyon dolar ödül vereceğini duyurdu" ifadelerine yer verilmişti. 

Soykırımcı İsrail ordusu katliam yaptığı bölgeden çekildi: Tubas-Türk Hastanesi kuşatılmıştı Soykırımcı İsrail ordusu katliam yaptığı bölgeden çekildi: Tubas-Türk Hastanesi kuşatılmıştı Haberi Görüntüle

"ÖZEL KÜRESEL TERÖRİST"

Açıklamada, Tahsin kod adıyla da bilinen İbrahim Akil'in, Hizbullah'ın en yüksek askeri birimi olan Cihat Konseyi'nde görev yaptığı ifade edildi.

Akil'in 18 Nisan 1983'te ABD'nin Beyrut Büyükelçiliğine düzenlenen ve 63 kişinin ölümüne neden olan saldırı ile 23 Ekim 1983'te düzenlenen ve 241 ABD askeri ile 58 Fransız askerinin ölümüne neden olan ABD Deniz Kuvvetleri karargahına yönelik saldırının sorumlusu olan Hizbullah'a bağlı "İslami Cihad Örgütü"nün önde gelen üyelerinden biri olduğu ifade edilen açıklamada, söz konusu Hizbullah liderinin 1980'lerde, Amerikan ve Alman rehinelerin kaçırılmasında da rol oynadığı bilgisine yer verildi. ABD Hazine Bakanlığı, 21 Temmuz 2015'te Akil'i, Özel Yaptırımlara Tabi Kişiler Listesi'ne almıştı. Daha sonra, 10 Eylül 2019 tarihinde, ABD Dışişleri Bakanlığı, Akil'i, Özel Küresel Terörist Listesi'ne eklemişti.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading